TROPICO

TROPICO

Dojmy

Práve ste boli dosadený ako prezident banánovej republiky v karibskej oblasti. Odteraz je všetko len na vás...  Na vašom ostrove sa budete starať o všetko, budete diktátor. Budete sastarať o armádu, turisticku, politiku, ekonomiku a ak vám to veľmi nepôjde abude hroziť revolúcia môžete si odložiť pár miliónikov do švajčiarskej banky a ujsť. Hlavný dôraz je však kladený na stavbu mesta podľa potrieb vašeho ostrova, musíte postavať správne budovy, na správnych miestach. To je stavať policajné budovy, vojenské budovy, obyvateľné priestory a samozrejme hotely pre turistov, pláže, farmy, továrne, letiská... Ďalej bude len od vás na koho budete politicky inklinovať či na američanov, alebo rusov. Z politických aktivít môžete kôli spokojnosti obyvateľov zavolať pápeža, prepustiť všetkých väzňov, alebo zase naopak zaviesť stané právo. A ak však vaši ľudia budú dlhšie nespokojný, budú utekať do lesov a vytvárať rebelské skupiny a vtedy už musíte začať zákopovú vojnu.

Tropico je niečo na štýl SimCity a Railroad Tycoon, čiže sa tam kombinuje stavba mesta s dokonalou simuláciou dopravy a prepravy a spĺňania potrieb vášho ostrova. V hre si môžete vybrať tutorial, scenár alebo náhodnú mapu.V scenároch hráte vopred pripravené misie s určitým cieľov a v nahodnej mape si môžete na ostrove nastaviť úplne všetko od veľkosti až po meno vašeho leadera ako boli Duvalier, Peron, Pinochet, Castro, Noriega alebo Lu Bega :) a nastaviť mu rôzne parametre ktoré budú určovať jeho vplyv a politický systém, nastavíte si čo študoval, akú revolúciu už viedol atď..  Celkovo je to fajn len mi trochu vadí že tam nie je nejaký príbehový ostrov s nejakou vojou alebo útokom zo strany rusov alebo američanov. 

Grafika v hre je veľmi pekná, je to klasický 2D engine a zobrazovanie podobné ako bolo v Age of Empires, len tu si ešte môžete rotovať ostrov zo 4 strán. Engine má asi 8 násobný zooming, čo vám dovolí zazoomozať skoro až na detail tváre nejakého vašeho poddaného :) Ešte spomeniem že každý váš človek má svoje meno a svoje vlastné parametre, čím sa dá hra prirovnať aj k Sim theme parku a podobným simuláciám kde sa musíte riadiť podľa spokojnosti ľudí. Pričom tu ak sa vám niekoho nálada nepáči môžete ho dať eliminovať, uštvať, alebo zavrieť. Ešte ďalšou super vecou v hre je hudba, nie je to obyčajná hudba ale asi bežné pesničky (aj s textom) a hudby aké môžete počúvať na karibských ostrovoch. Na úrovni sú aj zvuky, kde v hre budete počuť aj štekanie psov, pracovanie robotníkov atď.

Tropico vám pripraví pekný zážitok z tropického ostrova aj pre ľudí ktorí nemajú stratégia až tak radi. Jediným mínusom je trochu neprehľadné menu v hre a celková zložitosť ktorá ľudí môže odradiť.

Tropico
Tropico
Tropico


Tropico
Tropico
Tropico


Tropico
Tropico
Tropico


napísal saver 29.4.2001
Páči sa mi!
TROPICO


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (0)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20229)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk