GHOST RECON DESERT SIEGE

GHOST RECON DESERT SIEGE

Dojmy

Po pár mesiacoch od vyjdenia Tom Clancyho Ghost Reconu nám vychádza aj prvý addon s názvom Desert Siege. Addon síce do hry neprináša veľa zmien, ale fanúšikovia hry sa určite potešia novému konfliktu v severnej Afrike, ktorý musí vaša jednotka duchov eliminovať.

Ak ešte nepoznáte Toma Clancyho, vedzte, že je to dosť úspešný spisovateľ, ktorý má na triku niekoľko úspešných špionážnych a vojnových bestsellerov, z ktorých už bolo Rainbow Six a Ghost Recon prepracované do počítačovej podoby. Najnovšie to vyzerá tak, že sa jeho trhák stane úspešným aj na filmových plátnach, konkrétne The Sum of All Fears, čo bude špionážny thriller, v ktorom CIA s Benom Afflecom a Morganom Freemanom stopujú vývoj nebezpečnej bomby v Rusku, ktorú chcú nacistickí teroristi využiť k vyvolaniu vojny medzi Ruskom a USA.

Ok, ale vráťme sa k samotnej hre. V pôvodnom Ghost Recone ste sa dostali do ruského konfliktu roku 2008, kedy si chcelo Rusko pripojiť všetky svoje bývalé štáty ZSSR za každú cenu a vytvoriť novú komunistickú úniu. Vy ako špeciálna jednotka duchov sa vplížite na nepriateľské územia a taktickými údermi oslabíte a eliminujete velenie nepriateľa. V addone Desert Siege pocestujete do teplejších púštnych oblastí Afriky, konkrétne do krajiny Eritrea v roku 2009, kde sa vyhrocuje už vojenský konflikt so susednou Etiópiou. Vaša jednotka duchov tu musí zažehnať konflikt v 8 rozsiahlych misiách.

 Vzhľadom na krátku dobu vývoja addonu nečakajte veľké zmeny. Skôr sa tešte na pár príjemných upgradov a vylepšení. V single playeri vám do menu pribudne nová kampaň Desert Siege s 8 misiami, v ktorých si užijete obrovské púštne oblasti, skryté nepriateľské kempy, továrne atď. Čakajte klasické náplne misií ako eliminovanie, zachraňovanie a eskortovanie väzňov alebo ničenie tankových transportov. Obtiažnosť misií nie je nič moc, každú za takých 15-30 minút určite prejdete. Výraznejšie bol však vylepšený aj multiplayer, v ktorom vám pribudne nový mód Teambased Siege a Domination, ktoré pridajú možnosti útoku a obrany určitého územia. Módy si samozrejme užijete na všetkých starých a aj 4 nových mapách. Plus do multiplayeru bolo pridaných 9 nových zbraní, ako napríklad samopal Bizon, sniperka M98 alebo guľomet M60.

Podrobnejší popis hry nájdete v prvej recenzii, tu len spomeniem, že hra je teamová akcia, kde do každej misie dostávate 6 ľudí rozdelených do troch skupín. Prvá skupina je zvyčajne útočná, druhá demolačná (prípadne vojaci s ťažkými zbraňami) a v tretej sa náchadza sniper, ktorý zaisťuje útok z diaľky. Medzi jednotlivými členmi sa môžete ľubovoľne prepínať a určovať im, kam majú so svojou skupinou ísť a aký opatrný alebo rýchly majú byť. Prípadne ani hrať nemusíte a môžete im skúsiť len zadávať rozkazy. Veľmi sa však na vašich ľudí nespoliehajte a radšej si všetko vyčistite sami a ich používajte len ako podporu pár metrov za vami alebo krytie niekde z boku. Samozrejme, hra je taktická akcia, takže sa nehrajte na Ramba a vždy zvážte, kam vstupujete, pretože aj jediná strela od nepriateľa vás môže zabiť.

Celkovo je to dobrý addon, možno trochu málo vylepšení v single playeri, ale multiplayerová časť bola pekne vylepšená. Hru odporúčam hlavne tým, ktorých veľmi zaujala prvá časť a tých pár misií si veľmi radi zahrajú, alebo tím, ktorí ešte stále hrávajú multiplayer. Mimochodom, autori hry pracujú na novom Rainbow Sixe, ktorý bude bežať na Unreal Warfare engine a ak to bude úspešné, možno niekedy budúci rok uvidíme aj ďalšiu časť Ghost Reconu na tomto engine.

Ghost Recon Desert Siege
Ghost Recon Desert Siege
Ghost Recon Desert Siege


Ghost Recon Desert Siege
Ghost Recon Desert Siege
Ghost Recon Desert Siege


Ghost Recon Desert Siege
Ghost Recon Desert Siege
Ghost Recon Desert Siege



napísal saver 2.4.2002
Páči sa mi!
GHOST RECON DESERT SIEGE


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Poraďte dobré sci-fi (1)
Zdar nevie niekto poradiť dobrú Sci-fi knižnú séri...
|Problém s asus fa507nv a huawe... (6)
Dobrý deň, Na stránku chodím už dlhšie, no bez ...
|Predam msi 3070ti gaming x tri... (0)
https://pc.bazos.sk/inzerat/165541838/msi-rtx3070t...
|Procesor na notebooku - vysoké... (12)
Zdar mám tento procesor na notebooku: intel core i...
|Prevodník av na hdmi (1)
Ahojte, odporučili by ste nejaký prevodník prevodn...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21737)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk