IMPERIUM GALACTICA II

IMPERIUM GALACTICA II

9.4

Recenzia na PC verziu

 Na začiatku bolo slovo, teda seriál. No hej, kedysi keď bol prvý Star Trek, teda StarShip Enterprise. Technicky nedkonalý a celé prostredie sa podobalo skôr na nejaký comics, ale bola to klasika, veru hej. Bola fakt dobrá.  Ako to býva, podobne ako Tomb Raider, aj Star Treku sa darilo a vzniklo plno imitátorov, lepších, či horších. Horší zapadli prachom minulosti a tí ostatní to ťahali ďalej. Dnes napr. Babylon 5. Imperium Galactica bol tiež jeden z obdobných serialov. Ako vidno sa na neho nezabudlo a hneď druhé pokračovanie hry je na svete.

Do zubov to zobral maďarský team Digital Infinity. O čo teda pôjde. Ak ste videli Omikron , tak tu pôjde tiež o mix, ale tentoraz na strategickom poli. Nasledovne, klasikov typu Master of Orion na jedne strane poteším na druhej znechutím. Je tu podobý systém. Začínate s jednou flotilou a planétami a na vás bude rozvoj, nachádzanie nových technológií a rast vašej populácie. Základom je skolonizovať čo najviac planét, pričom každá je iného tvaru, rozmeru a životných podmienok ( tak na púštnej planéte moc ľudí nehľadajte). Surovinou ktorá sa ťaží, nie je ani ore ani tiberium, ale taká trochu viac realistická elektrina. Napriek začiatočnej eufórii neni systém do značnej miery domyslený.(ak si nepamtáte na Master of Orion, pomôckov je Star Trek: Birth of the Federation). Jednoznačne radšej si zahrajte klasiku.

Imperium Galactica II
Imperium Galactica II
Imperium Galactica II

Druhým elementom sú boje na planétach. Nebolo už tých realtimeoviek dosť? Prepáčte ale keď niekto mieša Comand and Conquer a vesmírnu stratégiu výsledok je zväčša dosť divný. Tentoraz dokonca ani ten C&C neni správne okopírovaný.  A tretím elementom je boj vo vesmíre. Ponáša sa na nedávno predstavovanú stratégiu Homeworld ,ale opäť nedosahuje jej kvalít. Nápadov bolo plno ale zaseklo sa to niekde na polceste medzi spracovaním a mixom. Totiž ani jedna z 3 menovaných položiek nedosahuje kvalít originálu a s takou hrou sa potom zle vychádza. Ale aby som tu len nepindal musím niektoré stranky IG 2 vyzdvihnúť.

Programátori sa pohrali s grafikou a detailami niekedy až príliš. Plno efektíčkov, objektov a dokonca rôznorodého terénu, z tohto pohľadu vyzerá hra úžasne, len keby sa skôr venovali hre samotnej ako len grafike. Najviac ma dojalo sústredenie sa na dych vyrážajúce animácie a samotné nahovorenie. Neviem prečo som síce musel odchádzať kvoli tomu počas misie do menu, ale čo už. To je len kvapka v mori. IG 2 neni v konečno dôsledku hra zlá. O svojich priaznivcov sa báť nemusí, tých si nájde, škoda len že nezaujme žiadneho Bludra, alebo iného actionmana.

Imperium Galactica II
Imperium Galactica II
Imperium Galactica II

Saver:  (ja mám na túto hru iný názor ako WIN :)

Hra je postavená do 26teho storočia v čase keď genetické inžinierstvo pokročilo tak, že sa ľudstvo premenilo na super-human rasu. Vojenská sila premenila túto rasu na perfektnú vražebnú zbraň. Ale jeden vedec za vzbúri a vyšle nezničitelný pamätový kryštál, ktorý obsahuje celý výskum genetiky, na náhodnú dráhu do vesmíru. (ktovie kto ho nájde a ako ho využije...)  Imperium Galactica 2 ponúka tri typu hry - ľudia, brutal, a politici. Ako človek používate špionáž aby získal jeden zo štyroch kryštálov, a musí použitím hocijakých prostridkov získať zvyšné tri. Ako brutal, hráč musí ochranovať obe vlastné planéty a jeden kryštál, a potom dobyt ostatné galaxie. Ako politik musia hráči musia dosiahnuť celkové dobytie politicky, musia predávať a kupovať informácie, špiónovať, podplácať....

ok Win vám to tu znechutil a ja vám to trochu viac opíšem,  Imperium Galactica je strategická realtime akcia vo vesmíre, kde si obsadzujete vlastné planéty vami vybranou rasou, na planétach tvoríta nezávislé svety, ktore vam majú produkovať peniaze a prípadne aj vojenskú techniku. To aký výkonný ľudia budú na vašich planétach závisí len na vás aké veľké im dáte dane, a ako sa o nich budete starať, či budú smutní, alebo štastní (od toho potom závisí ich rozmožovanie), ďalej si automaticky požadujú postaviť niektoré budovy ak ich potrebujú napr Nemocnicu, Elektráreň (budov je okolo 20)...  každú planétu môžete potom prepnúť na automatiku takže bude sama uspokojovať potreby obyvateľov, prípadne bude sama vyrábať vojenské jednotky.  Jednotky máte pozemné a vesmírne, čiže môžete bojovať vo vesmíre proti nepriateľským letkám alebo im nenápadne zaútočiť s tankami na planétu.  Samozrejme tanky musíte na planétu previezť, takže ich musíte nalodiť na flotilu a potom vysadiť..  Samozrejme na výrobu jednotlivých jednotie potrebujete rôzne budovy napr na tanky Tank bunker. V hre máte tri základné pohľady, pohľad na planétu, pohľad na vesmírny súboj a pohľad na vesmírnu mapu, kde vidíte kde máte vaše flotily a ktoré sú vaše svety. Samozrejme vídíte len vesmír v dosahu radarov vašich flotíl a planét.. čiže ak sa nepriatelia pohybujú mimo dosahu neviete o nich... čo môže byť dosť kritické ak ste nepripravený.

Takisto prebieha aj objavovanie planét, blúdite vesmírom až kým na niejakú nenarazíte, potom tam vyšlete kolonizačnú jednotku, prípadne ešte predtím satlelitom zoskanujete povrch a zistíte aké sú na planéte podmienky, aby ste vedeli či ju naozaj chcete pretože záleží aká ste rasa, pretože niektoré rasy majú radšej planéty z lesom (vtedy sa viac množia a sú štastnejší)  Počasie na planétach je tiež vždy iné, na niektorých stále prší, na niektorých slnko premenilo na púšť, a na niektorých je striedavo oblačno :)

3d súboje sú spravené veľmi prehľadne a jednoducho takže nemáte žiadne problémy učiť sa zložíte ovládanie naťukávanie kombinácie kláves.. stačí len klasicky označiť viac jednotiek naraz a poslať ich na zvolený cieľ, pritom si môžete kameru posúvať približovať rotovať okolo boja jednoducho super...  vo vesmíre určujete aj výšku jednotiek, ale to je tiež v pohode.. najkrajšie sú útoky na zemi kde sa s tnakami vylodíte mimo dosahu radarov a potom strategicky útočíte na vojenské jednotky, alebo na civilné budovy.. ale budovy sa niekedy neoplatí ničiť, lebo ak nakoniec vyhráte mesto vám celé ostane. Ibažeby ste mali málo tankov a išlo by vám len o to poničiť základné budovy v meste.

Imperium Galactica II
Imperium Galactica II
Imperium Galactica II

V hornej časti obrazovky máte veľmi užitočný pás v ktorom sa nachádza stav vašich kreditov, rýchlosť hry (môžete meniť, v 4 úrovniach) ďalej tam máte tlačidlo na výrobu pozemných jednotiek ako sú tanky a spol.. a nakoniec najdôležitejší button ktorým sa prepínate do iných činností v hre ako sú Kolónie, Výskum, Design (tu si môžete vytvárať vlastné bojové lode), Diplomacia (vysielanie diplomatov do iných galaxii) , Špionáž (tu zase najímate špiónov ktorých potom vyšlete k niepriateľovi aby im ukradol technológie, špiónov môžete aj zabiť ak sa stávajú nepohodlnými) potom tam máte Obchod (obchodujete z ostatnými civilizáciami) a dosť dôležitá položka tam je Informácie, kde vidíte štatistiky všetkých rás a ich vývoj.

Čo sa týka grafiky v hre je geniálna, čiže klasická 3D zo super efektami a pekne vyzerajúca. Super prepracované prostredie na planétach, dobré  je  aj ovládanie pri stavaní budov.. aj keď rozlíšenie mi išlo len 640x480x16 alebo 640x480x32 bolo to cool, a hra chodí dobre aj na pomalších počítačoch s 3D kartou.

Ako povedal WIN stratégovia si určite prídu na svoje. A pretože multiplayer v hre je tiež dobre prepracovaný, takže hra zaujme aj závislákov na Orionovi....  


napísal saver&win 15.1.2000
Páči sa mi!
9.4
Používatelia
7.2
IMPERIUM GALACTICA II


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19490)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk