C&C GENERALS

C&C GENERALS

Dojmy

Ak ste ešte nezaregistrovali, alebo nečítali krátke info o Command&Conquer Univerze na Sectore, vedzte, že sa pripravuje ďalšie pokračovanie série Command&Conquer s názvom Generals. Žiadne pokračovanie Red Alert-a, alebo tibériových bojov v Tiberian Sun, Westwood pre nás pripravuje, úplne nový konflikt, na novom engine, s ambíciami stať sa najlepšou stratégiou všetkých čias. V tomto maličkom preview si teda čosi povieme o vychádzajúcej hviezde na strategickom poli. :)

C&C Generals
C&C Generals
C&C Generals

Do boja o moc budú zapletené 3 strany a to Čína, GLA (Globálna osloboditeľská armáda) a samozrejme Spojené štáty - US. Príbeh začína pokusom Číny prebrať zodpovednosť za prebiehajúce udalosti na Východe. Nové generovanie sveta politiky a teroristické útoky okolo čínskych hraníc, prinútilo Čínu stať sa "policajtom" Ázie. Ich hlavným oponentom bude teroristická globálna osloboditeľská armáda - GLA. Je to skupina, "nemajetných" :), ktorá je frustrovaná z ekonomickej prosperity svetových veľmocí, z prosperity, ktorá ide stále viac na náklady neziskových politických a sociálnych skupín. GLA sa preto rozhodla, že najlepším riešením bude úpadok technologickej a ekonomickej sily sveta, politickým ničením a terorom. Samozrejme Číňania sa ich snažia narýchlo odraziť, a chcú zostať spokojný s daným stavom situácie. Spojené štáty, pravdepodobne konfrontované inou krízou, uvítali prehliadnutie situácie Čínou, ale len dovtedy, kým nezistili, že GLA má novú zbraň, ktorá predstavuje veľkú hrozbu pre US, ak by bola použitá proti nim. Strach, že Číňania nebudú úspešní pri eliminovaní tejto hrozby, Spojené štáty sa rozhodli urobiť raziu proti GLA.

C&C Generals
C&C Generals
C&C Generals

Tak už ich máme teda zapletených, teraz sa do toho zapletiete vy, a budete si môcť zahrať tri kampane, teda za každú stranu jednu. Každá kampaň bude mať 9 misií. Kampaň by ste mali hrať najskôr za Čínu, potom GLA a dokončiť za US, ale budete ich môcť hrať v ľubovoľnom poradí, teda ako sa vám zapáči. Väčšina akcií sa bude odohrávať medzi Čínou a Európou, na miestach končiacich na "stan". Teda Afganistan, Kazachstan, Turkmenistan, atď. Čo je ale najzaujímavejšie, a objasňuje to aj názov hry je, že na začiatku hry si volíte za každú stranu podľa spôsobu boja, jedného Generála a podľa neho bude v tejto oblasti zvýhodnená vaša armáda. Na každej strane sú traja.Za US si môžete zvoliť týchto Generálov: US Tank General - všetky vaše tanky od výroby budú veteráni, Special Operations General - získate parašutistov Rangers (asi jazdná polícia), ktorí budú môcť strieľať pri pristávaní a nakoniec Air Force General - ktorý vám umožní získať špeciálny stíhací bombardér. Za Čínu sú to: Red Army General - zzameraný na ťažkú paľbu a delostrelectvo, Super Weapons General - špecialista na obranu a Secret Police General - útočí na nepriateľskú infraštruktúru hackovaním počítačov. No a na strane GLA to sú: Terrorist Cell General - schopný skrývať teroristov a zrazu sa objaviť, BioWar General - špecialista na "spálenú zem", alebo čo nezničí anthrax, zničí oheň, a nakoniec Warlord General - s jednotkami rýchlymi, masívnymi, zlými a schopnými regenerácie.

C&C Generals
C&C Generals
C&C Generals

Ako som spomenul, Westwood vyvinul nový engine 3D SAGE (len tak mimochodom v spolupráci s Blizzard-om a Ensemble), ktorý je hnacím motorom tejto už plne 3D strategickej hry. Zrejme sa už poučili z Emperora:Battle for Dune, pretože je faktom, že grafika vyzerá viac než pekne, o čom sa môžete presvedčiť na sprievodných obrázkoch. Mestečká sú síce malé, ale veľmi detailné, detailná je vlastne celá mapa, aj s jednotkami, ak sa to bude všetko plynule hýbať, aj na dostupných konfiguráciách počítačov, máme sa na čo tešiť. Nový engine umožňuje tankom válať stromy, prejsť cez autá a zničiť ich, vo veľkom množstve dokonca rovnať budovy so zemou atď. Novinkou bude prechod dňa a noci, kedy sa bude stmievať a vyjasňovať, a podľa toho budú aj objekty na mape vrhať tiene. Mestečká na mapách sú plné života, žijú tam ľudia, obchody sú preplnené a keď tam vtrhnete určite si užijete kopu kriku, paniku a ich hysterický útek. Skrátka bude tu viac možnosti ničenia, a to nielen vojska, ale aj okolia na mape.

V hre by nemali byť tradičné filmíky medzi misiami, autori chcú zrejme porozprávať príbeh v hre, jedinou náplasťou možno budú matrix efekty, kedy bude spomalene opakovane prehratá nejaká kľúčová vec v misii. Čo sa týka multiplayera, zatiaľ je len známa podpora 8-mych hráčov naraz, bude tam menej možností modifikovať hru, čiže množstva nekvalitných módov ako na Red Alert2 sa chcú vyvarovať, aj tak ich málokto hrá, a zamerajú sa na "málo, ale vo vysokej kvalite".

Súdiť zatiaľ môžem len podľa obrázkov a nedávneho filmíku, kde je ukázaných aj niekoľko bojov, ale dovolím si aj z tohoto mála povedať, že je to veľmi ambiciózna hra, ktorá určite poprevracia rebríčky predajnosti hier, a dúfam, že herné časopisy, nebudú šetriť chválou. Nebudem hovoriť, že som nadšený, ale teším sa, že v tak krátkej dobe Westwood vydá ďalšiu fantastickú hru, a my, hráči, budeme znova vychutnávať víťazstvo v tomto, zatiaľ to tak vyzerá, nekončiacom C&C Universe.

Hra je ohlásená na jeseň, a jediné čo ma teraz zaujíma je inteligencia protivníka...na tom, väčšinou stroskotávajú skoro všetky hry...


napísal Max 7.5.2002
Páči sa mi!
C&C GENERALS


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Predaj ntb lenovo y920 (0)
Ahoj, uvazujem nad predajom mojho ntb. Lenovo y920...
|Rtx 4070 vs rx 7800 xt/ 7900 g... (1)
Zdravím! Nedávno som skladal nový PC, cca 3 týždn...
|Madison vr (0)
Chcel by som opýtať mám nárok na nejakú zľavu na M...
|Odišla mi grafická karta alebo... (14)
Ahoj, môžete mi prosím poradiť v čom je problém? N...
|Samsung q990d soundbar (1)
Zdravim, mám na ruke od Alzy zľavový kupón na tent...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21214)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk