NHL 2003

NHL 2003

8.5

Recenzia na PC verziu

A je to opäť tu. Znovu, už po desiaty krát sa k nám dostavilo ďalšie pokračovanie najznámejšej určite aj najobľúbenejšej simulácie ľadového hokeju - NHL 2003.  Konečne sme sa dočkali. Opäť sa budeme snažiť vyhrať majstrovstvá sveta, opäť sa ponoríme do nakupovania tých najlepších hráčov z celého sveta do našich hviezdnych týmov.  Zasa raz sa  pár hodín neodlepíme od našich monitorov a s nadšením budeme naháňať malý smiešny puk na  monitore. Je to tak v EA SPORTS sa  posnažili a odviedli skvelú pracú.

Po spustení NHL 2003 vám udrie do očí nové menu. Na prvý pohľad pestré a možno trochu neprehľadné. No už  po treťom hraní som sa v ňom cítil  ako doma. Je logicky usporiadané a prehľadne spracované - čo sa o niektorých hrách tohto typu naozaj nedá povedať. Je doplnené rýchlou hudbou ,ktorá skvele dopĺňa atmosféru preplnených tribún a vyhecovaných fanúšikov. Jediné čo mi na menu vadí, že venovali až priveľa miesta pre online nastavenia hry a to v hlavnom menu! Pre hráčov ktorí nemajú možnosť hrať online je to samozrejme zbytočnosť.
 

      

Na začiatku si môžete vybrať z piatich vopred pripravených módov.
PLAY NOW- vyberiete si akýkoľvek tým z celého sveta za ktorý chcete hrať a tým ktorý sa voči vám postaví na ľadovej ploche.
Proste klasika. Je to výborné ako zahrievacie kolo pred poriadnym zápasom.
FRANCHISE ,PLAYOFF : Vyberiete si váš obľúbený zámorský tým, ktorý sa pokúšate doviesť k víťaznému koncu. Ak sa vám to podarí vytúžený pohár je váš.

INTERNATIONAL- Zahráte si za reprezentačné tými z celého hokejového sveta.

ONLINE- Už z názvu vyplýva, že si zahráte aj cez internet.

Hru môžete hrať v podstate na štyroch obtiažnostiach, aj keď prvá z nich je naozaj len akýmsi tutoriálom v ktorom vám počas hry komentátori radia ako máte spraviť akciu pred bránkou čí správne nahrať. No pri vyšších úrovniach je to už o niečom inom. Napríklad od takej tretej úrovni sa na vás obrancovia pohrnú ako osy na med a k priamej strele pred bránou vás ani nepustia. Je len škoda, že keď sa proti vám postaví fyzicky silnejší hráč tak veľkú šancu na jeho obratie asi nemáte. Pokiaľ sa ho pokúsite zhákovať tak to zvyčajne dopadne asi tak ,ako by ste do neho fúkli. Čiže súper sa ani nepohne a vy letíte. Jediným spôsobom je ako sa dostať v takomto prípade k puku je skúsiť súperovi vypichnúť puk. Podarí sa to len občas ale stojí to zato.

V hre musím pochváliť najmä úvodné predstavenie týmov, ktoré sa ľuďom z EA naozaj podarilo .Je radosť sa pozerať ako váš tým skóruje vytvára realistické  akcie a brankár vychytáva  útoky. Smutné je, že po niekoľkých hrách si všimnete, ako sa tie isté ukážky opakujú pre každý tým. Čiže keď ste sa s ohromením dívali na krásnu akciu našich tak máte šancu, že ju uvidíte aj pri  inom týme. Proste opäť to isté len s inými dresmi.

   

Čo  sa týka grafiky a grafického enginu tak EA SPORTS vytvorili nový engin pod ktorým  NHL 2003 beží.  Veľký rozdiel to však nieje, ale samozrejme je to krajšie, realistickejšie a svižnejšie. Pohybujúci sa hráči sú ostrejšie zobrazený a detailnejšie spracovaný. Za najkrajšie v hre pokladám zostrihané zábery akcií zakončené gólom . Kamery sa perfektne otáčajú a vytvárajú naozaj interaktívny zážitok. V tomto smere si autori dali naozaj záležať a nieje im čo vyčítať. Určite už prekonali zábery zo skutočných zápasov. Veď koho by nepotešilo ,keď po namáhavom zápase sa Vám ukáže zostrihaný a spomalený replay a v ňom rýchlo korčuľujúci hráč, blížiaci sa ku bráne. Pozriem lepšie na meno na drese a v tom mi stúplo sebavedomie. Môj „Kuko“ si predral cestu obrancami ,spomalil pred brankárom a vypálil ranu tak rýchlu a presnú, že ani v spomalenom zábere ju nebolo vidieť. Kto vie, ten vie J. Hrateľnosť je  výborná a programátorov z EA SPORTS môžeme opäť pochváliť ,dali si totiž konečne záležať na inteligencii brankárov. A vďaka tomu sa hra stáva o dobrý kus zábavnejšia. Brankári majú tento raz naprogramovaných oveľa viac zákrokov. V bránke sa pohybujú  rýchlejšie a svižnejšie. Vďaka tomuto EA SPOTRS sľubuje zníženie stereotypne sa opakujúcich gólov. Určite si každý z vás  spomenie na svoje vlastné akcie ktoré sa vždy s istotou končili gólom. V hre  síce stále padajú góly ako huby po daždi no  je ich o čosi menej ako v minulom roku.

Ovládanie je jednoduché, rýchle a prehľadné. Do hry pribudlo nové tlačídko s názvom „deke“  vďaka ktorému oklamete aj tých najlepších obrancov a jednak dokážete prestreliť aj toho najlepšieho brankára. Je to vlastne niečo ako starý „special mode.“ Čiže sa jedná o kľučku ktorú máte vopred naprogramovanú. Pokiaľ s ňou nieste spokojný môžete si ju naprogramovať  pomocou „Dynamic Dake Control.“ Góly padajú z rôznych pozícií. Niektoré sú  naozaj krásne. Pri tých vydarených sa vám prepne kamera, spomalí čas a gól si môžete skutočne vychutnať. To isté sa stáva aj pri  nadmieru dobrom zásahu vášho brankára. Napríklad môj brankár ležal na zemi súper sa dostal k puku  vypálil a už som videl gól, keď tu brankárov betón vyrazil puk smerujúci k vynklu. Spomalené to fakt pridalo na atmosfére. Tribúny sú preplnené skandujúcimi fanúšikmi ktorí tentoraz dokážu aj stáť, trúbiť s klaksónom a vykonávať iné zaujímavé kúsky. Na hre je výhodou že  programátori dali pomerne veľkú voľnosť v nastaveniach hry. Tým myslím fyzika puku, rýchlosť hry a iné.  Po zvukovej stránke je hra na vysokej úrovni. Zvuk odrazeného puku od mantinelu či kovovej tyčky z bránky je  veľmi reálny. Z tribún sa neustále ozýva hurónsky krik skandujúcich fanúšikov ktorí kričia, revú alebo trúbia na všemožných nástrojoch. Soundtrack k NHL nemá chybu. Rýchla, dynamická hudba urobí svoje. Ale celkovo sa výrazné nelíši od predchádzajúcich dielov. Veď opäť je to len hokej.

 
   

NHL 2003 hrám na nasledovnej konfigurácii: Celeron 1.7Ghz,256 DDram, Radeon 9000Pro 64 DDram a na najvyšších detailoch s rozlíšením 1024*768 to ide nádherne. Ale skúšal som to aj u kamaráta s 1Ghz Duronom,256SDram a GeForce2 MX 32 ,kde to išlo tiež bez problémov.

Keď to celkovo zhrniem tak vás čaká dobrá hra, ktorá vás určite chytí a nepustí veľa večerov. Jednoducho, ďalšia podarená hra od EA SPORTS.

Plusy
+ Krajšia a ostrejšia grafika oproti minulým dielom

+ Výborná hrateľnosť

+ Malá hardvérová náročnosť
 

Mínusy
-Nič prevratné

-Veľký  počet gólov za jeden zápas


napísal kuko 6.11.2002
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.5
Ohodnotiť
NHL 2003


RECENZIE HRÁČOV
NHL 2003
8.0
BIGGEST BOSS    13.4.2006
Toto NHL je síce už dosť staré,ale podľa mňa si zaslúži byť zrecenzované.Ale presuňme sa k veci. Hne...prečítať celé
NHL 2003
9.4
PATO007    15.2.2006
Asi všetci čakáte že ked už píšem o NHL 2003 tak už o PC verzii ale nie ja píšem o PS2 verzií kde je...prečítať celé
NHL 2003

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| NHL 2003 shots 26.7.2002
| NHL 2003 shots 9.7.2002
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dragons dogma 2 (0)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20209)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk