THRILLVILLE

THRILLVILLE

8.1

Prišli kolotoče! Tak sa poriadne najedzte, zoberte igelitové vrecko a pripravte sa na rýchlu jazdu!

Recenzia na PS2 verziu

„Nemusíte ma volať génius, ale skúste tento absolútne perfektný mnou nadizajnovaný Park. Húsenková dráha, na ktorú sa práve pozeráte, má maximálnu rýchlosť. Keď sa vymocete z Thrill ride nebudete vedieť, kde je sever a inak minihry v mojom parku sú poriadne náviková vec. OK, volajte ma génius.“

Ruské kolo, reťazovka, centrifúga, autodrom, vystrelená papierová ruža, cukrová vata... prvé čo vás napadne je určite jediné: Prišli kolotoče! Správne, poriadne sa teda najedzte, zoberte igelitové vrecko a pripravte sa na rýchlu jazdu. Na naše (oldgen) konzolky pricestoval Thrillville.

Ostrieľané, alebo v tomto prípade lepšie, ojazdené štúdio Frontier Development, tvorcovia RollerCoaster Tycoon 3, pripravili pre konzolových fanúšikov tejto adrenalínovej zábavky, povedzme si hneď na začiatku, vydarenú a rýchlu jazdu. To, čo už dávno poznáme z Rollercoasterov a čo nám predviedla zosnulá firma Bullfrog (nech jej je zem ľahká) v Theme Parku, Frontierovci pozbierali, zošróbovali, prestriekali, vytunovali a predstavili na našich (ne)starnúcich konzolách. Je to iba bezduchá kópia, zlepenec na vyplnenie medzery? Nie, ak ste čítali pozorne, zdá sa, že sa im to podarilo. Poďme si ale radšej sadnúť do sedadla a na vlastné oči preletieť celým parkom.

Thrillville

Čím viac ľudí, tým lepšie!
Thrillville

2x denne kŕmiť, 3x denne venčiť.
Thrillville

Komunikácia a ukazovateľ sympatií.

Strýko Mortimer

Aj vám prišla emailom správa, že váš strýko z Južnej Ameriky, pracujúci ako baník v diamantových baniach náhle umrel a že ste jeho jediným dedičom?* Thrillville nie je hoax, ani žiaden podvod, dokonca strýko Mortimer ani nezomrel. Vy, ako jeho synovec, dostanete za úlohu manažovať jeho dielo a poraziť zákerného konkurenta Vernona Garrisona. Overiť schopnosť viesť taký kolos ako je zábavný park si môžete všetci. Od dizajnu tratí, rozloženia atrakcií, komunikácie s návštevníkmi, až po “ťažký“ biznis manažment a reklamu.

Build, Play, Interact

Motto hry je jasné - stavať, hrať a ovplyvňovať. Ja s mojim wireless dualshockom sme postavili niekoľko ton najrôznejších atrakcií, všetky osobne odskúšali a ešte stihli zbaliť blondínku z 3-tieho vagóna. Človek by to na tú kôpku plastu s trochou elektroniky nepovedal, ale nie je problém. Na začiatku hry si vytvoríte postavu synovca/netere, vyberiete mu strih a farbu vlasov, oblečiete a zábava môže začať. S vytvoreným charakterom si pobehujete po parku, rozprávate sa s návštevníkmi a dokonca, ako som už vyššie naznačil, získavate priateľstvá a nové známosti. Séria dobre položených otázok a odpovedí z vás môže spraviť priateľov na celý život ;-). Okrem interakcie a stavania si samozrejme môžete každú atrakciu vyskúšať. Nie je to síce také ako v skutočnosti, skúšal som sa pri tom aj točiť na otáčacej stoličke a nič, ale pobaví. Viac vás chytia ale minihry, ktoré môžete hrať kedykoľvek a koľko krát chcete, samozrejme bez čakania v dlhom rade.

Minihry

Thrillville ponúka okrem stavania a testovania vlastných tratí zábavu v podobe minihier. Od minigolfu vás to odpáli na motokárový okruh, z ktorého vyletíte do arény s malými RC autíčkami v minihre RC Wars. Ak vás omrzia už aj futuristicke vznášadlá, môžete zájsť do "Shootingzone“, do zóny pre milovníkov FPS. Zastrieľať si tu môžete v rôznych témach na pirátov, robotov alebo jednoducho na banditov z divokého západu v minihre Wild Frontier. A to som ešte nespomenul skákanie na trampolíne, logického Mechanika, alebo automatové klasiky, ktoré nesmú v žiadnom dobrom zábavnom parku chýbať. Autori nám ich pripravili desiatky, čiže svoju obľúbenú si nájde asi každý.

Thrillville

Tie farby!
Thrillville

Piráti z Karibiku 3
Thrillville

Kyklop by nemal chýbať v žiadnom dobrom parku.

Dosť bolo hrania, späť do práce! Starať sa o park nie je v reálnom svete hračka. Naštastie pri hraní ide o zábavu, čiže aj činnosť, ako je upratovanie parku od papierikov, mláčiek vlažského šalátu (alebo čo to bolo) môže byť zábava. Všetky minihry, aj upratovanie, je bodované a prvé rekordy na seba nedajú dlho čakať.

Pripútajte sa prosím!

Cieľom hry je vybudovať čo najlepší park, ktorý bude mať čo najviac návštevníkov, veľa obchodov, spokojných zamestnancov a hlavne bude sa vyvíjať. Okrem samotného vývoja, investujete aj do vytvárania nových tém. Podobne ako to bolo v Theme Parku, aj tu musíte svoj park štylizovať. Thrillville nie je zase ani o krok pozadu a použiť môžete hneď okolo 14 unikátnych tém. Je len na vás, či vystrelíte návštevníkov do vesmíru, alebo ich necháte zjesť nejakým prehistorickým zvieratkom. Piráti, alebo hororová Horrorville by mala prilákať množstvo nových zákazníkov. Chcete mať vo svojom parku pyramídu? Sultánov palác? Nie je problém, v Mortimerovom parku si vyberie každý. Podobne je na tom aj hudobný sprievod. Vyberie si aj rocker aj rapper.

Tutú, vystupovať

Po vychytaných Rollercoasteroch a zábavných Theme Parkoch je ťažké spraviť originálnu simuláciu zábavného parku. Určite by sa aj v Thrillville dali dotiahnuť matice na rýchlych dráhach, avšak toľko možností, čo tento zábavný park ponúka, to hravo vyváži. Ak máte teda chuť zabaviť sa vo vlastnom parku, ľahko si postaviť svoju zabijacku dráhu, pokojne potešte svoju konzolku a zvezte ju ešte posledný krát na nejakej tej vysokorýchlostnej vesmírnej trati.

*Ak by ste predsa mali záujem o dedičstvo strýka Mortimera, čísla účtov a heslá kľudne píšte do diskusie.

Thrillville

FPS minihra z divokého západu.
Thrillville

Arkádovka z druhej svetovej.
Thrillville

Autodrom

napísal majkyx 8.1.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.1
Ohodnotiť
THRILLVILLE
+ minihry
+ komunikácia s návštevníkmi
+ soundtrack
- deja vu, aneb už sme to raz videli


RECENZIE HRÁČOV
PS2
PSP
Xbox

Vývoj: LucasArts / sevenM / Frontier Developments
Štýl: Managementová
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 1. december 2006
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk