BEACH LIFE

BEACH LIFE

8.5

Recenzia na PC verziu

Beach Life, dlho očakávaná relaxačná managementovka je už tu a pomôže vám aspoň na chvíľu sa vrátiť znovu k moru, aj keď tentoraz sa nebudete slniť, ale stanete sa šéfom prímorského letoviska.

V hre si môžete vybrať len dve základné možnosti, a to buď misie alebo Sandbox. V misiách postupne prechádzate sériu rozličných ostrovov so stále väčšou obtiažnosťou. Najskôr si vyskúšate dve tréningové misie a potom už idete na vec v ostrých misiách s vopred určenými cieľmi, ktoré keď splníte, postupujete ďalej. V Sandboxe (teda na pieskovisku), si budete môcť postaviť vlastné letovisko úplne od základov.

Beach Life
Beach Life
Beach Life

Konkrétne dostanete vždy jednu časť pláže prípadne menší ostrov, o ktorý sa budete starať a budovať si ho. Zvyčajne už budete mať postavené základy ako hotel, chodníčky, upravenú pláž a aj pár ľudí nasťahovaných. Na vás je už potom dorobiť to ostatné, postaviť reštaurácie, bazény, záchranné veže, WC a rôzne iné potrebné budovy, bez ktorých vaše letovisko nemôže fungovať. A samozrejme budete musieť dbať aj na najdôležitejší faktor, a to ziskovosť, pretože váš rozpočet na jednotlivé misie bude obmedzený a po minutí kapitálu na nové budovy musíte už čakať na peniaze od rekreantov, aby ste mohli investovať ďalej. A nečakajte žiadne malé príjmy, váš luxusný interhotel predsa nie je zadarmo! Takisto môžete vyrúbať vysoké pálky za používanie bazénu, za jedlo v reštauráciách, ale zase na druhej strane musíte platiť svojich zamestnancov, ktorých bude viac ako dosť. Budete najímať plavčíkov, ochranku, údržbárov, čistiacu čatu a aj doprovodný personál, ktorý sa bude starať o dezorientovaných hostí, ktorých k vám bude pravidelne dopravovať autobus alebo výletná loď.

Čo sa týka staby budov, tá časť pripomína rôzne realtime stratégie. Totižto musíte mať základnú elektráreň, ktorá vám bude dodávať elektrinu a samozrejme stavebný workshop, ktorý vám dodá robotníkov a materiál na stavbu budov. Pritom samozrejme elektráreň má svoj maximálny výkon, ktorý keď prekročíte, musíte dostavať ďalšiu. Potom už je to len na vás. Vyberáte si, ktoré budovy chcete postaviť, máte na výber z troch typov od základných veľkých budov, kde je elektráreň, hotel a väčšie potrebné budovy, ďalší typ sú stravovacie a občerstvovacie budovy a posledné sú už len doplnkové budovy, no veľmi potrebné pre pohodlie rekreantov. Pri každej budove máte uvedené, koľko už týchto budov máte a aj to, či ju môžete postaviť alebo či pre ňu treba najskôr nejakú inú budovu. Budovy sa vám postupne s ďalšími misiami rozrastajú a prichádzajú stále nové a nové. Napríklad dostanete  požičovňu surfov, večerné kluby, toalety, obchody so suvenírami, bary, rýchle občerstvenia, veľké reštaurácie alebo pódium, na ktorom budete usporiadavať súťaže o mokré tričko, diskotéky alebo súťaže krásy. Celkovo ich bude cez 50, ale okrem budov tu máte rôzne doplnky do prostredia, kde sa nachádzajú chodníky, lampy, stromčeky, kvetinky atď.

Beach Life
Beach Life
Beach Life

Samotné náplne misií sú dosť rôznorodé a zvyčajne máte v zadaní aj niekoľko bodov. K zaujímavým misiám patrí ochrana ľudí pred útokom žralokov, kríza z otravy potravou, prilákanie viac žien na ostrov, riešiť vysokú zločinnosť a vyčistiť letovisko. Celkovo to bude 14 misií na 12 rôznorodých ostrovov s rôznou úrovňou ubytovania a typom prostredia a iným množstvom ľudí. Niekde ich bude menej a inde to bude zase narvaté. Každého človeka v letovisku si však môžete pozrieť, kliknúť na neho, sledovať ho a získavať informácie, čo presne robí, čo mu chýba a aký je šťastný. Okrem toho vidíte aj to, ako sa volá, koľko má peňazí, aký je spálený, či nie je opitý a kedy od nás odchádza. Ale len tak som zíral, keď som videl, že tí ľudia majú k dispozícií na výdaje 3000 dolárov, ja som teraz v grécku mal na výdaje 200 euro a muselo mi stačiť :) Okrem informácií pri každom človeku máte aj celkové zobrazenie, čo chýba viacerým, kde sa vám vypíše, že chýba toaleta, že sa ľudia sťažujú na nedostatok vodných športov alebo sa boja ísť do vody, lebo na plážach nevidia žiadnych plavčíkov alebo zase v noci, že sa boja, pretože nie je naokolo žiadna ochranka. Tu by som ešte spomenul, že pri každom vašom zamestnancovi môžete nastaviť jeho pracovnú dobu a to tak, aby vám určitá skupina ľudí robila cez deň a druhá v noci, podobne si môžete nastaviť otváracie hodiny aj pre všetky budovy a reštaurácie.

Grafika v hre je veľmi pekná, síce len 2D, bez akejkoľvek rotácie, ale zase s možnosťou niekoľkonásobného zoomu, ktorý vám umožní zamerať sa lepšie na požadovaný objekt. Aj keď zase pri veľkom zoomingu už sa stráca tá kvalita. Inak je design menu navrhnutý celkom pekne a jednoducho a už po chvíli sa v ňom rýchlo zorientujete. V hre sa vám bude striedať noc a deň a kedy-tedy môže začať aj pršať. Čo sa týka animácií postáv, sú veľmi pekne prepracované, ľudia vám tam plávajú, slnia sa, bozkávajú sa, flirtujú, poctivo čakajú v rade na hot-dog alebo zase trošku brutálnejšie animácie žralokov pochutnávajúcich si na plavcoch.

Hudobná stránka je celkom dobrá, do pozadia vám hrajú rôzne MP3ojky,ktoré si môžete aj sami popridávať do jedného z adresárov. Čo sa týka zvukov, je to už poslabšie, ale v podstate tam ani nemáte čo veľmi počúvať.

     

Ako hovorí pravý managementový stratég, managementových simulácií nikdy nie je dosť a ja myslím, že Beach Life je jednou z tých lepších, ktoré si určite nenechajte ujsť. Síce hra neprináša žiadne prevratné novinky, avšak pôsobí veľmi príjemne a relaxačne a svojou atmosférou má šancu prilákať aj nemanagementové typy hráčov.

Plusy:
- oddychovka
- príjemná grafika
- malé požiadavky na hardware
- MP3 player

Mínusy:
- ten zooming mohol byť lepší

Beach Life
Beach Life
Beach Life


 


napísal saver 20.9.2002
Páči sa mi!
8.5
Používatelia
7.3
BEACH LIFE


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20952)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk