AQUANOX

AQUANOX

8.6

Recenzia na PC verziu

AquaNox podmorská dlho očakávaná akcia je konečne to. Zavedie vás do budúcnosti ľudstva, kedy všetko na povrchu bolo spálené ultrafialovým žiarením, kedy sa celkový život odohráva v tichých hlbočinách mora. Ale tento život má ďaleko od pokojného nerušeného oddychu... pred zánikom to bolo na povrchu zlé, no tu je to ešte horšie. Ako sa hovorí u nás dole, tam kde nočná mora končí svet Aqua len začína.

Temnota a chlad všade naokolo, no aj napriek tomu začali po katastrofe vznikať podmorské metropoly, mestá a továrne, rozvíjal sa obchod, doprava, zásobovanie a ľudia si začali zvykať na podmorské prostredie. Jedine ako sa môžu pozrieť na povrch planéty je simulácia. Samozrejme človek sa nezaprie a nakoniec sa to tu dole skončilo podobne ako na zemi, kriminalita, znečistená voda, mafia, piráti, nadvlády vojska, občianske vojny atď... Ako by to nestačilo genetickí inžinieri po zániku všetkého živého na povrchu dostali príkaz vyklonovať nové druhy zvierat, ale zjavne sa to však trochu zvrhlo a začali vznikať netvory o akých rozprávajú len legendy zo stredoveku, 50 až 100 metrové plazy, gigantické sépie, krokodíly a ešte ku všetkému inteligentné. Boli stovky rokov zavreté v podmorskom laboratóriu, teraz však po gigantickom zemetrasení ušli a idú sa ľuďom pomstiť.

AquaNox
AquaNox
AquaNox

Je rok 2666, pred 5 rokmi nás Emerald "Dead Eye" Flint, hrdina prvej časti hry Archimedean Dynasty, zachránil pred biorobotickou rasou Bionmi. Teraz je tu znovu nepezpečnestvo aj Flint. Náš hrdina je síce trochu demoralizovaný, stratil priateľa v bojoch s pirátmi a ešte k tomu mu na začiatku príbehu ukradnú jeho loď... no nenasere to?  Práve tu sa dostávate do úlohy Flinta (pre priateľov Dead Eye) a osud Aqua sveta je už len na vás. Kúpite si najlacnejšiu loď, vybavíte ju zbraňovými prdítkami, ktoré dokážu maximálne zabiť nejaké sardinky a vyberáte sa na svoju púť po podmorských mestách a základňách. Začínate pátrať po vašej milovanej lodi, pretože že ste si sľúbili, ak nájdete toho kto ju ukradol, spravíte mu kanónom vyšetrenie prostaty... Popritom si na každej základni pokecáte s priateľmi ktorých ste už dlho nevideli, povedia vám čo je nové a ponúkajú vám rôzne práce pretože vedia že ste jeden z najlepších, prípadne sa vás pýtajú či ich nezoberiete za wingmana. Prechádzate cez rôzne prepravné a transportné misie, pri ktorých si zarábate prachy na stále lepšiu loď a stretávate pritom nebezpečných pirátov nazývaných Crawlers, ktorých sú vo vašich očiach hneď v poradí druhý (prvý je človek, ktorý vám ukradol loď).  No potom vám cestu skríži niečo iné, gigantické obludy väčšie ako dva ropné tankery dokopy, prebudili sa a nezdá sa že by si chceli ešte pospať, skôr sa idú nakŕmiť... a to ešte nie je všetko, cestu vám skrížia aj skorumpovaný politici, vojsko a tajné organizácie, ktoré majú každé vlastné záujmy a budú od vás niečo chcieť alebo v horšom prípade vás budú chcieť eliminovať..

AquaNox
AquaNox
AquaNox
 Pekne prepracovaná hra, dokonalá 3D grafika, strhujúci príbeh, akčné misie a poteší aj možnosť upgradovania a dokupovania zbraní, vymieňania ponorky a dlhé rozhovory s desiatkami rôznych ľudí na základňách. Jednoducho niečo ako Independence War 2 len presunuté pod morskú hladinu. Celkovo si prejdete 30 príbehových misií a desiatky ďalších máp si môžete zahrať v 3 single, a multiplayerových módoch. Použijete okolo 12 zbraní od najslabšieho prdítka, cez plazmu, lasery, rotačák až po rôzne typy rakiet. Nedoporučujem však s nimi mrhať, pretože všetko tu má svoju cenu a peňazí niekdy nie je nazvyš.

Grafika je jednoducho super, všetky podvodné hry boli doteraz o ničom. Toto je iná používa next generation engine a plnou podporu GF3. Čakajte dokonalú grafika vody, pekné slniečko svietiace z hora na vás a hlavne super rozsiahle prostredia v ktorých si užijete všetko od jaskýň, cez rozsiahle továrne a základne až po čisté korálové more. Potešia aj pekné efekty zbraní, kvalitný design HUDu a aj nebezpečný nepriatelia ktorých je fakt veľké množstvo. Taktiež všetky objekty sú veľmi pekne prepracované, s rozličnými textúrami ktoré ligotavá voda prifarbuje svojim nádychom. Hru si na geforce 2 v pohode zahráte v 800x600 na plných detailoch.

AquaNox
AquaNox
AquaNox

 Ovládanie je jednoduché myšoidné a aj keď je oproti klasickým 3déčkam pridaný tretí rozmer pohybu hore a dole, rýchlo sa dá na to zvyknúť a prehľadný radar vám vždy ukáže keď je nepriateľ blízko pri vás.

Okrem príbehovej časti si tu môžete zahraj aj čisto akčné scenária, a to proti počítaču alebo cez Lan prípadne Internet proti priateľom. Je tu pár jednoduchých módov v ktorých sa dokonale vyblbnete na niekoľkých mapách  s dobre narhnutými prostrediami ako napr sopka, kopcovité pobrežie, podmorská továreň atď...

Aquanox by som označil za jednu z najlepšie graficky prepracovaných hier roku, aj keď táto záležitosť nezaujme všetkých, lebo sa vymyká pozemskej klasike, ale určite bude hitom. Teda je to super vec na rozdiel od Ballisticu, podľa mňa dobrej lameriny, ktorá sa tiež vyťahovala super grafikou s podporou GF3 a nakoniec to bolo o ničom.

 Pred mnohými rokmi sa ľudia snažili dostať do vesmíru, teraz sa snažia dostať aspoň na povrch vlastnej planéty. 


napísal saver 30.11.2001
Páči sa mi!
8.6
Používatelia
6.9
AQUANOX


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Monitor-strata signalu (5)
Zdravim, vcera som kupil novy monitor (MSI MAG 341...
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Acer predator helios 16 neo (8)
Čaute. Chcem sa opýtať na váš názor, na tento hern...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20603)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk