GOTHIC

GOTHIC

Dojmy

Dlho očakávaná o odkladaná nemecká 3D RPGéčka je už tu. Aj keď na prvý pohľad nepôsobí nejaké veľmi vábne, postupne vás zaujme a chytí až kým ju neprejdete.

Gothic je fantasy záležitosť v ktorej sa dostanete do stredu konfliktu Orkov a Ľudí... Táto vojna však už trvala veľmi dlho, a jediné čo po nej ostalo je spustošená zem a odpadlíci ktorý sa už nedokážu vrátiť do spoločnosti. Všetci títo boli vyhnaný do toho najnevľúdnejšieho kúta tejto planéty, obkoleseného zemou Orkou a hmýriacimi sa dravým šelmami. A akoby to nestačilo, miesto bolo obohnané magickou stenou, ktorá zabráni každému ujsť. Ale vyskytol sa problém, mágovia ktorý túto bariéru vybudovali ostali sami uväznený vo vnútri.

Vy sa tiež dostávate do tohto väzenia, do väzenia z ktorého niet návratu. Ale na rozdiel od ostatných máte šancu, pretože vám bol predaný list pre kúzelníkov z popisom ako sa dostanú von. A keďže ten list máte vy, rysuje sa tu pekná možnosť návratu. Ale k tomu sa budete musieť prežiť prvých pár dní, zorientovať sa v tomto nehostinnom prostredí a doručiť list.

Začínate sám a bez zbraní a stratený, cestou stretávate ľudí, rozprávate sa s nimi, sledujete prostredie prechádzate dediny a zisťujete že svet je tu rozdelený na rôzne klany a každému ide o niečo iné. Jedny chcú ujsť, ďalší rabujú a priživujú sa na tých čo poctivo pracujú. Tu sa budeme môcť rozhodnúť ku komu sa pridáte, a či budete zlodej, worker... v každom prípade budete prechádzať rozličnými prijímacími testmi, aby ste si zaslúžili členstvo v klane.

Na rozdiel od ostatných RPGéčiek tu nie je hlavné platidlo zlato, ale ruda, ktorá sa dá ťažiť v baniach alebo kradnúť ostatným. Ďalej z RPG parametrov tu máte experience points, ktoré vám zvyšujú skúsenosti, silu, obratnosť, odolnosť voči rôznym elementom, zručnosť atď... V každom prípade na prežitie tu budete potrebovať zbraň. Nájsť ju nie je problém, pretože sa tu povaľuje množstvo nebožtíkov ktorý to tu už zjavne nezvládli. Akonáhle si nájdete zbraň preberáte úlohu útočníka, už nie ste bezbranná obeť. Môžete sa brániť proti rôznym zverom, jašterom, osám a samozrejme keď bude treba aj proti ľudom.

Grafika v hre je celkom pekná a engine je dosť rýchly. Síce detailov a polygónov prostredia by mohlo byť viac, ale to je daň za rozsiahle územia v hre. Ale zase sú tu stovky postáv s ktorými môžete pokecať, množstvo predmetov ktoré môžete skúmať a brať, a veľké množstvo prostredí. Plus samozrejme si užijete množstvo efektov, od lens flare po najmožnejšie a najnemožnejšie kúzla.

Čo sa týka ovládania a pohľadu, v podstate je to niečo podobné ako Tomb Raider. Len samozrejme bez tých všetkých skokov a stált. Môžete pohyb ovládať šípkami a myšou pohľad, alebo ak nemáte radi myš používate na pohľad klávesu insert spolu so šipkami. Trochu zložitejšie je už pohybovanie po inventári a branie vecí. Jasne tu vidno že hra nebola pôvodne myslená ako myšoidná a preto tu absentuje kurzor myši takže po všetkých možnostiach v inventári a pri rozhovoroch musíte používať šípky.

Aj keď je hra len singlovka, určite zaujme. Povedal by som že je to taká predpríprava pred Morrowindom. Aj keď charakterovo by som to zaradil niekde k Outcastu a Edler Scrollu.

Gothic
Gothic
Gothic


Gothic
Gothic
Gothic


Gothic
Gothic
Gothic



napísal saver 11.12.2001
Páči sa mi!
GOTHIC


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Metro séria (4)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20138)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk