LARGO WINCH : EMPIRE UNDER THREAT

LARGO WINCH : EMPIRE UNDER THREAT

8.0

Recenzia na PC verziu

Tento príbeh začína ako z rozprávky. Kde bolo tam bolo, bola raz jedna nadnárodná spoločnosť jednoducho nazvaná Group W. Tá spoločnosť sa angažovala prakticky vo všetkých sférach biznisu, zaoberala sa bankovníctvom, hutným a potravinárskym priemyslom, poľnohospodárstvom, bankovníctvom...

Táto „firmička“ pôsobila v 57 krajinách sveta s pol miliónom zamestnancov a imanie firmy sa odhadovalo na 100 miliárd dolárov. Group W bola založená v roku 1947 a jeho prezidentom bol Neiro Winch. Neiro si neskôr adoptoval sirotu Larga, narodeného v Juhoslávii a vychoval z neho pravého gentlemana.Pripravoval ho na dôležitú skúšku jeho života a to riadenie celej firmy. Ale každá rozprávka musí raz skončiť. Neiro záhadne zomrel a Largo sa stal s okamžitou platnosťou prezidentom firmy W a jediným dedičom celého majetku firmy.

 

Largo Winch, komiksový hrdina, ktorý vyšiel z pier Jean Van Hamme-a a Philippe Francq-a publikovaných pod hlavičkou Editions Dupuis (www.dupuis.com) sa dostal aj do televízie ako seriál a teraz útočí aj na obrazovky monitorov. Francúzsky UbiSoft podpísal päťročnú zmluvu s Dupuis, aby preniesli svet Larga do hernej podoby. Prvý titul, ktorý pred nedávnom vyšiel z tejto dohody nesie názov Largo Winch : Empire Under Threat a zdá sa, že nebude posledným. Konverzie sa dočkali aj majitelia PS2 a Xbox konzol.


Largo Winch : Empire Under Threat
Largo Winch : Empire Under Threat
Largo Winch : Empire Under Threat

 

Byť bohatým a šťastným, mať bezstarostný život, preháňať sa v drahých autách a baliť baby, jesť iba v drahých reštauráciách,  jednoducho užívať si život bez obmedzení, to bola výsada Larga, pokiaľ mu záhadne nezomrel jeho nevlastný otec. Teraz musí zabudnúť na rozmary a venovať sa iba práci. Práve sa úspešne rozbehla  humanitárna akcia, novinka v pôsobení firmy. Samozrejme nechýbala kvalitná recepcia, na ktorej nechýbali všetci snobi. Každý pochvaľoval Larga za jeho presvedčivú reč, jedlo sa a popíjalo. Idylku nečakane prekazí Sharon Green, starajúca sa o bezpečnosť firmy, s nepríjemnou správou: v Mexickej pobočke Vašej firmy boli zabitý dvaja strážcovia a jeden z výskumníkov zmizol bez stopy spolu s niekoľkými dôležitými preparátmi.  Aby toho nebolo málo, anonymný telefonát o bombe umiestenej v hoteli sa postaral o ďalší rozruch.  Largo sa dostáva do šľamastiky, z ktorej mu môžete pomôcť len Vy !

 

To bola v krátkosti popísaná história a dejová línia, poďme sa pozrieť, ako sa to hrá. V prvom rade treba poznamenať, že sa jedná o adventúru kompletne v 3D, hra môže na prvý pohľad odradiť svojím ovládaním, hrá sa výhradne na klávesnici, poprípade na gamepade, čo je pre adventúry dosť nezvyčajné. Ale to len na prvý pohľad. Spomeňme kvalitné adventúry od  Arxel Tribe : Casanova alebo Hitchcock, ktorým ovládanie na klávesnici neubralo nič na kráse. Podobne je na tom aj Largo Winch (ďalej LW), vzhľadom na to, že hra bola vyvíjaná aj pre konzoly, nemohlo to dopadnúť inak. Takže žiadna myš! Keď som už začal s nedostatkami, vrhnem sa na ďalšie. LW trpí občasnými bugmi, kolízia polygónov (tomu sa nevyhne žiadna 3D-čka), chyby v designe (kľučka na dverách na Largovej kancelárii, THX Saver), nesprávne zobrazovanie niektorých animácií.  Sú to len malé mušky, ktoré prehliadnete, ale pri druhom hraní si všímate už len takéto detaily. Čo však nemožno odpustiť autorom, je nemožnosť preskočenia animácií, ktorými je LW doslova pretkaný. Rozprávajú príbeh Larga a jeho kamošov pátrajúcich po vrahovi ochrankárov, lenže nie je všetko také jednoduché ako sa zdalo na začiatku a príbeh sa nám začína pekne zamotávať. Príbeh je v prípade LW alfou a omegou, vynikajúco graduje, napína a rýchlym spádom finišuje (áno, končí happy-endom). Largo precestuje pol sveta, aby sa dozvedel, kto stojí za brutálnou vraždou. Dôležité informácie sa zapisujú do palmtopu, ktorý slúži aj ako menu v hre.

 

Largo Winch : Empire Under Threat
Largo Winch : Empire Under Threat
Largo Winch : Empire Under Threat


LW je rozdelený na dve časti, prvá je klasické adventúrenie, riešenie puzzlov a tou druhou je riadenie firmy. Aby ste si nemysleli, že budete rozmýšľať nad grafmi a tabuľkami a trápiť sa kurzami, namiesto toho dostanete email, v ktorom Vás zástupca oboznámi s obchodom a Vy sa musíte rozhodnúť, či ísť do toho alebo od toho. Jednoduché a účinné. Ako som už spomínal, hra je celá v 3D, žiadne predrenderované pozadia, žiadne statické kamery. Jednotlivé scény sú síce nasnímané niekoľkými kamerami, ale obraz niekedy scroluje spolu s postavou, zoomuje otáča sa. Pozadia sú spestrené animáciami (sneh, para), takže netrpí mŕtvosťou scény, navyše postavy vrhajú reálne tiene. Grafika je chrumkavá, detailné pestré prostredia, výborná architektúra, postavy správne polygónové (síce po diéte) a rozanimované, radosť pozerať. K vynikajúcemu scenáru a grafike sa pripája skoro až filmová hudba, meniaca sa prostredím a bezchybné zvuky a  dabing, ktorý občas nesedí s animáciou  a tak vidíte, ako postava ešte otvára ústa, kde by už nemala.


Herný systém sa nevymyká štandardu  adventúr, rozprávate sa, zbierate predmety, kombinujete ich, riešite puzzle, je ale doplnené o akčné medzihry, ktoré vôbec nepôsobia rušivo, práve naopak, oživujú a nenudia. Či sa už jedná o súboje, hranie karát, alebo hackovanie. Boje prebiehajú na ťahy, zvolíte si postavu, ktorou chcete útočiť, potom nepriateľa a nakoniec stačí zvoliť z niektorých úkonov, kop, úder rukou, alebo špeciálneho pohybu.  Počas hry sa k Vám pripoja  aj Largovi kamaráti a kolegovia. Simon dokáže paralyzovať nepriateľa na jedno kolo a vy mu môžete potom pekne naložiť, Largo má smrteľný nôž a dokáže hádzať okolité predmety, Joy disponuje omráčením. Súboje nie sú vôbec ťažké, stačí trochu taktiky a šťastia, autori ich doplnili iba ako spestrenie a vôbec neurobili zle. Hackovanie predstavuje doslova logickú hru, v ktorej sa snažíte dostať k informáciám po sieti, ktorá je tvorená uzlami. Hrá sa na kolá, počítač vypúšťa do siete antihackovací softvér, ktorý sa Vás snaží vykopnúť zo siete. Uzly sú zložené z bodov, ktoré keď obsadíte, sú vaše a tým spomalíte počítač. Postupom v hre sa stáva hackovanie čoraz ťažšie, pridávajú sa antihackovacie softy a akýsi zametač, ktorý dokáže váš uzol prefarbiť v jeho prospech. Dôležité je pochopiť systém a potom si už len vychutnávať. Obtiažnosť celej hry kolíše niekde medzi jednoduchou a stredne ťažkou, prispieva k tomu lineárny príbeh, málo predmetov a interaktívnych miest, čo môže oceniť sviatočný hráč adventúr, ostatní sa budú výborne baviť.

 

Largo Winch : Empire Under Threat
Largo Winch : Empire Under Threat
Largo Winch : Empire Under Threat

 

Largo Winch predstavuje novodobý trend adventúr, ktoré sa určite týmto smerom uberať budú (Broken Sword 3), aj keď mňa to osobne neteší, budeme sa musieť s tým zmieriť a potlačiť slzu nad point`n`click systémom. Baviť sa určite budú všetci, ktorí si chcú oddýchnuť pri nenáročnej hre doplnenej o napínavý príbeh a peknú grafiku.

 

Largovi spoločníci, ktorí ho budú sprevádzať na cestách :

 

Georgi Kerensky – exagent KGB uzatvára trojicu, žiadna elektronika pred ním neskryje svoje tajomstvo, vo firme má na starosti správu serverov

 

Simon Ovronnaz – najlepší kamoš Larga, vie dokonale používať svoje schopnosti z nie príliš ružovej minulosti, otvorenie zámku bez kľúča nie je preňho problém, rovnako ako naháňanie sukien.

 

Joy Arden – bývala agentka CIA, špecialistka na bojové umenia (hlavne na boj zblízka, beholder: och och zblízka!), nekonvenčné zbrane a výbušniny

 

Plusy:
+grafika

+kamera

+príbeh

+hudba

Mínusy:

-občasné bugy

-jednoduchosť

-krátkosť


  

napísal SpaceJunker 2.10.2002
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.0
Ohodnotiť
LARGO WINCH : EMPIRE UNDER THREAT


RECENZIE HRÁČOV
Largo Winch : Empire Under Threat

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dragons dogma 2 (0)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20209)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk