SALT LAKE 2002

SALT LAKE 2002

Dojmy

 Spolu so začiatkom olympiády k nám prichádza aj hra s rovnakým námetom. Po prvých pohľadoch na hru však dúfam, že aspoň olympiáda sa vydarí. Totižto toto Slané jazierko (Salt Lake) nie je žiadna výhra pre fanúšikov športových simulácií, je to skôr arkádová záležitosť snažiaca sa dotiahnuť na kvalitné snowboardové záležitosti.

V hre máte k dispozícií len 6 zimných disciplín, ktoré si môžete zahrať v 4 módoch. Sú to skoky na K120, dvojbob, paralelný snowboarding, slalom, zjazd a freestyle skoky. Ako výber celkom pekný, všetko také jednoduché akčné športy. Mohli tam dať biatlon, bolo by to zaujímavejšie. No nič radšej sa pozrieme na to čo tu máme.

  • Slalom, ženy - je celkom pekný, ale trochu krátky. Bránky až veľmi blízko seba a dosť to spomaľuje, mohli byť ďalej od seba aby sa dala nabrať aj nejaká rýchlosť. Pri takej blízkosti bránok sa to aj zle ovláda, ale ak sa nacvičíte a budete sa snažiť do prvej desiatky sa možno dostanete.
  • Zjazd, muži - zjazd je na tom trochu lepšie, je asi najlepší z celej hry. Je dosť dlhý, dobre sa ovláda a hlavne to ide rýchlo. Aj keď na časy najlepších v olympiáde som nemal možno z trochou cviku by sa dalo. 
  • Dvojbob,muži -  sa tiež ešte sa dá zniesť. Najskôr sa musíte rozbehnúť, nasadnúť a potom sa len snažiť nevypadnúť s dráhy. Udržať sa v dráhe je tiež trochu o hubu, pretože ak sa čo len priblížite vyjazdenej dráhe na ľade, prevrátite sa. Preto sa tu musíte stále držať sa niekde v strede dráhy a ísť pomalšie.
  • Freestyle, ženy - dosť o nudná disciplína s divným ovládaním. Snažíte sa len skočiť vo vzduchu čo najzaujímavejšie skoky. Pritom sa vám dole na obrazovke ukazuje aké klávesy môžete stlačiť.
  • Paralelný slalom, muži - teda snowboarding je tiež dosť náročný na ovládanie, bránky sú veľmi blízko a stráca to tým na zaujímavosti. Chcelo by to skôr super rýchly snowboarding a nie takúto lamerinu.
  • K120 skoky, muži - skoky na lyžiach sú ešte ako tak v norme, aj keď videli sme už aj skoky.

Grafika v hre je pekná a je aj celkom rýchla. Postavy sú kvalitne prepracované a ich pohyby sú motion capturované čím sa správajú  a pohybyjú realisticky. Zo zaujímavých vecí v grafike je možnosť prepínať si počasie a čas teda deň, alebo večer. Možno mohli porobiť viac detailov, ale ako na celej hre aj tu vidno že to je len na rýchlo urobené. Dokonca aj letná olympiáda s pred dvoch rokov Sydney 2000 bola lepšie prepracovaná, bolo tam 12 disciplín, trénovanie a rôzne detaily okolo súťaží.  To však nespomínam legendy Summer Games a Winter Games čo sú doteraz neprekonané olympijské záležitosti, v ktorých ste mali okrem ohňostroja pri otvorení a uzavretí hier, ste tam mali aj rebríčky krajín podľa medailí a vyhraných závodov, okolo 12 až 14 rôznych športov, a samozrejme oceňovanie medailami po každom závode. Niečo podobné tu budete márne hľadať, toto je len komerčne ladená záležitosť určená hlavne pre konzoly.

Čo sa týka multiplayeru môžete si tu zahrať 4 na jednom počítači turnaj. Kde si môžete zaradom prechádzať športy a skúšať kto dosiahne najlepší čas. Zahráte si buď na rozdelenej obrazovke, alebo po sebe.

Zvláštna hra, keď uvážim že je rok 2002 tak by som povedal slabá. Možno ako free demo by som si to stiahol :) plná verzia by toho mala mať v sebe viac. Aj keď pozitívum je že si môžete zahrať reálne trate ktoré  pôjdu aj olympionici na skutočných hrách a môžete si porovnať váš čas z ich.  A kto vie možno budete lepší ako Olympisky víťaz.

Salt Lake 2002
Salt Lake 2002
Salt Lake 2002

Salt Lake 2002
Salt Lake 2002
Salt Lake 2002

Salt Lake 2002
Salt Lake 2002
Salt Lake 2002


napísal saver 27.1.2002
Páči sa mi!
SALT LAKE 2002


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ps4 dualshock poradte ako opra... (4)
Ahojte, moj novy dualshock cca 3 mesiace standardn...
|Poraďte dobré sci-fi (13)
Zdar nevie niekto poradiť dobrú Sci-fi knižnú séri...
|Problém s asus fa507nv a huawe... (7)
Dobrý deň, Na stránku chodím už dlhšie, no bez ...
|Predam msi 3070ti gaming x tri... (0)
https://pc.bazos.sk/inzerat/165541838/msi-rtx3070t...
|Procesor na notebooku - vysoké... (14)
Zdar mám tento procesor na notebooku: intel core i...
|Svet, ukrajina, vojny ... (22033)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk