TABULA RASA

TABULA RASA

Richard Garriott, otec legendárnej hry Ultima Online, nám čoskoro predstaví svoju novú ambicióznu MMORPG.

Dojmy

Richard Garriott, otec legendárnej hry Ultima Online, nám čoskoro predstaví svoje nové ambiciózne MMORPG s názvom Tabula Rasa. Bolo by hriechom nevšimnúť si tento nádejný hit a nepovedať si o ňom trochu viac. Takže, ak chcete vedieť, čo sa práve varí v kuchyni "Lorda Britisha“, nech sa páči.

 

Tabula Rasa bude mixom RPG a FPS akcie. Na záujemcov čaká veľkolepá epická vojna medzi xenofobickou mimozemskou rasou zvanou "The Bane“ a koalíciou rebelov, ktorí putujú galaxiou, aby zastavili zhubnú inváziu. Hráči v úlohe rebelov používajú futuristické zbrane, vozidlá a osobité schopnosti a pokúšajú sa očistiť planéty od zákerných  votrelcov. Hra bola prezentovaná už na minuloročnej výstave E3, odvtedy však prešla mnohými zmenami. Tvorcovia pozmenili dizajn, upravili bojový systém, výzor charakterov a monštier. Dôvodom bola nespokojnosť prvých konzumentov, ale aj samotných vývojárov. Zdá sa, že tentoraz trafili do čierneho.

Tabula Rasa
Tabula Rasa
Tabula Rasa


Vo väčšine online titulov nájdete prepracované, ale statické prostredie, kde príšery len tak posedávajú a zaútočia na hráča, ktorý sa dostane do ich blízkosti. Svet v Tabula Rasa je dynamický a evolučný. Vyvíja sa a mení aj bez prítomnosti hráčov, ale živé postavy svojím konaním ovplyvňujú celkový vývoj v danej oblasti.

 

Hoci  bude nová hra vytvorená na akčnej báze, neznamená to, že vypustí alebo zanedbá RPG prvky. Určite nebude chýbať obľúbený rozvoj atribútov a zdokonaľovanie postavy. Zaujímavosťou bude zameriavací systém, ktorý vychádza z tradičných akčných hier. Vďaka tomu sa dočkáme zjednodušených, ale dynamických súbojov s poriadnou dávkou adrenalínu. Nepriatelia budú mať rozličnú úroveň AI, používajú rôzne zbrane a taktiku, odlišne sa pohybujú. Hráč bude musieť uvažovať a voliť vhodný postup, aby napokon uspel v boji a nepodľahol.

 

Používané zbrane sa líšia nielen svojím efektom a ničivou silou, ale majú aj rozdielny pohybový postih. To znamená, že pri použití rôznych zbraní sa do určitej miery spomalí pohyb hráča. Niekedy sa vyžaduje aj konkrétna poloha a dlhší čas na zameranie. Výstrel z raketometu alebo ostreľovacej pušky bude mať správny efekt až po dôkladnom mierení, ale plameňometčík s minimálnou penaltou, bez problémov atakuje protivníkov počas behu.

 

Lahôdkou bude používanie vedeckých a psychických schopností, označených ako "logos“. Nejedná sa o klasický "magický systém", kde ich získate pri novej úrovni alebo kúpou v obchode. Nové danosti, lepšie schopnosti a technológie získate napríklad intenzívnym bádaním a skúmaním histórie sveta.


Tabula Rasa
Tabula Rasa
Tabula Rasa


Pozoruhodným doplnkom bude hlasová komunikácia, ktorá je u podobných online titulov atypická. Ako povedal Richard Garriott, súboje v hre budú natoľko rýchle a dynamické, že jediný spôsob, ako sa budú môcť hráči včas dorozumieť je  použitie hlasu. Zatiaľ nie je jasné či teda bude súčasťou  balenia aj headset, ale mikrofón bude zrejme nevyhnutnosťou.

 

Titul bude koncipovaný tak, aby umožnil pohodlnú hru všetkým konzumentom. Tým čo uprednostňujú sólové ťaženie, ale aj tímovým hráčom. Hoci súboje v tíme budú určite zábavnejšie, najmä keď bude možné viesť dialógy. Aj keď hra bude zrejme obsahovať aj PvP mód (player versus player), hlavný dôraz je kladený na PvE mód (player versus environment) a teda na rozhovory s NPC postavami a boje s počítačovými protivníkmi.

 

Vývojári si dali na hre skutočne záležať a po rozporuplných počiatkoch vytvorili atraktívny svet s unikátnymi vlastnosťami. Nezabudli ani na také detaily, ako vytvorenie originálneho jazyka spriatelenej anjelskej mimozemskej rasy (Eloh).

 
Zdá sa, že Richard Garriott alias Lord British pripravuje pre milovníkov online titulov skutočnú lahôdku. Prednosťou nového titulu bude hlavne zaujímavý príbeh a prelínanie RPG s prvkami akčnej hry. Keď k tomu pridáme hlasovú komunikáciu počas boja a slušné technické spracovanie, môžeme právom očakávať príchod novej legendy. Otázne je či si hra dokáže na stále plnšom online trhu nájsť svoje miesto.

 

Tabula Rasa
Tabula Rasa
Tabula Rasa

 



napísal uni 2.8.2005
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Tabula Rasa
| TABULA RASA
[14.8.2007]
TABULA RASA


PC

Vývoj: NCsoft / Destination Games
Dátum vydania: 19. október 2007
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk