HITMAN 2

HITMAN 2

Dojmy

Hitman 2, pokračovanie dobrodružstiev vyklonovaného nájomného zabijáka, vás tentoraz zavedie do spárov ruskej mafie, japonského kláštora, teroristického tábora na strednom východe a všade budete sám.... Jediným vašim spojením so svetom bude sladký hlások operátorky, ktorá vám mobilom a notebookom zadáva ďalšie úlohy...

Pre tých, čo nevedia o čom Hitman je pripomeniem, že v prvej časti, kde sa Hitman zobudil z veľmi nepríjemného sna, v ktorom nemal vlastnú vôľu, len počúval príkazy, trénoval boj a zabíjanie. No po precitnutí na tom nebol oveľa lepšie, zistil, že sa nachádza na klinike, ktorá slúži ako zásterka na trénovanie univerzálnych zabijákov a vy ste bol jedným z nich. No vy ste sa dokázali vzoprieť rozkazom a ujsť už nebol problém... Vonku stratený vo veľkom svete však nemal na výber a začali robiť jediné, čo vedel - zabíjať. Netušil však, že minulosť si ho nájde a nebude sa s ním vôbec babrať. Bol totiž špeciálne vyklonovaný na zabijáka, neľútostného, silného a poslušného  a oni ho chceli dostať a umlčať.  Vzadu na hlave mal vytetované číslo 47, doteraz netušil, čo znamená. Až keď nahnevaný otecko na vás poslal všetkých vašich bratov, zistil koľká bije. Našťastie jeho skúsenosti vzali za svoje a z nich a ani z celého centra nezostalo nič... To bol koniec prvej kapitoly Hitmanovho života... Teraz prichádza ďalšia, v ktorej vy už nikdy nechcete bojovať a schovávate sa pred svetom v kláštore. Nič netrvá večne a aj z tohto pokoja ho muselo niečo vyrušiť, jeho minulosť. Unesú vám vášho priateľa kňaza. Muža, ktorý sa stal vašim priateľom, jediným priateľom akého ste kedy mali, bol vám skoro otcom. Odvtedy sa znovu stávate lovcom. Znovu kontaktujete agentúru v nádeji, že vám pomôžu pomstiť sa. Obete sa môžu ukrývať hocikde na svete, nič im nepomôže, jedine oddiali ich exekúciu.

V hre budete znovu popri vašej hlavnej úlohe plniť rôzne úlohy na nájomné vraždy, ktoré vám zadá operátor. Navštívite 8 lokalít v ktorých sa každá delí na 2-3 misie, dostanete sa z St.Petersburgu, cez Sicíliu, Malajziu, Japonsko až do Nurdistanu a Indie. Pred každou misiou dostanete krátke video s portrétom vášho cieľa, stručný opis situácie, mapu a samozrejme výber zbraní, z ktorých si vyberiete, čo potrebujete. Teraz už v hre upustili od peňazí a zbrane si vyberáte, aké chcete alebo aké práve potrebujete. Väčšinou je to aj tak jedno, nepriateľov zabijete hocičím, jedine si musíte dávať pozor, že niektoré situácie vyžadujú tiché zbrane, alebo niekde treba sniperku. Napríklad v Malajzii sa dostanete do Kualalumpuru, konkrétne do budovy Svetovej Banky, kde musíte prejsť na prízemí detektorom kovov a ak nechcete mať akciu na štýl Matrix, je lepšie zbrane odložiť a pohybovať sa bez nich. Koniec koncov, môžete zobrať každú zbraň po mŕtvom nepriateľovi, takže na nedostatok sa nikdy sťažovať nemôžete. Jediné, čo vám môže niekedy chýbať, je Sniperka, ktorú nepriatelia väčšinou nenosia (a Saver ju zbožňuje! pozn.B007). Okrem zbraní ešte dokážete používať aj päste a škrtiace lanko, ktoré detektory nezachytia. Z taktických vecí si v misii potom môžete obliekať obleky mŕtvych nepriateľov, prípadne poštára alebo poslíčka, pozerať sa cez kľúčovú dierku do ďalšej miestnosti.  Ak nechcete vzbudiť podozrenie, nesmiete utekať a takisto nie je dobré nosiť zbraň na verejnosti. Čo sa týka samotných misií, prejdete púšte ďaľekého východu, kde budete hľadať nejakého bohatého šejka na štýl Bina Landina, ktorý sa skrýva niekde v podzemní. Dostanete sa tam do typicky afgánskeho prostredia s množstvom ozbrojených strážcov tajných podzemných bunkrov a vyľakaných obyvateľov. Okrem toho ešte bude vašim terčom KGB dôstojník, obchodník so zbraňami alebo  hlava sicílskej mafie. A zalovíte si aj na tučného plejboja, ktorý sa skrýva niekde na vrchnom poschodí budovy Svetovej banky, v ktorej si okrem spomínaného prízemia prejdete aj poschodím s počítačmi, kde musíte ukradnúť disketu a odtiaľ sa potom dostanete na spojovací most budov (na ktorom sa prechádzali aj Sean Connery a Catherine Zeta Jones v Pasci) a vyjdete na vrchné poschodie, kde sa  váš cieľ vyvaľuje vo vani s polonahými ozbrojenými ženami... normálne škoda, že ich musíte zabiť.

Celkovo sa nový Hitman hrateľnosťou len minimálne odlišuje od starého, vylepšená je hlavne grafika a engine. Ostáva skoro rovnaké ovládanie, kde bola akurát pridaná možnosť pohľadu z prvej osoby a pohyb kamery. A z menších vylepšení  zase poteší pekne prepracované zameriavanie sniperkou, pohľad cez kľúčovú dierku dverí a poteší aj zoomovateľná mapa.  Čo ostalo rovnaké je veľmi pekná orchestrálna a chorálová hudba v pozadí každej misie.

Grafika v hre je celkom pekná, síce niekedy sú prostredia jednoduché a na niektorých miestach slabšie prepracované, ale hýbe sa to celkom dobre a v akciách si v ňom užijete potoky krvi. Jednotlivé misie nie sú nijako zvlášť obrovské, zvyčajne len okolo 300x300 metrov, chodieb kanálmi, podzemných bunkrov alebo jedno poschodie mrakodrapu.

 Hitman 2 vyjde v septembri a určite sa máme na čo tešiť. Ak by som však porovnal Hitmana s Mafiou, čo sú dosť podobné hry, Mafia sa mi zdala lepšia. Ale však uvidíme, keď obe vyjdú. V každom prípade, ak ste hrali Hitmana 1, pokračovanie jednoducho musíte mať.

Hitman 2
Hitman 2
Hitman 2

Hitman 2
Hitman 2
Hitman 2

Hitman 2
Hitman 2
Hitman 2

   

   

   


napísal saver 3.5.2002
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
HITMAN 2


Hitman 2
PC
PS2
Xbox
Gamecube

Vývoj: Eidos Interactive / Io Interactive
Štýl: Akcia / Taktická
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 1. október 2002
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| Hitman film 5.2.2003
| Hitman 2 patch 2.11.2002
| Hitman 2 shots 16.8.2002
| Hitman movies 5.7.2002
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19860)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk