FANTASTIC FOUR: RISE OF THE SILVER SURFER

FANTASTIC FOUR: RISE OF THE SILVER SURFER

3.0

Ako Jessica Alba hľadala voľný termín na svadbu a pritom bojovala s požieračom svetov?

Recenzia na PS2 verziu

„S veľkou mocou prichádza veľká zodpovednosť“ Stan Lee by mal tieto Spider-Manovské slová preformulovať pre herné štúdiá, ktoré sa snažia za každú cenu preraziť s komixovou adaptáciou na niečo takéto: „S veľkou licenciou prichádzajú nielen prachy, ale aj vernosť predlohe a zodpovednosť za herný prepadák.“ Ako to už vo svete chodí, s „veľkým“ filmom prichádza aj oficiálna hra. Všimnite si úvodzovky pri slove veľký. Fantastická Štvorka nie je vôbec veľký film, detskému divákovi môže odovzdať zopár frkov, ale prevažná časť mužského publika sedí v kine s pukancami iba kvôli jednej veci.

Jessica Alba

Mladá, plavovlasá, múdra, proporcionálne akurát vybavená nadľudskými schopnosťami vyvolať silové pole a našpúliť pery, jednoducho chrumkavo fantastická (nie nemám Jessicu na ploche) Neviditeľná žena s obrovskou chuťou vydávať sa. Jej nastávajúci Pán Fantastický však stále niečo vyvíja, spolupracuje s vládou, armádou a na ženbu ani len nepomyslí. A tak sa Fantastická Štvorka vydáva vyriešiť do sveta záhadu, kedy by bol najvhodnejší čas postaviť sa pred oltár, lenže predtým v rámci rozlúčky so slobodou sa musí popasovať s malým problémikom - požieračom svetov, pánom Galactusom a jeho verným služobníkom Silver Surferom.

Toľko k hlavnej dejovej linke, ktorá po väčšinu času zostáva zatienená trápnymi vtipmi medzi The Thingom a Human Torchom o tom, kto má väčší (talent), a rozhovormi o hľadaní ideálneho termínu na svadbu. Hra, ako aj film, by sa kľudne mohli volať Predsvadobné trampoty nevesty na sklonku konca sveta. Od prvého momentu viete, že budete musieť naraziť na Silver Surfera a že Dr. Doom je len šachovou figúrkou vo väčšej partii. Čo je na celom scenári najlepšie, že sa hra odohráva mimo tejto šachovnice. Niekoľko hodín nezmyselne bojujete a zbierate informácie o stave vecí, na ktoré by prišlo aj sedemročné dieťa, aby ste sa na úplný záver dozvedeli: prepáčte na Galactusa nám nezostali peniaze.

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

Každá z postáv disponuje vlastnou sadou úderou a špecialít, najčastejšie však budete používať iba jedno tlačítko.
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

Oh, Jessica vezmi si ma!
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

Kto nám odpovie na naše otázky? Žeby boss za dverami?

Dráma hodná Oskara

Rise of the Silver Surfer stojí na tak žalostnom základe, že je až čudné, že Marvel dal takémuto projektu zelenú. Dialógom chýba iskra, postavám charizma a zloduchom odvaha vykuknúť zo svojho brlohu a postaviť sa svojej nemesis. Aby som vás ušetril zdĺhavého popisovania, ako sa rozbíjaním sudov a iných objektov v leveloch (v každom je to niečo iné) dopĺňa život a ako sa prebíjate stláčaním jedného tlačítka stále vpred, aby ste si mohli aj v ďalšej úrovni dopĺňať život rozbíjaním sudov a stĺpov a prebíjať sa vpred jedným tlačítkom, mám tu jeden príklad plný zvratov a neskutočnej komixovej nafukovačky v podobe drsných, drsnejších a tých najkrutejších hlášok, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani Stan Lee a Jack Kirby (autorská dvojica F4).

Fantastická štvorka sa stretá prvýkrát so Skrullom. Povedz, prečo čerpáš kozmickú energiu, z ktorej sme sa zrodili? Bé-bé-bé-bé, nepoviem. Boss uteká a za ním sa zatvárajú dvere. Padnú desiatky nepriateľov. V ďalšom leveli sa Fantastická Štvorka pýta znovu, prečo kradneš kozmickú energiu a uskladňuješ ju v kontajneroch, ktoré tak s radosťou rozbíjame, aby sme si doplnili život? Nepoviem, ale vidím, že ste sa dostali ďalej, než som čakal, odpovedá Skrull a dáva signál k útoku. Poskokov čaká zdrvujúca prehra a v smrteľnej agónii sa ozýva stovka hlasov.

Skrull to všetko sleduje a čaká za dvermi na Fantastickú Štvorku. Nakoniec uznanlivo prizná, že iba ozajstní hrdinovia sa môžu až sem dostať. V tom momente sa ale strhne taká mela, že The Thing z čírej nedočkavosti natrhne neskutočne Skrullovi držku. Po boji už z neho nedostanú ani píp. Prečo kradol kozmickú energiu? Možno nám to prezradí ďalší boss! Hurá do boja!

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

Superhrdinské kombo vás v bojoch môže zachrániť dočasnou nesmrteľnosťou.
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

V nákupnom centre tajný labák? Nič nie je nemožné!
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

Hlavná postava prifrčí až ku koncu hry.

4x4

Od jedného bossa k druhému cez stovky nepriateľov k odpovediam, ktoré už dávno poznáte. Prečo sa do hry vôbec púšťať? Chabým svetlým momentom je kooperácia medzi hrdinami pri zdolávaní prekážok (hra dokonca podporuje kooperatívny multiplayer!). Ide o variáciu na tému otvor dvere vždy inou supersilou. Tu si uvoľníte cestu bleskami, tu zase výbuchom silového poľa, tam zase zapálením fakieľ a tu mocnými údermi. Rise of the Silver Surfer dopláca na chudobný dizajn bez nápadov. Jednotlivé činnosti sa začnú veľmi rýchlo opakovať a hra sa mení na bezduchú akciu.

Hra nie je adventúra, na to jej chýbajú zaujímavé logické hádanky. Automatické zlepšovanie vlastností a zmenu kostýmu pri druhom hraní nepovažujeme za RPG prvky. Rise of the Silver Surfer so svojím scenárom je paródiou na komix a s otrasným spracovaním hanbou komixových hier. Štyri postavy, štyri sterilné prostredia v každom po štyri levely odporúčame fanúšikom zlých a veľmi zlých hier. Ostatní by sa mali ohliadnuť po zatiaľ neprekonanom heroickom dobrodružstve Marvel Ultimate Alliance a na Fantastickú Štvorku úplne zabudnúť.

Obrázky pri recenzii pochádzajú z next-gen verzie (Xbox360/PS3), ktorá sa odlišuje v kozmetických detailoch.


napísal spacejunker 19.7.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
3.0
Ohodnotiť
FANTASTIC FOUR: RISE OF THE SILVER SURFER
+ Fantastic Four
+ štyri ovládateľné postavy
- bez nápadu
- otrasná grafika
- otrasný zvuk
- otrasný dizajn


RECENZIE HRÁČOV
PS2
PS3
PSP
Xbox 360
DS

Vývoj: 2K Games / Visual Concepts
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  jún 2007
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk