STAR TREK AWAY TEAM

STAR TREK AWAY TEAM

7.0

Recenzia na PC verziu

 Takže ďalšia hra zo sveta Star Treku, ďalší prepradák? alebo ďalšia slušná hra? Poznáme série Star Trekov, a vieme že to vždy nedopadne dobre.

Star Trek Away Team, je taktická stratégia ktorá sa veľmi snaží preniesť Commandos  do Star Trek Univerza. Autori sa síce pekne snažili, vymysleli super pútavý príbeh, prepracovali grafiku, zvukovú stránku, ale už samotná taktická stránka hry im ušla a celé sa to zvrhlo skôr na akciu kde len beháte a kde tu niekoho zastrelíte, aby ste niečo mohli stlačiť, alebo niekoho vyslobodiť. Hru hráte zo svojim týmom ľudí kde máte na výber 5 rôznych typov postáv, a v každom type máte 4-5 rôznych ľudí, z nich si musíte na každú misiu vždy vybrať 4-6 členov týmu. Sú to zvyčajne hlavne zo známe tváre zo seriálu, niektoré majú aj autentické hlasy. Čo sa týka typov postáv konkrétne máte doktora, kapitána, inžiniera, vedca a ochranku. Až na doktora sú rozdiely medzi nimi minimálne, ide len o to že jeden dokáže aktivovať niečo cez počítač, jeden vie otvárať deve, jeden vie byť neviditeľný a nakoniec kapitán dokáže hádzať granáty a ochrankár môže mať odstrelovačku...

V príbehu ide o to že zákerný Romulani na vás našili búdu pri útoku na Klingonov, a teraz idú všetci po vás a jediné čo vám ostáva je nejako to urovnať, pritom prichádzate do styku z rozdelenými časťami Klingonov, Federáciou ktorá vás momentálne nemá v láske, Borgmi a Romulanmi.

Misie sú dosť rozmanité, na rozdiel od Commandos tu máme rozsiahlejšie misie, misie rozložené na viac máp, a aj vnútorné a vonkajšie misie. Čiže si zabeháte na rôznych planétach zvyčajne pri základňach Klingonov a Romulanov na Borg Cube, vojenskej akadémií, rôznych základňách a vesmírnych lodiach atď.... Misie sú zvyčajne priamočiare a niekedy stačí len obehať celú mapu, postupne vystrielať nepriateľov (alebo niekedy nie) a nakoniec niečo stlačiť. Tam som si všimol aj dosť nedokonalé ovládanie,keď prejdete na inú obrazovku ako máte váš tým a klinutím chcete aby sa tam presunul celý váš tým, máte problem, pretože budete radi ak vám prejde aspon jeden človek ostatný sa zvyčajne zatúlajú alebo ostanú stáť. Podobné divné veci robili aj keď som ich mal všetkých označených a chcel som aby niekto použil počítač... hmm nikomu sa nechcelo, musel som osobitne vybrať technika a použiť ho na to čo som potreboval. Každý člen vašeho týmu potom vie chodiť, behať, a plaziť sa, čo sa celkom dá využiť keď si chcete zataktizovať.  V hre sa mi na konci páčila veľmi dobrá vec - beaming, čo vás zvyčajne na konci misie, je jedno kde ste a akonáhle spravíte to čo treba vaša, materská loď si vás teleportne naspäť. Čiže máte po starostiach a nemusíte sa prestrielavať hŕbou rozzrúrených klingonov napäť.

   

Vec ktorú tiež mohli dorobiť bolo to, keď niekto zaútočil na nejakého mojho človeka, hra sa len pauzla a vypísalo mi že je niekto pod útokom. Pritom ten človek ani nemal záujem brániť sa, ani sa neotočí nič, len čaká čo sa mu rozkáže. Dosť podobne sa chovali aj nepriatelia, neni tam ani náznak inteligencie, jediné čo vedia otočiť sa a strielať ak niekoho zbadajú alebo počujú, prípadne ak niekoho kamera zbadá vybehne jeden človiečik zo základne a bude asi 3 sekundy provokovať kým ho nesundáte ostatných ak sú aj o meter za rohom ani len nehne. Ale celkovo to nevadí, lebo ak niekoho sundáte, tak asi ich main computer to nejako zaregistruje a dosadí tam ďalšieho človeka. A máte strielania viac ako dosť... naštastie vaše Phasery sú neobmedzené a majú ich všetci a môzu naraz aj strielať.  Takisto je dosť zlé keď vás začne ostrelovať niekto spoza budovy za ktorú nevidíte, a ani neviete kam máte namieriť, pretože postavy na z vášho pohľadu neviditeľnými častami máp nie sú nijako označené. A pritom v hre nesmiete prisť o žiadneho člena posádky lebo musíte začať znova.

V každej misií máte zvyčajne viac úloh, primárna je tá ktorú musíte splniť, čo býva vyradenie počítača, oslobodenie niekoho atď.. a máte sekundárne úlohy tie už nemusíte plniť ale ak splníte dostávate za ne bonusy ako zbrane a upgrady. Sekundárne úlohy bývajú zabiť niekoho špeciálneho, prípadne nezabiť nikoho, nebyť videný nepriateľom atď....

   

Hra má aj multiplayer podobne ako Commandos, tiež teamová kooperatívna hra cez LAN. No žiadna internetová hra? Kde to žijú... však nie sme v 90tych rokoch. Samozrejme ani som to veľmi nečakal, ale mohlo byť a mohol tam byť aj nejaký deathmatch alebo niečo také. Si zoberte taký teamový deathmatch medzi dvomi radami z dvomi zakladňami mohla byť sranda a to ešte k tomu v 2D.

Zvuková stránka hry je jedna z toho čo ju drží nad vodou, budete počuť autentické hlasy zo seriálu, známu hudby, toľko krát omielané repliky androida Datu, a kopu nahovorených textov...

   

Celkovo je Away Team priemerná stratégia, z dobrou grafickou a zvukou stánkou. Síce je mínus že je grafika iba v 640x480, čo pôsobí trochu neprehľadne a musíte dosť používať nepekný zooming, minimapu a hlavne skrolovať po celej mape aby ste sa zorientovali. Hru však odporúčam hlavne Star Trekerom, alebo stratégom ktorým sa veľmi páčilo Commandos a chcú si skrátiť čas kým vyjde Desperados alebo Commandos 2 .

Len pre info:
Ináč v Awayteam.Cfg je aj nastavenie na ľubovolné rozlíšenie, no nefunguje tak ako by malo môžete to zeditovať na 800x600 ale v tom rozlíšení sa vám rozbehne akurát menu, samotná hra sa bude zobrazovať len na výreze obrazovky v 640x480.


napísal saver 12.4.2001
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
7.0
Ohodnotiť
STAR TREK AWAY TEAM


RECENZIE HRÁČOV
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20280)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk