INDEPENDENCE WAR II

INDEPENDENCE WAR II

9.0

Recenzia na PC verziu

Pred sto rokmi sa začali prvé boje vzdialených vesmírnych zemských kolónií o nezávislosť. Zem si nemohla dovoliť prísť o drahocenné lacné zdroje z obsadených planét a ťažobných základní. Preto sa začala vojna, vojna za nezávislosť. Po mnohých rokoch boja a krviprelievania sa ustanovila nová intergalaktická aliancia New Alliance. Po vojne vznikali nové vynálezy ako terra forming, inštalovala sa nová technológia jump akcelerátorov a nastával veľký rozmach. Zo začiatku to vyzeralo celkom fajn, no technológie sa začali predávať, skokové brány sa dostávali pod korporácie, ktoré z nich ťažili peniaze a rástli, postupne získavali kontrolu nad alianciou. To už začala kríza, demokracia sa strácala, začal sa čas otroctva a anarchie.

V tomto čase a v tomto kúte vesmíru sa dostávate do úlohy mladého 12 ročného chlapca Cala, syna baníka, ktorý ako všetci ostatní prišiel do novej galaxie za prácou s mizivou šancou, že tu to bude iné. Získal svoj vlastný flek na asteroide, kúpil si ťažobné zariadenia a začína všetko rozbiehať. No spravil chybu a nakúpil u zlých ľudí, chcú stále viac a on už nemôže splácať. Rozhodne sa to ukončiť, umiestni na asteroid niekoľko bômb a čaká. Po gigantickom výbuchu Cal ostáva sám v temnom vesmíre....

Vtedy sa dostávate do hry s túžbou pomstiť smrť otca, pomáhať vám bude počítač so silikónovou pamäťou mŕveho vojnového hrdinu. Ten vás naučí, ako prežiť vo vesmíre, poukazuje vám to tu, naučí vás ovládať loď a bojovať. A odhalí vám aj viac o vašom pôvode, zavedie vás do skrytej stanice vašej starej mamy - pirátky, kde nájdete nový domov.

Po prvých misiách si trochu bližšie obhliadnete tento sektor galaxie, preletíte stanice, stretnete banditov, obchodníkov aj podvodníkov. Pre jedného dokonca začnete pracovať, prenášate pre neho zásielky, hľadáte stratené náklady a za to vám on ponúka nové zbrane a upgrady na vašu raketu. Neskôr odhalíte aj človeka, ktorý má na svedomí smrť vášho otca, nepodarí sa vám ho však zabiť a ani neviete ako a ocitnete sa vo väzení. Tam ostanete dlhých 15 rokov, kým sa vám spolu s pár väzňami nepodarí utiecť.  Stávate sa pirátom, pre ktorého existuje len jediné - pomsta. No človek, proti ktorému idete, stojí dosť vysoko a viete, že nebude jednoduché dostať ho. To vtedy ešte ani netušíte, že sa stanete vodcom revolúcie a novej vojny za nezávislosť.


Cez celú hru vystriedate niekoľko lodí, z ktorých bude mať každá iné vlastnosti, iné zbrane a rôznu manévrovateľnosť. Niektoré budú čisto obchodné, transportné a iné zasa bojové alebo únikové. Všetky lode majú zabudovaný palubný počítač, pomocou ktorého môžete navigovať loď, ovládať rôzne lode naokolo, komunikovať so stanicami a nastavovať enegiu do systémov lode. Najzložitejšia je asi navigácia, kde sa vám zobrazí mapa 16-tich hviezdnych systémov v dvoch rozdielnych častiach galaxie. Každý systém má niekoľko hviezd, niekoľko desiatok planét a stovky rôznych základní, ktoré všetky postupne navštívite. Pri staniciach sa môžete pristaviť, zadockovať, prebrať nejaké veci, prípadne niekoho zničiť a idete ďalej. Jediné miesto, kde sa dlhšie zastavujete a stále vraciate, je vaša domáca základňa, kde si pozriete nové správy, urobíte poriadok v rakete, prezbrojíte, oddýchnete si a aj sa vám automaticky uloží pozícia.

Nemôžete ani dúfať, že tento zapadlý kúsok vesmíru je mierumilovný, takže čakajte útoky  zo strany pirátov, vojakov, policajtov. Užijete si ich dosť a budete sa musieť veľmi snažiť, aby ste prežili. Energetické štíty pomaly povoľujú a po vytrvalom útoku sa vám rozpadnú a vtedy už môžete čakať len posledné rany do fúznych motorov.  Zo začiatku som mával dosť problém s obranou mojej maličkej lode, no vyriešil som to preskupovaním energie zo zbraní alebo pohonu do štítov. Pri útokoch je dobré znížiť energiu motorov na minimum a všetko rozdeliť podľa typov nepriateľa do zbraní a štítov. Ďalej máte na lodiach rôzne zbrane od základných pulzných, cez nenavádzané rakety dobré na nepohyblivé ciele až po navádzané torpéda, vhodné na rýchlych nepriateľov. Ak máte dosť rakiet a torpéd môžete si dočasne všetku energiu presunúť do štítov a pekne si čakať a smerovať si na nepriateľov rakety. Celkovo sú útoky dosť náročné na šikovnosť a aj na stratégiu. Ak máte už väčšiu skupinu priateľov, môžete im zadávať rozkazy a posielať ich do útokov.


Grafika v hre je veľmi pekná, odporúčam aspoň 256Mb pamäte, dobrú 3D kartu a zapnúť si všetky efekty na maximum. Vtedy vidíte nádherné svetelné efekty, odrazy na lodiach, detailné textúry, kvalitné modely lodí a aj efektné výbuchy. A to nerátam ani mimoriadne prehľadný pohľad z rakety, kde vidíte kam a ako rýchlo sa ktorá loď pohybuje a jej vzdialenosť od vás. Priateľské lode sa vám zobrazujú zeleným, nepriatelia červeným a vaše destinácie modrým značením.

Ovládanie je jednoduché a ľahko si naň zvyknete, loď ovládate numpadom, šípkami ovládate palubný počítač, znamienkami <> si vyberáte waypoint, znamienkami + - regulujete rýchlosť lode a klávesami F5 až F8 si volíte typ autopilota. Ten budete vždy používať na prechod medzi systémami, pretože automaticky aktivuje hyperrýchlosť a aj sám pri celi zabrzdí. Jediný, kto vám prekazí autopilota sú piráti, ktorí čakávajú na bezbranných obchodníkov a ostreľujú ich torpédami. Pirátov si však moc nemusíte všímať, lebo sa im dá rýchlo ujsť. Horší nepriatelia sú pri vesmírnych staniciach, ktorých jednoducho musíte zničiť, ak chcete pristáť.

Multiplayer v hre je dobrý a akčný, ale celkovo nič nezvyčajné, máte tam Deathmatch, CTF, Teamový deathmatch a nový Bomb Tag, kde sa objaví na mape bomba, ktorú musí jeden z hráčou zobrať a ostatný ho budú loviť, pričom ten, kto má bombu, získava za každého zostreleného 5 bodov, ostatní len jeden bod. Bomba po 2 minútach vybuchne a objavuje sa nová. CTF čiže Capture the Flag je podobné ako pri Quake a spol. len tu ste vo vesmíre a musíte zobrať nepriateľskú vlajku z nepriateľskej základne, doviesť ju a pristáť na svojej základni.


Independece War II Edge of Chaos je jedna z najlepších 3D vesmírnych akcií poslednej doby, hrou vás bude sprevádzať pútavý príbeh, super grafika a dokonale prepracované animácie .Mimochodom hra má 2 CD, jedno je čisto inštalačné a na druhom sú len animácie, ktoré si môžete pozrieť aj bez hry, ak máte binkplayer.  Čo sa týka porovnania s ostatnými hrami, StarLancer sa nechytá, Descent Freespace takisto... možno až keď vyjde Freelancer hra dostane akú takú konkurenciu.


napísal saver 11.7.2001
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
9.0
Ohodnotiť
INDEPENDENCE WAR II


RECENZIE HRÁČOV
Independence War II

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20334)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk