HELI HEROES

HELI HEROES

Dojmy

Človek by asi ani nevedel čo by by sa všetko na engine známej stratégie Earth 2150 objaví... Heli Heroes je prvým príkladom toho že ten engine nie je na zahodenie a dá sa použiť aj inak ako na vyvíjanie neúspešných stratégií a desiatok addonov na ňu.

Heli Heroes. Už ani neviem čo som čakal keď som to prvý krát počul, možno som myslel na niečo ako staručký kvalitný Desert Strike, kde ste sa voľne preháňali s helikoptérkou nad krajinou a ničili čo sa dalo. Ale to by som čakal asi priveľa. Toto je niečo iné, možno si pamätáte staré raketkové hry v ktorých ste leteli vo vesmírne a nerobili nič iné iba sa pohybovali do strán a strieľali po tisíckach nepriateľov. Toto je presne to isté, len umiestnená na Zem a namiesto rakety lietate na helikoptére.  Teda typická arkáda, len spracovaná na peknom 3D engine. A samozrejme ako v starých záležitostiach aj tu je možnosť zahrať si kooperatívnu hru s priateľom kde lietate dvaja naraz.

V príbehu sa dostanete do doby kedy je na svete mier a starí nepriatelia sú najlepšími priateľmi. Celú ochranu sveta pred teroristami a inými živlami ktorí by mohli rozvrátiť pokojný svet, ovláda počítač ktorí automaticky vysiela jednotky a zbrane do postihnutých území... celkovo je nainštalovaných 29 takýchto systémov. A všetci si myslia v akom sú bezpečí. Až doteraz.... do siete bol zapojený starý počítač s atómovým programom ochrany, ktorý prebere kontrolu nad zostavajúcimi systémami a začína vojna. Mnoho odvážnych sa pokúšalo postaviť sa proti tejto sile, ale nikto zatiaľ neuspel... teraz je rad na vás.

Asi ste si už všimli, že je to hra vhodná hlavne na uvolnenie pre tých ktorí si chcú zastrieľať a užiť si trochu peknej grafiky, bez toho aby veľa rozmýšľali. Celkovo v hre prejdete 20 levelov s rôznymi cieľmi, buď musíte zničiť všetky označené ciele, dôjsť do cieľa v daný čas, alebo len prežiť určité nebezpečné územie. Vy máte k dispozícií helikoptéru Apache, prípadne druhý hráč dostane Hokuma a idete s nimi do boja proti stovkám alebo až tisíckam rôznych ostreľovacích veží, tankov, transportov, lietadiel, helikoptér a rôznych iných vojnových zariadení určených na vašu likvidáciu...Vašou výzbrojov je kanón a rakety, pričom cestou sa dozbrojujete zbierate náboje do rotačáka, navádzané rakety, prípadne pancier, alebo energiu, ktorá ostáva po zničených nepriateľoch. A ako by to nestačilo musíte si dávať pozor aj na rôzne vysoké kopce, keďže vaša helikoptéra nemá možnosť letu hore ani dole.

Grafika v hre kvalitná, ani by som do to enginu z Earth 2150 nepovedal, že dokáže byť taký pekný. Celé je to rýchle a cestou si užijete  množstvo výbuchov a efektov okolia. Napríklad môžete ostreľovať stromčeky, ktoré začnú horieť. Kvôli množstve výbuchov autori vytvorili aj špeciálnu Eye Saving Technológiu, ktorá by vám mala chrániť oči z neustáleho blikania a vybuchovania, a spravili to jednoducho výbuchy jednoducho stlmili :) no to mi je zase diera do sveta ja by som to nazval znižovaním detailov nie nejakým šetrením očí :) (ale aj napriek ohlasovaniu som takú možnosť v hre vôbec nenašiel, možno v nejakom addone bude)

Heli Heores radím medzi tie lepšie arkádové akcie, dokonca by prekonala všetkých svojich strategických predkov. Ale má nevýhody že je až veľmi arkádová, možno keby dali nejakú možnosť voľného letu a plnenie rôznorodých misií, bolo by to lepšie...

Heli Heroes
Heli Heroes
Heli Heroes

Heli Heroes
Heli Heroes
Heli Heroes

Heli Heroes
Heli Heroes
Heli Heroes

     


napísal saver 30.1.2002
Páči sa mi!
HELI HEROES


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Monitor-strata signalu (9)
Zdravim, vcera som kupil novy monitor (MSI MAG 341...
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20892)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk