MEDAL OF HONOR ALLIED ASSAULT

MEDAL OF HONOR ALLIED ASSAULT

8.6

Recenzia na PC verziu

Konečne je to tu, dlho očakávaná 3D akcia z druhej svetovej vojny Medal of Honor Allied Assault, ktorá vás vtrhne priamo do najväčších operácií druhej svetovej vojny, ako boli napríklad Operácia Pochodeň, alebo D-Day vylodenie na Omaha Beach. Tentoraz však tieto operácie nebudete len sledovať, ale ich aj prežívať na vlastnej koži a spolu so stovkami spojencov si budete raziť cestu krížom cez nepriateľské línie. Operácie sa odohrávajú v druhej polovici vojny od roku 1942 do 1945 takže čakajte kompletne zdemolované prostredia, kvalitnejšie zbrane z tejto polovice vojny a aj prešpekulované nemecké bunkre a taktické rozostavenia.

Medal of Honor Allied Assault
Medal of Honor Allied Assault
Medal of Honor Allied Assault

V hre sa dostanete do detailného autentického prostredia druhej svetovej vojny a zhostíte sa úlohy skúseného plukovníka Mika Powella absolventa West Pointu a člena slávnej 1st Ranger Battalion. Ani sa nenazdáte a už máte v rukách papiere a inštrukcie k dôležitej operácií Pochodeň (7. November, 1942), ktorá má za úlohu oslobodiť Severnú Afriku s pod kontroly Nacistov a má byť začiatkom konca Nacizmu a vojny. Ale má to problém už ste dlho nebol v akcií a ste už trochu s formy. Jediným riešením bude navštíviť  tréningový kemp kde si vyskúšate základné pohyby, používanie zbraní a náloží. Potom už musíte nastúpiť do akcie, na ktorú sa vydávate so skupinkou vojakov a rozpisom vašich úloh. Ocitáte sa v náklaďáku spolu s vašou jednotkou (ala Operation Flashpoint)  a snažíte sa tváriť nenápadne pretože práve prechádzate kontrolou. Stráži sa však nezdajú šoférove doklady, a začína sa streľba, to už všetci vaši kolegovia vyskakujú z áut a vy ich nasledujete. Vaša prvá misia práve začína... Ste plukovník a ste druhým v rozkazovej línií, takže pokiaľ žije váš kapitán počúvate jeho, keď umrie ste veliteľom vy. Zatiaľ sa však podriaďujte rozkazom a dávajte pozor na okolie, lebo je to tu plné sniperov, a stráží ktoré na vás už čakajú.

Medal of Honor Allied Assault
Medal of Honor Allied Assault
Medal of Honor Allied Assault

V misií máte pri sebe niekoľko zbraní, základnú pištol Colt 45, dosť nemotornú pušku M1 Granad, samopal MP40, neskôr dostanete aj Thompsona, klasické vojnové granáty Mark II, alebo nemecké Siehlhandgranate. Počas ďalších operácií, alebo misií si zozbierate veľký arzenál v ktorom nebude chýbať sniperka, bazooka, nálože ktorými môžete vyhodiť do vzduchu aj tanky, delá, alebo autá.  Občas si zasadnete za ťažké guľomety na zemi, alebo na pohybujúcom sa aute, zajazdíte na tanku a zdemolujete s ním pol mesta. A ešte jedna špecialita, ak si niekedy nebudete vedieť rady s nebezpečným cieľom môžete ho zamerať pomocou ďalekohľadu a privolať artilériu. Teda zbrane sú tu reálne, a to nie len čo sa týka streľby ale aj pomalého nabíjania, prehadzovania zbraní a aj zameriavania. Medzi vaše najpoužívanejšie zbrane bude patriť asi Sniperka a guľomet Thompson, ostatné sú už len také doplnkové, alebo na to aby vám žraly nervy, keď si váš hrdina začne uprostred boja nabíjať a náckovia si ho zatiaľ podávajú zo všetkých strán. Napríklad takú pištoľ, alebo odstrelovačku použijete len veľmi zriedkavo a to len vtedy keď vám dôjdu náboje v ostatných. Takisto som za celú hru ani poriadne nepoužil granáty, asi preto že ich hádzanie je pomalé a ak je pred vami nepriateľ kým ho hodíte spraví z vás sitko.

Medal of Honor Allied Assault
Medal of Honor Allied Assault
Medal of Honor Allied Assault

Ak by som to porovnal s Wolfensteinom, wolf bol pekný a akčný, možno menej detailov prostredia, ale išlo to rýchlo a bola v tom akcia. Medal of Honor je trochu pomalší ako v akčnosti tak aj v engine, obsahuje viac detailov a interaktívnosti s vašim teamom vojakov. Medal je zameraný na taktiku a reálnosť prostredia, autentickosť akcií do ktorých ste sa dostali, čiže presný opak Wolfa. V reálnosti prostredia by som ho prirovnal k prepracovanému Commandosu a interaktivitou niekde blízko k Operation Flashpointu. Čo sa týka cieľov misií sú rôzne od vyhodenia nejakých áut do vzduchu, cez ukradnutie dokumentov, vyslobodenie zajatcov a udržanie ich na žive, zničenie letiska, po vyčistenie cesty krížom cez nepriateľský kemp. V každej misií je niekoľko cieľov a vždy vám smer ďalšieho ukazuje kompas takže sa nemusíte báť že by ste niečo nenašli. Celkovo prejdete 6 rozsiahlych operácií zložených s niekoľkých misií, ktoré sa vždy ešte delia na niekoľko častí, celkovo to bude 33 akcií.  Prejdete v nich lesy, púštnu severnú Afriku, letisko, rozsiahle podzemné komplexy, nemecké kempy, ponorkový prístav, zničené Francúzske mestá a samozrejme Omaha beach. Ak všetko zvládnete, splníte aj vedľajšie úlohy (nie sú vypísané treba ich nájsť) a dostanete všetky medaile sprístupní sa vám ďalšia bonusová misia....


ďalšia strana - chyby v hre,multiplayer, grafika >>>


napísal saver 24.1.2002
Páči sa mi!
8.6
Používatelia
7.7
MEDAL OF HONOR ALLIED ASSAULT


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk