VIVA PIŇATA: PARTY ANIMALS

VIVA PIŇATA: PARTY ANIMALS

5.0

Papierové zvieratká sa v záhradách už začali nudiť a tak začali medzi sebou súperiť v mnohých minihrách.

Recenzia na Xbox360 verziu

Kto vie, čo robia piňaty práve v okamihu, keď ich niekto nebije palicou po hlave s cieľom dostať sa k ich vnútornostiam, tie rozmazať po trávniku a potom si z nich povyberať sladkú odmenu? Samozrejme, že sú vo vašich záhradách, nechávajú sa rozmaznávať zariadením za ťažko zarobené čokoládové peniažky a užívajú si slobodu, kým ich nepošlete niekomu na párty. Ale aj piňaty majú svoju formu párty a tú práve zachytáva kolekcia 50 minihier pod názvom Viva Piňata: Party Animals.

Nehanbíme sa

Nie je to prvý krát, čo sa zobral známy svet a na jeho základoch sa vytvorila úplne nová hra. Ak sa však stavia na nie príliš úspešnej hre, vytvorenej za účelom osloviť detské publikum a rozšíriť obzory na platforme, kde si (povedzme pravdu) bežný konzument nepríde na svoje, môže sa čokoľvek zvrtnúť. Ruku na srdce, Viva Piňata nie je zrovna hra, o ktorej sa bavia deti v električkách na ceste do školy. Svojho času (a ešte aj teraz) išlo o výbornú rodinnú hru s nekonečnou hrateľnosťou, bohužiaľ aj značne prehliadanou a to bola vybavená ako prvá českou lokalizáciou. Jej najmladšia sestra Party Animals pôsobí ako slabučký odvar mnohých iných kompilácií minihier.

Párty hry musia mať predom danú cieľovú skupinu a i keď krabica hlása, že sa zabaví každý vo veku 3-99 rokov, hra si svoje obecenstvo vyberá sama. V prípade Party Animals sú cieľovkou deti a úplne najmenší gameri, lenže Krome Studios a zrejme aj Microsoftu uniklo, že v čase, keď sa začne predávať Party Animals, bude na trhu aj SceneIT, teda štyri ovládače v štýle bzučiakov z etablovanej série Buzz, z ktorej sú sprosto okopírované takmer všetky minihry a celý koncept súťaženia štyroch hráčov v jednom (krátkom, strednom, či dlhom) turnaji.

Viva Piňata: Party Animals

Kto hlasnejšie grgne?
Viva Piňata: Party Animals

Z bodu A do bodu B, po ceste pozbierať zopár power-upov a vavrín je môj!
Viva Piňata: Party Animals

Hra na kanibalov, piňaty rozbíjajú ehm... piňaty.

Ak by k hre bola pribaľovaná aj štvorica jednoduchých ovládačov, povieme, že Party Animals je určená pre deti. Situácia je taká, že vaše malé ratolesti budú zápasiť s veľkým ovládačom, jedným triggerom pridávať plyn, analogom riadiť smer, ešte zbierať a potom aktivovať rôzne power-upy. Deti jednoducho nedokážu tak prirodzene ovládať aj takto „zložitú“ hru ako ktorýkoľvek iný hráč. Pri iných hrách sa už ovládanie obmedzuje iba na pohyb analogom a kontextuálne menená akcia namapovaná na tlačítko „A“.

Bolo nás 50

Zostava 50 minihier sa dá rozdeliť do niekoľkých skupín, vo všetkých prípadoch však pôjde o nazbieranie čo najväčšieho počtu bodov vo vybranej činnosti. Budete jesť jablká, strieľať do terčov, biť po hlavách pirátov, nasadzovať chvost somárikom, uhýbať sa snehovej guli, kradnúť ostatným hráčom sladkosti, hrať bowling, točiť sa na kolotoči, grgať a iné. Samotné grganie a chodenie po mínovom poli patrí medzi najzaujímavejšie minihry, ktoré dokážu stále vyvolať úsmev na tvári, ten zvyšok, povedzme, že prvý krát sa s nimi zoznámite, druhý krát zabavíte, tretí pretrpíte a štvrtý vám budú liezť na nervy.

Body sa v závislosti od dĺžky zvoleného turnaja kumulujú v prehľadnej tabuľke, avšak po dokončení a vyhlasovaní víťazov ktorejkoľvek z minihier kamera zbytočne zaberá celé ihrisko namiesto toho, aby krúžila okolo víťaza. Hra oznamuje iba meno postavičky, ktoré sa nedá zmeniť. Ak nepoznáte papierové piňaty, môže sa stať, že na konci tak možno dôjde k hádke, kto vôbec ovládal Horstachia a kto Pretzela a kto má zhrabnúť vavrín. Veľmi slabá asociácia s hráčom je z časti vynahrádzaná rozpisom bodov.

Viva Piňata: Party Animals
Kliknutím na obrázok spustíte video.

Minihry sú davkované rýchlo, bez zbytočného spomalenia či loadingov. Jedna minihra vám zaberie približne minútu, najdlhšie sú racingy, ktoré do koncepcie krátkych výstupov absolútne nezapadajú. Možno Party Animals mala byť pôvodne racingom a nakoniec z toho vznikla komplikácia. Preteky sú rozhodne prepracovanejšie a ani ovládanie nepatrí medzi jednoduché. O prvenstvo súťažíte na niekoľkých tratiach vybavených skratkami a mnohými zákernými power-upmi. Nájdete tu riadenú strelu, rôzne urýchľovače, spomaľovače, dymové bomby a iné. Táto minihra by si určite zaslúžila samostatné spracovanie a autori majú ešte veľa čo doľaďovať, hlavne čo sa týka mätúcej farebnosti a neprehľadného dizajnu so skokmi a inými nepríjemnými pasážami.

Hromadná zábava

Turnaje v Party Animals si môžete strihnúť aj online. Tu by si však rodičia mali dať pozor, pretože deti môžu na internete naraziť na kohokoľvek. Hra je spracovaná opäť v nezameniteľnom papierovom štýle, ktorý dodnes nenašiel obdoby. Z detailov však ubudlo, postavičky sú menšie a je im venovaná menšia pozornosť, ako vtedy, keď sa premávali v záhradách. Roztomile grafické spracovanie dopĺňa správne strelený český dabing a malých súperov povzbudzuje k lepším výkonom aj takou hláškou ako: „Nepomáhala ti mamička?“ Celým turnajom vás bude sprevádzať dvojica holub Pecky a papagáj s nevymáchanou hubou Pierre. Navzájom sa podpichujú a humorne komentujú dianie pred a po závode.

Viva Piňata: Party Animals je tak trochu nešťastnou hrou. Nešťastnou preto, že samotný držiteľ platformy nezobral v úvahu potenciál ovládačov SceneIT a neprispôsobil minihry tomuto štýlu ovládania, ktorý by viac sedel mladším hráčom. Vyššia variabilita minihier by takisto nezaškodila a čo je najhoršie, ak si ich chcete užiť do sýta, potrebujete štyri ovládače, pretože hrať párty hru sólo, je takááááááááááto nudááááááááááááá.

Viva Piňata: Party Animals

V hre sú všetky nezabudnuteľné piňaty z predchádzajúcej hry.
Viva Piňata: Party Animals

Minihry sa vždy odohrávajú v kruhových arénach.
Viva Piňata: Party Animals

Nie vždy viete, kadiaľ povedie trať v preteku.

napísal spacejunker 18.12.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
5.0
Ohodnotiť
VIVA PIŇATA: PARTY ANIMALS
+ rýchla hra pre štyroch
+ kompletná lokalizácia
- opakujúce sa úlohy
- nedotiahnuté preteky
- slabý pocit víťazstva a asociácia s postavičkami


RECENZIE HRÁČOV
Xbox 360

Vývoj: Microsoft / Microsoft / Rare
Štýl: Párty hra
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19532)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk