HARD TRUCK: 18 WHEELS OF STEEL

HARD TRUCK: 18 WHEELS OF STEEL

Dojmy

Hard Truck: 18 Wheels of Steel je ďalšia trucková záležitosť podobná King of the Road, len teraz sa presuniete na reálne cesty Ameriky. Fanúšikovia týchto silných strojov si to teraz užijú ešte viac. Dostanete totiž 3 rozľahlé mapy z rôznych častí USA, po ktorých sa budete pohybovať, prevážať náklad a zarábať doláriky.

Podobne ako v Hard Truck 2 a King of the Road, začínate len so slabým truckom, niekoľkými tisíckami dolárov a prvým výberom nákladu v neďalekom sklade. Vyberiete si jeden z možných nákladov, pozriete hmotnosť, či ide o rozbitný materiál a mesto, do ktorého ho máte zaviesť. Tu však na rozdiel od HT2 musíte si pekne pod príves zacúvať čo najpresnejšie a pripevniť ho. Potom sa už vydáte na niekoľko stomíľovú cestu krížom cez krajinu. Hneď ako prvé zbadáte, že na mape nemáte žiadne zobrazenie vašej polohy a musíte si dobre obzerať tabule, aby ste vedeli, kde odbočiť a aby ste sa nemuseli niekde v dvojprúdovej ceste otáčať s kamiónom. Čo sa týka premávky, čakajte ju reálnejšiu ako v HT2. Zatiaľčo v predchodcovi ste stretli tak 2-3 autá za pár minút, tu ich stretnete aspoň 100 a niektoré pomalé šroty vám aj začnú liezť na nervy, keď ich nebudete mať ako obehnúť. Okrem klasických áut tu uvidíte aj športové vipery, školské autobusy, motorky a aj vlaky premávajúce po tratiach. Z ďalších vymožeností je tu aj možnosť spánku za poplatok v rôznych moteloch alebo možnosť oddychu pár hodín pri nákladisku, musíte si však dávať  pozor na to, aby ste neprešvihli dobu, za ktorú máte náklad doviezť. No nie všetko je tu lepšie spravené, napríklad mapa je tu len statická a neukazuje vám, kde práve ste, neukazuje vám konkurenciu  a tak sa musíte riadiť len podľa značiek, aby ste nezablúdili a došli tam kam potrebujete.  Ak budete frajer, môžete sa postupne prepracovať medzi elitu a začať zamestnávať vlastných ľudí a zadávať im pravidelné dodávky. Hra má tri úrovne obtiažnosti, pre každú mapu jedno. Na západe pri Los Angeles, San Franciscu a Las vegas je najviac roviniek a aj najľahšia obtiažnosť, ťažšie je to na strednom západe, kde si zajazdíte medzi mestami ako Chicago, Detroid, Indianapolis a najťažšie chvíle zažijete s rozheganým hrdzavým ťahačom v oblasti hôr pri Denveri, Salt Lake City a Helene.

Grafika je celkom pekná, nečakajte však nič extra. Je to tu zamerané na obrovské oblasti a menej na detaily prostredia. Najviac sú prepracované mestá a rôzne elementy pri mestách, napríklad pôjdete okolo nadpisu Hollywood, v pozadí nákladiska sa vám bude črtať silueta LA, prípadne v San Franciscu zase prejdete cez Golden Gate a v podstate každé mesto ponúkne niečo svoje jedinečné. Čo sa týka rýchlosti enginu, myslím, že je to celkom prijateľné na dnešné štandardy, možno trochu viac pamäte zaberie pri nahrávaní celej mapy, ale samotné zobrazovanie prostredia by mali zvládať aj Geforce 2 Mx v pohode. Užijete si samozrejme aj striedanie noci a dňa a samozrejme aj dážď a sneh. Ak by som grafiku porovnal s Hard Truck 2, myslím, že tam bola krajšia najmä v oblasti efektov ako hladiny riek a našlo sa aj viac detailov v okolitom prostredí. Mimochodom, máte na výber aj niekoľko nastaviteľných kamier, napríklad pohľad dozadu, pohľad zhora, klasický spoza prístrojovej dosky a zaujímavý je aj pohľad vedľa kolesa.

Z fyzikálneho hľadiska je to celkom dobre spravené (veď mám pred domom jeden taký), váš ťahač ja vždy závislý od nákladu a ak mu teda naložíte veľa, bude sa pohýnať veľmi pomaly a je možné, že do niektorého kopca ani nevyjde! Tak isto sa reálne správa aj váš príves, ktorý môžete odtrhúť, ak prudko zatočíte, ak s ním zle zacúvate alebo ak mu v jazde vadí most alebo značka. Pri búračkách však fyziku úplne odflákli, nabúrané autá nielen že neodhodí, ale ani neprevalcuje. Len do nich buchnete, oni spomalia, vy spomalíte a to je všetko (fuj).

Celkovo je to typické béčko ako ostatné lacnejšie hry od Valusoftu. Škoda, na prvý pohľad to vyzeralo veľmi zaujímavo, keby dopracovali ešte pár vecí, určite by to malo šancu na dlhšie zaujať viac ľudí, nielen truckových fanúšikov.  Síce sa snažili urobiť trochu viac ako v Hard Truck 2, ale zase na úkor vecí, ktoré tam boli dobré. Napríklad tu zabudnite na rozpichnuté pneumatiky, policajné zátarasy, zničený ťahač.  Ak sa vám však páčilo Hard Truck a King of the road, myslím, že toto by ste si mohli aspoň pozrieť. 

Hard Truck: 18 Wheels of Steel
Hard Truck: 18 Wheels of Steel
Hard Truck: 18 Wheels of Steel

Hard Truck: 18 Wheels of Steel
Hard Truck: 18 Wheels of Steel
Hard Truck: 18 Wheels of Steel

Hard Truck: 18 Wheels of Steel
Hard Truck: 18 Wheels of Steel
Hard Truck: 18 Wheels of Steel


napísal saver 27.8.2002
Páči sa mi!
HARD TRUCK: 18 WHEELS OF STEEL


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20432)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk