SECRET AGENT CLANK

SECRET AGENT CLANK

7.0

Keď je mesto v plameňoch, galaxia na pokraji zničenia, ľudstvo tesne pred vyhubením, prichádza hrdina.

Recenzia na PSP verziu

Keď je mesto v plameňoch, galaxia na pokraji zničenia, ľudstvo tesne pred vyhubením, prichádza hrdina. Kto ale zachráni hrdinovi kožu, keď je neprávom obvinený z krádeže najväčšieho drahokamu a bez milosti hodený do väzenia spolu s kriminálnikmi, ktorých tam po celé roky posielal? No predsa jeho spoločník! Snáď ste si nemysleli, že úlohou sidekicka je zabávať vtipnými poznámočkami a blbým výrazom tváre? Omyl! Život najväčších hrdinov by sa bez sideckickov ocitol na vedľajšej koľaji a skončil rýchlejšie ako zistenie, že Qwark je jeden veľkohubý budižkničomu.

No a tak sa jedného dňa ocitá chudák Ratchet v tom väzení a Clank, najsexi spomedzi plechových z agentov široko ďaleko, mu dokáže, že agent jeho veličenstva je len trápnou paródiou skutočného superšpióna. Odhalenie vinníka a rozpletanie zákerného plánu, do ktorého je zapletený snáď každý zloduch vo vesmíre, vás zavedie do tlačítkového pekla a povláči naprieč celou galaxiou.

Agent Clank, baby

Secret Agent Clank sa operia o výbušnú povahu série Ratchet & Clank, no vydáva sa aj po ceste stealth a praktík hodných agentov. Akcia a zakrádanie by sa v ideálnom prípade dopĺňali, neodporovali si. V Secret Agent Clank je vaša voľba vytiahnuť zbrane alebo pero naplnené atramentom na odstavenie laserov dopredu predurčená stavbou levelu a počtom nepriateľov v ňom. Stealth sa obmedzuje na tiché cupitanie pred kuželmi svetlometov, skrývanie sa za debny pred zrakmi nepriateľov, maskovanie sa za sochu a nakoniec tichý finiš vyvolaný stláčaním náhodne zobrazených tlačítok.

Secret Agent Clank
Secret Agent Clank Tichú elimináciu veľmi rýchlo vystrieda výbušná akcia.
Tichú elimináciu veľmi rýchlo vystrieda výbušná akcia.


Secret Agent Clank Quick time eventy a minihry sú prakticky všade.
Quick time eventy a minihry sú prakticky všade.


Secret Agent Clank Ratchet dostáva vo väzení špeciálne darčeky - zbrane zapečené do koláčov.
Ratchet dostáva vo väzení špeciálne darčeky - zbrane zapečené do koláčov.





Odstavte takto päticu stráží za sebou a pri ďalšom stretnutí rovno vytiahnete zbrane, ako by ste sa mali zaoberať stále rovnakým quick time eventom (vyťukávaním štvorice tlačítok). Neskôr sú otravné, opozerané a vo vybraných pasážach až smiešne zbytočné. Akoby autori nepočítali s alternatívnymi riešeniami, alebo testeri strojovito prechádzali jednotlivé levely. V jednom z nich môžete odstaviť dve stráže pri termináloch, na diaľku z nich privolať žeriavy a z hákov spustiť na obrnené veže ponorky, čím ich zničíte. No jedna z nich (opodiaľ) zostala stáť a dvere von sa napriek tomu neotvorili. Prečo? Pretože musíte všetko v miestnosti zničiť a to aj vtedy, ak už nemá kto aktivovať alarm a tým aj vežu!

Praktiky stealth tak nepriamo nahrávajú do karát zbraniam a ich doplnkovo spestrujúca úloha gameplayu sa vytráca do stratena. Podobné nepríjemnosti postihli aj sekcie, kde sa od vás vyžadujú rýchle reakcie, aby ste neprišli o život. Napríklad také deaktivovanie terminálu na diaľku pomocou smrteľných vrhacích motýlikov. Ak nemáte muníciu pri sebe, musíte sa vydať po elektrickej podlahe naboso. Bohužiaľ distribúcia muničných debien je skromnejšia a nie práve najšikovnejšie vyvážená. Stačí si zobrať takú chodbu plnú laserov. Aktivujete alarm, ten vás uväzní v klietke, kam vháňa plyn. Riešenie? S kufríkovým plameňometom prepáliť zámku. Ale čo ak v ňom nie je palivo? Kúpite ho cez príručné PDA. A čo ak som si ho ešte nekúpil, lebo je neskutočne drahé? Tak zomrieš a úroveň si reštartneš. Maličkosti, ale vedia vytočiť do nepríčetnosti.

Guitar stealth Hero

Obtiažnosť v Secret Agent Clank je nastavená nanajvýš podozrivo. Konceptovo je hra jasne predurčená menej skúseným hráčom. Nadvláda minihier a časovo obmedzených úloh hovorí jasnou rečou, no ich náročnosť balansuje niekde medzi ľahkým strečingom, lámačom prstov a ešte-raz-skapem-a-rozbijem-to. Celá hra je postavená hlavne na challengoch, ktoré predlžujú hrateľnosť, ale dokážu svojou náročnosťou zároveň vyvolávať odpor k opätovnému prechádzaniu. Bránenie hrádze pred nájazdom nepriateľov počas 20 kôl je rovnako vyčerpávajúce ako séria misií s Ratchetom vo väzení, ktoré patria medzi najslabší článok hry. Eliminovanie väzňov, udržanie poriadku v sprchách, zabránenie rebélie vždy končí masakrom, počas ktorého neviete, kde je sever, tak je obrazovka zaplnená explóziami, útočiacimi nepriateľmi a čo ja viem čím ešte.

Secret Agent Clank

No a potom sú tu čoraz populárnejšie hrateľné cut-scény ala Guitar Hero. Rytmická časť je viac módnym výstrelkom ako zábavným spestrením. Noty sa presúvajú zľava doprava a majú tendenciu zaplniť notovú osnovu takým spôsobom, že zbesilo kombinujete medzi sebou tlačítka D-padu, symbolov a analogu. Že prvé pokusy končia reštartom, snáď netreba ani dodávať. Na opačnej strane stoja challenge za volantom vznášadla, či séria misií v koži Qwarka. Jeho najväčšie dobrodružstvá prežívate doslova teatrálne, na doskách divadla s patričnou dávkou preháňania.

Špeciálnu pozornosť si zaslúžia gadgetbots, malí robotíci, pomáhajúci Clankovi pri deaktivovaní rôznych obranných systémov. Zoznámiť ste sa s nimi už mohli v Tools of Destruction, tentoraz dostávajú väčší priestor a hľadanie riešenia vám príjemne ponamáha po všetkej tej streľbe mozog. Ani by sme sa nedivili, keby sa gadgetboti raz stali hrdinami vlastnej hry. Kombinácia logickej hry so skákačkou a špeciálnymi schopnosťami robotov mierne pripomínajúc Tokobots by sa vo veľkom svete určite nestratila.

Tri postavy, trojitá porcia zábavy?

Odhliadnuc od challengov akoby Secret Agent Clank vypadol z oka série Ratchet & Clank. Za skrutky si rozširujete a zlepšujete zbraňový arzenál, ktorý sa častým používaním sám ugpraduje, v leveloch sú poschovávané zlaté skrutky na nákup kostýmov, čistíte planéty od nepriateľov a hľadáte odpovede naprieč celou galaxiou. Akcia nezostala nič dlžná odkazu série a tak sa vám rukami preženie tradičný kanón, mraziaca brokovnica, raketomet, magnetický mínomet, plazmový bič a pod. Najväčšie zmeny v zbraňovom arzenáli pochopiteľne postihli Clankovo vybavenie.

Secret Agent Clank
Secret Agent Clank V priebehu hry získavate prístup k novým zbraniam a gadgetom.
V priebehu hry získavate prístup k novým zbraniam a gadgetom.


Secret Agent Clank Qwarkova mini epizóda je jednoducho teatrálna.
Qwarkova mini epizóda je jednoducho teatrálna.



Vrhacie motýliky a atramentové pero na odstavenie laserov dopĺňa mäsožravá rastlina, bleskomet v dáždniku, kufríkový plameňomet či fotoaparát, cez ktorý môžete meniť svoju podobu a oklamať zraky stráží. Špiónska výbava je výborne navrhnutá a svoj účel by splnila na 100% nebyť tých nešťastne nadizajnovaných stealth pasáží.

Secret Agent Clank má toho veľa spoločného s Ratchet & Clank Size Matters a predsa sú tieto dve hry tak odlišné. Graficky a zvukovo vyšperkovaná paródia sveta superagentov nestíha udržať tempo diktované dynamickou akciou. Množstvo nových nápadov je realizovaných s prihliadnutím na čo najširšiu obec, čím trpí samotný základ – akcia. Dokonca sa môže zdať, že hra nie je nič iné, len zlepenec minihier a challengov, ktoré sa nevošli do predchádzajúcich dielov. Secret Agent Clank je dobrá voľba pre špiónov, ktorým vonia viac pach spálenej plazmy ako stealth.


napísal spacejunker 14.7.2008
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Secret Agent Clank
| SECRET AGENT CLANK
[19.6.2008]
Secret Agent Clank
| SECRET AGENT CLANK
[15.2.2008]
7.0
Ohodnotiť
SECRET AGENT CLANK
+ rozmanitosť levelov
+ tri hrateľné postavy
+ množstvo hračiek
+ motivácia hrať odznovu
- challenge za Ratcheta
- nevyvážená obtiažnosť
- príliš veľa quick time eventov
- Guitar Hero like scény
- neposlušná kamera


RECENZIE HRÁČOV
PSP

Vývoj: SCEE / SONY Czech / High Impact Games
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania:  2008
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19561)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk