MICHAEL SCHUMACHER RACING WORLD KART 2002

MICHAEL SCHUMACHER RACING WORLD KART 2002

8.8

Recenzia na PC verziu

Pokusov o kvalitné prepracovanie simulácií motokár tu bolo dosť no žiadne veľmi nezaujalo. Teraz prichádza Michael Schumacher Racing World Kart 2002, motorkárové závody pýšiace sa menom niekoľkonásobného šampióna v závodoch F1. Uvidíme či sa im podarí prekonať neúspech konkurencie v tejto oblasti.

Vyzerá to že Schumacher si začína tvoriť vlastnú hernú sériu (Michael Schumacher Collection) a začal práve motokárami. Teda začal tam kde začína skoro každý pilot F1, tu sa ukáže pravý talent a ak má vydrž postupne sa prepracováva stále ďalej až ho nakoniec vezme nejaký team ako testovacieho pilota a neskôr sa možno dostane aj do štartovacieho poľa.

Michael Schumacher Racing World Kart 2002
Michael Schumacher Racing World Kart 2002
Michael Schumacher Racing World Kart 2002

Hra vám ponúka 16 rozličných typov tratí v rôznych krajinách v troch rôznych typoch motokár (FUN, ICA, FSA). Jednotlivé kategórie a s nimi aj trate sa vám odomykajú postupne ako prechádzate šampionáty na nižších motokárach a získate dostatočný počet bodov na postup do ďalšej skupiny.  Každý typ motokár má iný rýchlosť iné riadenie a štýl jazdy. Na každej trati potom vidíte aj časy najlepších profesionálov a hra ponúka aj ghost race z najlepším z týchto pilotov (väčšinou je to Šumi).  Ak hráte šampionát, vždy začínate na trati kvalifikáciou kde máte jedno kolo na získanie čo najlepšieho času a čo najlepšieho umiestnenia na štarte súťaže. Samotnú súťaž už jazdíte na tri kolá so 7 počítačovými protivníkmi ktorých musíte trhnúť aby ste získali body za prvé miesta. Boduje sa podobne ako v F1, čiže prvý 10 bodov druhý 6 tretí 4 atď. Väčšinou pre prepracovanie sa do ďalšej triedy potrebujete byť prvý alebo druhý, aby ste nazbierali dostatok bodov. Preto je veľmi dôležitá klasifikačná jazda, kde ak skončíte na prvých miestach už máte veľmi dobrú pozíciu na výhru, môžete ostatných blokovať a nepustiť ich pred seba. Samozrejme nemôžete urobiť žiadnu väčšiu chybu, alebo vyletieť z trate.

Ovládanie je v hre tiež veľmi dobré a jednoduché v podstate ovládate len šípkami a snažíte sa držať vašu motokáru čo najviac na trati pretože hociktoré vyjdenie s trate, nabúranie do zvodidiel vás môže stáť cenné sekundy a to už nemusíte niekedy dohnať. (na tráve vám to začne prešmykovať a dosť spomalíte, šuchnutie o zvodidlá vás zbrzdí, alebo ostro vybratá zákruta vo veľkej rýchlosti vás môže otočiť ).  Na trati máte vždy len málo možností predbiehať pretože protivníci sú relatívne dobrí a jedinou vašou šancou je ich skúsiť predbehnúť v zákrutách, alebo vytlačiť ich z ideálnej stopy a obísť ich.

Michael Schumacher Racing World Kart 2002
Michael Schumacher Racing World Kart 2002
Michael Schumacher Racing World Kart 2002

Čo sa týka nastavovania motokáry, je v podstate žiadne, jediné čo si môžete vybrať je farba motokáry, vaše oblečenie a prilba, to je všetko. Viac ani netreba, však to nie je formula len motokára :)

Grafická stránka hry je veľmi pekná, od jednoduchých ale pekných úvodných menu až po samotný rýchly a kvalitný 3D engine. Graficky sú prostredia veľmi pekne prepracované, a okrem klasických dráh v budovách, sa tešte aj na vonkajšie špeciálne dráhy napríklad medzi mlynmi v Amsterdame, okruh cez mesto, okruh na vidieku, v púšti, na letisku, v parku atď.  Kameru pri hre si môžete prepínať v niekoľkých nadhľadoch, alebo s pohľadu pilota. Čo sa týka rýchlosti, je to pohoda zvládnu to aj pomalšie počítače okolo 500 mhz a aj so staršími grafickými kartami.

Hra má aj multiplayer a zahráte s v ňom internetové závody proti hráčom ktorý sa kvalifikujú do vášho závodu. Až tam pocítite čo je to naozajstná konkurencia. Protivníci tu už nebudú taký počítačovo dokonalý, a budú robiť chyby a ak to využijete môžete vyhrať aspoň tu : )  Celý multiplayer funguje cez stránku www.msracingworld.de, kde sa zaregistrujete a kde sa budú ukladať všetky vaše výsledky a vaše body z multiplayerových závodov. Sú tam svetové, národne a európske šampionáty v ktorých sa môžete umiestniť na top miestach. Plus turnaje s protivníkmi si dohadujete aj správami na vašich kontách na tejto stránke.

Michael Schumacher Racing World Kart 2002
Michael Schumacher Racing World Kart 2002
Michael Schumacher Racing World Kart 2002

Celkovo pekná vec, asi najlepšia simulácia motokár doteraz. Jednoduché a zábavné, žiadna obtiažna simulácia ako sú všetky najnovšie F1 hry, len akčné jazdenie.

Plusy:
- pekná grafika
- jednoduchosť
- dobré ovládanie
- dobre spravený multiplayer

Mínusy:
- nejaké extra bonusy by potešili
- nehrajte ak ste alergický na šumiho, jeho tvár tam máte na každej obrazovke


napísal saver 26.6.2002
Páči sa mi!
8.8
Používatelia
7.5
MICHAEL SCHUMACHER RACING WORLD KART 2002


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Kodi (9)
Používate niekto KODI ? Potreboval by som pomôcť s...
|Steam deck - emulácia ps2 hier (2)
Čau. Hráva tu niekto PS2 hry na SD? Samozrejme poz...
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21046)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk