PLANET OF THE APES

PLANET OF THE APES

Dojmy

V poslednej dobe sa stáva zvykom, že sa ku každému „lepšiemu“ filmu krátko po jeho uvedení do kín urobí jeho konverzia na nejakú hernú platformu. Táto hra však vznikala nezávisle od filmu a len náhodou sa trafila do času vydania filmu. Autori na nej robili dva a pol roka, čo je dlhšie ako natáčanie celého filmu. A čo myslíte ako hra dopadla?

Príbeh hry je podobný ako v starom originálnom filme a knihe (v novom filme už ide o niečo úplne iné), tiež sa po stovkách rokov letu vesmírom vraciate späť domov na rodnú planétu... niečo sa však stane, nikto vám s planéty neodpovedá a ešte aj pristávací modul mal poruchu. Prežili ste a vydávate sa na cestu k civilizácií... tá však niekde nie je, ani si nestihnete uvedomiť ako a už vás naháňajú nejaké divné stvorenia. Je toto vôbec Zem? uvedomujete si keď padáte omráčený k zemi a sledujete ako vaši priatelia naokolo umierajú.

Vlastná hra sa začína v opičom medicínskom laboratóriu, kde ste držaný ako zajatec. Spolu s niekoľkými ľuďmi naokolo, keď k vám príde stráž uvedomujete si že niečo nie je v poriadku, strážnik je gorila. Neskôr spolu s porciou potravy ku ktorému dostane aj lístok so záhadným odkazom „Choď do zdravotného strediska. Priateľ“ a kľúč od väzenia. A ako správne tušíte, prvou úlohou v hre je dosať sa z labákov.  Neskôr zistíte že máte spojencov v radoch opíc a rozvoj nasledujúceho deja už asi z filmov poznáte, boj za slobodu, za vykúpenie a poznanie že táto planéta na ktorej sú ľudia otroci a vládnu opice je naozaj Zem.  Hra má svoj vlastný príbeh, nečakajte že by ste si čítali knihu alebo pozerali film a podľa neho to prechádzali. Tu si budete pekne zblízka v 3D obzerať celú planétu a to v 15 veľkých leveloch a 70 menších subleveloch. Cestou stretnete všetky známe postavy z pôvodných filmov, a dve nové simianské kasty, vrátane bojových baboonov a zabijakov mandrillov.
Hru by som označil ako akčnú adventúru s pohľadu tretej osoby teda niečo ako staručký Outcast, alebo prichádzajúca adventúrova Duna. POTA po grafickej stránke však nečakajte žiadnu geniálnu grafiku, skôr je to konzolový štandart, čiže nekvalitné textúry, jednoduché animácie pohybov a k tomu sa samozrejme prirátava aj čisto klávesnicové ovládanie vašej postavy.

Adventúrne prvky sú v hre zastúpené klasickým kombinovaním predmetov z inventára (dvere zamknuté na kladku + chirurgická pílka = voľná cesta ďalej), väčšinou sa jedná o logické použitie predmetov kde najdôležitejšiu časť tvorí ich nájdenie. Hra má aj akčnú stránku kde si zo začiatku vychutnáte hand to hand súboje a neskôr keď nájdete prvé typy zbraní už budete odstreľovať naďialku. Zo začiatky sa naštastie väčšine súbojov dá vyhnúť tak že si budete dávať pozor a nenápadne sa zakrádať.

Aby som však POTA celkom nezatratil a nezaradil medzi konzolové neúspešne remake, musím napísať, že ma po chvíľke hrania začala celkom baviť a mám pocit, že sa v hre skrýva potenciál, ktorý by mohol hru povýšiť z kategórie „priemerná“ do kategórie „ľahko až stredne nadpriemerná“.  Hry mimochodom robila firma Visiware, ktorá spravila napríklad sériu Arabian Nights. A za Planet of the Apes v roku 2000 získala ocenenie najlepšia hra výstavy E3. Ale to bolo už asi dávno. Dnes už určite nepatrí medzi top záležitosti.

Planet of the Apes
Planet of the Apes
Planet of the Apes
Planet of the Apes
Planet of the Apes
Planet of the Apes
Planet of the Apes
Planet of the Apes
Planet of the Apes



napísal je2ry&saver 10.10.2001
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
PLANET OF THE APES


Planet of the Apes

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Monitor-strata signalu (9)
Zdravim, vcera som kupil novy monitor (MSI MAG 341...
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20898)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk