MONSTER MADNESS: BATTLE FOR SUBURBIA

MONSTER MADNESS: BATTLE FOR SUBURBIA

5.0

Po Bad Day LA nový kandidát na nepodarenú zombie hru roku.

Recenzia na PC verziu

Zack, Carrie, Andy a Jennifer sú typickí americkí pubescenti. Carrie svojím emo-gothic lookom odrádza každého chlapca, naproti tomu je Jennifer kráľovnou večierkov a vedúcou roztlieskávačkou. Zack a Andy samozrejme berú po Jennifer a jeden večer sa náhodou všetci štyria ocitnú spolu u jedného z nich doma. Nemajú ani najmenšie tušenie, že o chvíľku sa im zmenia životy a celé mesto ovládnú zombíci.

Skvelá hrateľnosť, úžasná grafika, ohromná zábava pre viacerých ľudí a zombáci všade naokolo. To všetko sľubovala multiplatformová hra Monster Madness, no splnila z toho len niečo. O tom, že nie je až taká úžasná ste si najskôr prečítali už pod článkom, no poďme pekne poporiadku.

Monster Madness: Battle for Suburbia

Kto pozbiera najviac diamantov?
Monster Madness: Battle for Suburbia

Porcovanie za studena.
Monster Madness: Battle for Suburbia

Mooozgyyyy!!!

Úžasná grafika

Autori sa týmto samozrejme chválili najviac, pretože (a teraz sa radšej posaďte) si licencovali Unreal 3 engine. Wow, počujem z davu vzadu, to musí byť neskutočná lahôdka. Nie je, odpovedám vzápätí. Vlastne je to dosť zlé. Prirovnal by som to tak bete Unreal enginu 1. Je až neskutočné, ako toto dokázali zahodiť. To už tie peniaze mohli dať na charitu. Samozrejme je lepšie raz vidieť, ako dva krát počuť, čiže sa pozrite na okolité obrázky. Ak si myslíte, že sú v nízkom rozlíšení a na minimálnych detailoch, tak nie sú. Všetko je nastavené na maximum. Pekný humus. Postavy majú polygónov že by jeden zaplakal a vlastne to isté platí aj pre okolie. Asi si mysleli, že keď to všetko zablurujú a inak rozmažú, plus pridajú implicitné efekty UE3, tak že im skočíme na špek. Pripadal som si ako dekádu naspäť, keď som si kúpil Voodoo1 grafiku a žasol som, aké je to úžasné. Teraz som tiež žasol, ale nad nehoráznosťou grafikov.

Skvelá hrateľnosť

No dobre. Grafika nie je samozrejme všetko a pre veľa hráčov je nepodstatná, ak má hra výbornú hrateľnosť. A toto je druhý klinec do rakvy MM. Hrateľnosť totiž nie je tiež bohvie aká. Je úplne priemerná a nič na tom nemení ani hra viacerých hráčov. Single player totiž priam ráta s tým, že máte v šuflíku odloženého svojho imaginárneho kamaráta, s ktorým budete hrať co-op. Inak si totiž neviem vysvetliť brutálnu obtiažnosť v neskorších leveloch, kde si už hrateľnosť podáva ruku v dverách s frustráciou a pomaly a ticho odchádza za západom slnka. Nával zombíkov prestáva byť zvládnuteľný a ani kadencia Vasquezovej (film Aliens) vám nepomôže. Všemožné druhy (jedno z pozitív) zombie, vlkolakov, oživnutých mŕtvych, klaunov, ostrozubých šteniatok, čarodejníc a neviem čoho ešte sa na vás valia v takých smrteľných vlnách, že urobíte (imaginárne) jeden krok v pred a tri kroky vzad.

Keď už som spomenul tú nezvládnuteľnú kadenciu. Zbrane sú rôzne od počiatočných zbraní ako meč, nože, kladivo alebo palica, až po sofistikovaniejšie ako klincomet, brokovnica, bomby a zápalné fľaše. K tým lepším sa dostanete tak, že zbierate po úrovniach rôzne pohodené matice, trubky, lepidlá, kanistre a iný odpad a odnesiete ich tvrdému šoférovi kamiónu Larrymu, ktorý sa nachádza v jednotlivých úrovniach. Ak máte dostatok materiálu na zbraň, tak ju pre vás vyrobí.

Monster Madness: Battle for Suburbia

Podomový predavač.
Monster Madness: Battle for Suburbia

Vyriešte križovatku za 4 body. Kto mal prednosť?
Monster Madness: Battle for Suburbia

Aréna na cintoríne = menšie klišé nikdy neuškodí.

Levely sú celkom dlhé a tak príde vhod nejaké to premniestňovadlo. K vaším službám je obrnená štvorkolka alebo labuť s bazukami po stranách. Áno je to presne tá labuť, ktoré sa dajú stretnúť na dedinských festivaloch a.k.a. hodoch. Len nelietajú, ale plávajú. Tu sa musím opäť zastaviť a spomenúť ovládanie. Ak je vám zle z grafiky, tak na ovládanie si zoberte kinedril. Pretože takto pokur... ehm. Ovládanie je závislé od otočenia kamery, preto ak kamera zmení uhol, zmení sa aj celé ovládanie vozítka, ktoré už je samé o sebe zlé. Ak by ste chceli na PC ovládať hru miesto myš+klávesnica joypadom, tak na mojom Logitechu bola zabudovaná špeciálna featurka, kedy analóg hore vyvolal pohyb postavy dole a opačne a nedalo sa to nikde zmeniť. Čo už je toto za hlúposť? Možno na X360 ovládači je to iné, ale snáď nebudem kvôli tomuto meniť ovládač? Pritom gamepad sa pre takúto 3rd person strieľačku priamo ponúka.

Ohromná zábava

Ako ste už pochopili, pre jedného hráča je hra utrpenie. Možno by sa to zlepšilo pri hre viacerých hráčov. No aj na toto musím odpovedať negatívne. Je to stále rovnaká nuda ako pri single hre. K dispozícii je niekoľko arén s roztrúsenými zbraňami a prekážkami pre štyroch hráčov, alebo väčšie mapy aj s dopravnými prostriedkami. Pár štandardných módov a končíme. Zlatý Bomberman poviem vám. Z tohto proste nezaprší, nech sa snažíte ako chcete. A to mal MP rulovať na tomto poli.

Monster Madness: Battle for Suburbia

Emotívne nedostupná hrdinka.
Monster Madness: Battle for Suburbia

Zamilovaný teenager.
Monster Madness: Battle for Suburbia

Hallowen kontra Elm street.

Zombies všade naokolo

Evil dead, Noc oživlých mŕtvol alebo Braindead. Poznáte tieto kultové komediálne horory? Ich atmosféru sa snažil navodiť už Bad Day LA, no pohorel. Teraz to chcel skúsiť MM no dopadlo to podobne. Nulová atmosféra, ktorá miesto do vtipných scén vyznieva do trápnosti so zabijackymi pubertálnymi deťmi v hlavnej úlohe. Jediné, čo tomuto všetkému ešte chýba, je, aby podľa MM natočil niekto film. Možno Uwe bude mať vo svojom vyťaženom programe pár týždňov voľna.

Musím sa priznať, že hneď od začiatku som k Monster Madness pristupoval s dešpektom. Mal čas na to aby ma očaril, uchvátil, aby som o ňom zmenil mienku, no nič také sa nestalo. Unreal 3 grafika sa nekoná, pretože to, že si autori kúpia engine, neznamená, že ho aj správne vedia použiť a tak to celé vyzerá ako 10 rokov stará vec. Multiplayer a ani single bank v kasíne tiež nerozbijú, pretože ide o nudnú a navyše v SP aj ťažkú vec s debilným ovládaním a porciou pubertálneho (rozumej trápneho) humoru navrch.


napísal fendi 13.8.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Monster Madness
| MONSTER MADNESS
[13.8.2007]
5.0
Ohodnotiť
MONSTER MADNESS: BATTLE FOR SUBURBIA
+ rôzne zbrane
+ veľa typov protivníkov
-grafika
-ovládanie
-nudný MP
-prehnane ťažký SP
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 2 GHz, 512 MB RAM, VGA 128 MB
Doporučená konfigurácia: CPU 2 GHz, 1 GB RAM, VGA 256 MB


RECENZIE HRÁČOV
PC
Xbox 360

Vývoj: South Peak Interactive / Artifical Studios
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  apríl 2007
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19491)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk