COMMANDOS 2 DEMO

COMMANDOS 2 DEMO

Dojmy

Tak konečne sa mi do rúk dostalo demo na Commandos 2: Men of Courage, síce s trojmesačným opozdením, ale predsa. Však aj hra už má nejaké to polročné oneskorenie, našťastie posledné správy hovoria o jeho vydaní v septembri. Na to sa už tešíme.

Poďme si najskôr vysvetliť, o čom Commandos vlastne je. Je to taktická stratégia, kde máte niekoľko typov postáv, pričom každá má svoje vlastnosti a špecializáciu, takže ich v priebehu misií musíte kombinovať a používať, aby ste splnili cieľ (Pritom vám však nikto nesmie zomrieť). Napr. máte ostreľovača, mariňáka -potápača, zeleného bareta - špecialistu v zakrádaní, špióna - ten sa dokáže votrieť medzi nepriateľov, tankistu, šoféra atď... čiže počet ich úloh je rozmanitý a cez 20 misií si s nimi veľa užijete.  Mimochodom, hra sa odohráva v čase Druhej svetovej vojny, takže čakajte stovky nacistov, rozdelených od vojakov až po veliteľov, generálov, SSákov, dobové prostredia, zbrane, niekoľko rôznych prostredí od džungle, cez mestá v Európe, pacifické ostrovy až po Afriku. Toto všetko už Pyro Studios načalo v predošlej časti  Commandos Behind enemy lines  a addone Commandos Beynod the call of duty  a teraz v Commandos 2 to doviedli do dokonalosti.

Ak ste hrali Commandos 1, na dvojku sa určite už tešíte. A veru máte na čo! Môžete čakať dokonale rozanimované pohyby postáv, lepšiu grafiku a vylepšený engine (teraz si dokonca môžete zapnúť šírenie zvukových vĺn okolo vás, môžete mapu rotovať po 90 stupňoch, v budovách dokonca plynule 360 stupňov). Zo zlepšení som si ďalej všimol aj zameriavanie nepriateľov na vás, kde sa okrem klasického zeleného poľa, v ktorom vás vidia, zobrazí aj modrá alebo červená čiara, zameraná priamo na vás, ktorá zobrazuje presné zameranie jeho očí a v podstate aj zbrane. Výraznou novinkou sú už spomínané budovy, do ktorých môžete nenápadne vojsť a niečo tam ukradnúť, pobiť nepriateľov a hneď v demo misii budete musieť z budov vyslobodiť hneď troch členov vášho tímu.  V Commandos 2 dostanete postupne celkovo pod kontrolu 9 rôznych postáv (aj keď zvyčajne nie naraz), k vašim starým známym sa teraz pridá žena Nataša, vojak Lupin a pes Whiskey (tu si môžete pozrieť popis všetkých postáv).

Demo misia sa volá Saving Private Smith, kde ste na záchrannej misii, ktorá sa hneď zo začiatku pokazí a kvôli zlým informáciám od rozviedky sú vaši ľudia až na jedného v zajatí. S tým jedným borcom musíte postupne vyslobodzovať svojich ľudí a nakoniec zachrániť Smitha. Misia je umiestnená na okraji mesta, ktoré sa nachádza uprostred bojov spojencov a nemcov. Vám ostal len vojak Lupin, s ktorým musíte ísť do boja, nemá však žiadne zbrane. Jediné, v čom je dobrý, je páčenie zámkov, ďalej má päsť, s ktorou omráči nepriateľov a krabičku cigariet na prilákanie nepriateľa. Dosť bieda, ale čo už, treba mladého trochu vycvičiť :) Nie je veľký problém vybúchať ľudí vonku, stačí nenápadne sa ku každému priplaziť a omráčiť ho. Pozor! Ďalej musíte konať rýchlo, kým sa nepreberú, lebo Lupin nedokáže nepriateľov zobrať a niekam strčiť, kde by ich nevideli. Musíte rýchlo oslobodiť svojich ľudí a nakoniec dostať zpod nepriateľskej paľby vojaka Smitha a odviesť ho domov.

Misie v C2 sú však koncipované aj na rotáciu mapy. Ak nevidíte za roh, musíte prepnúť pohľad,  pretože nikdy neviete, čo tam na vás čaká a ešte k tomu budovy sú v tejto časti väčšie ako v jednotke a je za nimi viac miesta na úkryt. Teraz si treba dávať pozor aj na ostreľovačov, ktorí striehnu za oknami, ďalej na to, aby ste nenarobili veľa hluku v blízkosti nepriateľov a hlavne na to, aby nikoho z vašej skupiny nezastrelili, lebo nebudete môcť pokračovať ďalej.

K ovládaniu v C2 by som povedal len to, že je trochu komplikovanejšie, ale pomocou množstva prehľadne spravených tutorialov sa dá za chvíľu naučiť.

Hudba a zvuky, k tomu by som sa ani nevyjadroval, ako vždy je to na vysokej úrovni. Pekná jemná hudba na pozadí, nemecké výkriky a rozhovory, do toho anglické rozhovory vašich ľudí... no paráda. Samozrejme je to na 3D engine, takže počujete zvuky odtiaľ, kde sa práve nachádzajú a podľa vzdialenosti silnejšie alebo slabšie.

V deme nie sú sprístupnené žiadne nastavenia grafiky (vypisuje Not Available in Demo version), takže som musel hrať v defaultnom rozlíšení 640x480, čo je dosť málo a je to v ňom trochu neprehľadné. Našťastie v hre funguje dosť veľký zoom, celkovo je asi 5 násobné priblíženie a 5 násobné oddialenie, a keď si to trochu oddialite, hneď získate viac prehľadu nad oblasťou okolo vás. Vo final verzii bude samozrejme rozlíšenie 800x600 a 1024x768, z ktorých si myslím že práve 800x600 je najvýhodnejšie, pretože v 1024 sú už malé postavy a niekedy sa neviete ani presne kurzorom trafiť tam, kam chcete. Menu vášho aktuálneho človeka máte teraz umiestnené na pravo, kde je aj výpis vašich vecí na používanie, jeho zdravotný stav a vysúvateľná mapa. Hore je, podobne ako minule, výpis vašich ľudí.

Čo sa týka stiahnutia dema, musíte si ešte počkať, kým ho Eidos vydá oficiálne, ale myslím, že hra bude super.

Commandos 2 demo
Commandos 2 demo
Commandos 2 demo


Commandos 2 demo
Commandos 2 demo
Commandos 2 demo


Commandos 2 demo
Commandos 2 demo
Commandos 2 demo



napísal saver 10.8.2001
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
COMMANDOS 2 DEMO


Commandos 2 demo

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (0)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20233)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk