BUZZ! QUIZ TV

BUZZ! QUIZ TV

8.0

Ako zabaviť pozvaných na párty? Čo takto televízna show plná najrozmanitejších otázok?

Recenzia na PS3 verziu

Povedzme, že organizujete párty, no s malými obmenami, pretože pri poslednej vám suseda pred dverami odrecitovala kompletný slovník neslušných slov za hluk a hlasné spievanie, čo ona neznáža, pretože jej starý neustále bliaka v sprche. Povedzme, že kamarátom okrem tradičného jedla, pitia a nejakých fotiek z dovolenky ponúknete aj nejaký ten interaktívny bonus, ktorý nemá nič spoločné so spoločenským strápňovaním sa a namáhaním hlasiviek. Hypnotizujúci čas krátko po správach, kedy sa na obrazovke objavil veľký blondýnokodým a moderoval hru s potencionálnymi milionármi možno pominuli, no čaro kvízovej hry má v ušiach ľudí stále cveng a ľudia v dobrej spoločnosti predsa tak radi (pre)vyhrávajú.

Pre takúto párty je ideálnou hrou Buzz v akejkoľvek verzii, pretože samotná atmosféra vybudovaná okolo súťažiach v televíznom štúdiu sa prenáša aj za televízor a všetci okolostojaci kričia, povzbudzujú a v tichosti závidia tým, ktorí sedia a v rukách mačkajú farebné tlačítka na bzučiakoch. Netrvá to dlho a z Buzzu sa stáva miláčik. Podobne ako pri inej hre so sociálnym charakterom, dajú sa upraviť pravidlá pre aktuálne potreby a výhrou v kvíze určiť, kto umyje riad, kto naleje, alebo kto nebude piť.

Fotelka vs. fotelka

Naraz sa pred televízor môže namačkať až osem ľudí (je potrebné mať dve sady ovládačov), na čo je hra pripravená tuctom postavičiek, každá s vlastnou sadou bláznivých animácií a oblečení. Úvod do hry je tak rýchly ako nikdy predtým, stačí si vybrať len typ hry, sadu otázok z predpripravených kategórií a už sedíte v horúcom kresle v štúdiu. Šialený moderátor Buzz na vás potom spustí paľbu otázok a vy hrabete body za správne odpovede. Čistota a prehľadnosť herného menu v Buzz! Quiz TV v spojení s rýchlou navigáciou maže hranice medzi online a offline hrou. Jedným klikom sa vám do hry pripoja hráči z celého sveta a ďalším si už navzájom meriate sily.

Buzz! Quiz TV
Buzz! Quiz TV Herný systém doznal minimálnych zmien, no vie pobaviť rovnako.
Herný systém doznal minimálnych zmien, no vie pobaviť rovnako.


Buzz! Quiz TV Nejedna otázka vám zamotá hlavu a poriadne prevetrá pamäť.
Nejedna otázka vám zamotá hlavu a poriadne prevetrá pamäť.


Buzz! Quiz TV Podávanie bomby patrí medzi najhlučnejšie herné režimy.
Podávanie bomby patrí medzi najhlučnejšie herné režimy.





Najväčším prínosom do série Buzz je podpora online hrania. Znalci vedia, že hra viacerých hráčov graduje počtom zúčastnených, no Buzz Quiz TV umožňuje nakopať zadky sediace na fotelkách niekde na druhom konci planéty. Mód Sofa vs Sofa (iba pre jedného hráča) je na to ideálnym miestom. Na nič sa zbytočne dlho nečaká, online hranie práve vďaka bleskovým reakciám v mnohom pripomína tradičnú offline hru len so živými oponentami. Hra eviduje vaše dosiahnuté výsledky vo svetových rebríčkoch zvlášť pre sólo hru a multiplayer.

Pri móde Sofa vs Sofa podpora online nekončí, napriek piatim tisícom otázok v základnej výbave si môžete za príplatok sťahovať nové tematicky ladené kvízy, alebo si vytvoriť pomocou stránky MyBuzzQuiz vlastné. Užívateľská podpora je štedrá, no má svoje limity. Vo vlastných kvízoch nie je možné (kvôli licenčným právam a veľkosti) používať multimediálne prvky ako obrázok, hudobnú ukážku či videoklip. Kvízy sú obmedzené na osem otázok, je to však dané systémom hry, ktorý nedovoľuje v jednom kole (pre spád hry) použitie väčšieho počtu.

Už teraz je dostupné veľké množstvo užívateľmi vytvorených kvízov, dajú sa sortovať podľa popularity, hodnotenia, čerstvosti, témy, takže sa k požadovanej sade otázok dostanete veľmi rýchlo. Táto forma vytvárania obsahu je aj jednou z ciest, ako vytvoriť pre priateľov kvíz v slovenčine, pretože samotná hra postráda lokalizáciu, čo je jej najväčším nedostatkom. Malou muškou v hernom systéme je aj nemožnosť mixovať kvízy užívateľov s tými na disku s hrou.

Párty vs Párty

Zatiaľ čo online plne nahrádza hru s kamarátmi v jednej miestnosti, nevyrovná sa skupinovej atmosfére s výkrikmi typu „To si nevedel?“, „Ja som to tušil!“, slovnými inzultáciami alebo poznámkami Buzza „Ty si na smiech!“ Napätie a zábava počas každého kola gradujú a pri Quiz Tv platí dvakrát, že čím viac hráčov, tým kvalitnejší zážitok. V závislosti od počtu ľudí hra sama nastavuje dĺžku trvania kvízu, pričom si môžete pred zahájením hry vybrať témy otázok. Na výber je hudba, film, televízia, veda, lifestyle a pod nimi rôzne podkategórie ako rockové legendy, zdravie, extrémne športy, televízne seriály, celebrity a pod. Kategórií je skutočne veľa, škoda, že si nemôžete vytvoriť vlastný maratón otázok napríklad výberom dvoch alebo viacerých tém.

Buzz! Quiz TV

Otázky kombinujú text, obrázky, videoklipy a správne odpovede vyberáte podľa štvorice farebných tlačítok na bzučiakoch. Systém hry sa nezmenil, no herný zážitok spestruje niekoľko zlepšovákov a herných režimov. Na začiatku je to tradičný rýchly rozstrel v Stop the Clock, kde najrýchlejšia správna odpoveď zhrabne najviac bodov. Obľúbený Pass the Bomb dopĺňa fantastický hod koláčom, počas ktorého si môžete vybrať, kto schytá penovú tortu do ksichtu. Kto ich má najviac na sebe (je to patrične graficky znázornené), ten samozrejme prehráva.

Rýchle body sa dajú riskantne získať v High Stakes, kde ešte pred otázkou stavíte na seba vybraný počet bodov a po správnej odpovedi si ich pripíšete na účet, v opačnom prípade o ne prídete. Novinkou je All That Apply, kde vyberáte viacero odpovedí naraz a za každú správnu získate nejaký ten bodík na konto. Pre vyváženie síl tých, ktorí majú otázky naštudované a tých, ktorí hrajú po prvý krát, vyberá po skončení kola vždy hráč s najnižším počtom bodov ďalšiu tému. V podstate v Buzz Quiz TV môže vyhrať ktokoľvek a o jasnom víťazovi rozhoduje až Final Countdown, kedy vás plošinka vynesie do výšky a s klesajúcim časovým limitom ste čoraz bližšie k pripasti. Pred neodvrátiteľnou smrťou vás môže zachrániť iba správna odpoveď.

TV Show ako bič

Čo po skončení kvízu v Buzz Quiz TV chýba, je odovzdanie ceny. Ak si pamätáte v predchodcoch sa za oponou skrývala luxusná loď, nafukovací ostrov, ale aj somár či iné šialené veci. Nie je to až taký veľký nedostatok, no pri hre viacerých by takéto spestrenie ešte viac vyburcovalo súťažiacich a osladilo dobrú náladu. Znalcom série bude chýbať aj uvádzačka Rose a po niekoľkých hodinách fakt, že dokola vysvetľované pravidlá nemožno preskočiť.

Buzz Quiz TV je prvou hrou zo série pre novú generáciu hardvéru a je to na nej patrične vidieť. Televízne štúdio sa nafúklo čo do veľkosti, diváci reagujú na odpovede a je vyzdobené rôznymi efektami, svetelnými stenami a perfektnou veľkoplošnou obrazovkou. Buzz vyťahuje jednu humornú hlášku za druhou, povzbudzuje, posmieva sa, až vám bude ľúto, že medzi animáciami chýba hádzanie rajčín na moderátora. Súťažiaci sa môžu navzájom podporiť škaredou grimasou, poskokom či iným prejavom (škodo)radosti.

Buzz! Quiz TV
Buzz! Quiz TV Bohato animované postavičky nezostali nič dlžné termínu next-gen. Sú jednoducho skvelé.
Bohato animované postavičky nezostali nič dlžné termínu next-gen. Sú jednoducho skvelé.


Buzz! Quiz TV Navigácia v menu a ovládanie jedným prstom nemohlo byť jednoduchšie.
Navigácia v menu a ovládanie jedným prstom nemohlo byť jednoduchšie.


Buzz! Quiz TV Nepáčia sa vám moje otázky? Vytvorte si vlastné kvízy!
Nepáčia sa vám moje otázky? Vytvorte si vlastné kvízy!





V kvízovej televíznej show sa toho veľa nedá vymyslieť, no Buzz Quiz TV svojim inováciami odpovedá jednoznačne: nič nie je nemožné. Tona otázok vás zamestná na dlhé hodiny, možnosť sťahovať a vytvárať vlastné kvízy životnosť neuveriteľným spôsobom predlžuje. Online multiplayer je už len čerešničkou na torte spolu s luxusným spracovaním a bezdrôtovými buzzermi (hra podporuje aj káblové). Vzhľadom na cenu blížiacu sa budgetovej hre (bez ovládačov) nemožno túto skvelú párty zábavku nedoporučiť. Zabaví sa celá rodina aj príležitostní diváci a možno aj tá suseda.


napísal spacejunker 24.7.2008
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.0
Ohodnotiť
BUZZ! QUIZ TV
+ cena
+ bezdrôtové ovládače
+ užívateľsky tvorený obsah
+ Sofa vs Sofa
- fanúšikom bude smutno za Rose
- nedajú sa preskočiť vysvetlivky k módom
- chýba lokalizácia
- online iba pre jedného


RECENZIE HRÁČOV
PS3

Vývoj: SCEW / SONY Czech / SCEE
Štýl: Párty hra
Dátum vydania:  marec 2008
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19852)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk