KNIGHT RIDER

KNIGHT RIDER

Dojmy

Asi väčšina z vás pozná seriál Knight Rider, populárny seriál z 80-tych rokov sa nám teraz objavuje na PC. Licenciu naň si nedávno zakúpil Davilex a chcel vyskúšať ako by hra mohla zaujať. To viete deti majú radi super rýchle autá, naháňačky a búračky a presne toto im hra prináša.

ONE CAR, ONE COMPUTER, ONE MAN

Tak ako v seriály aj tu zaujmete miesto Michaela Knighta (David Hasselhoff) šoféra bez minulosti, ktorý spolu so super-inteligentným autom K.I.T.T. naháňa zločincov po celej Amerike. Jeho domov je teraz kamión v ktorom sa vozí KITT a aj jeho konštrukčný team na čele s Bonnie. Úplne na vrchole stojí boss  Devon miliardár, ktorý všetko financuje a podporuje tento boj za spravodlivosť.  V hre čakajte najväčších nepriateľov KITTa a Michaela, konkrétne Michaelovho dvojníka Gartha, nepodareného predchodcu KITTa KARR a popretláčate sa aj s oceľovým ťahačom s názvom Goliath.

Čo sa týka misií v hre, sú rozdelené na tri základné časti a to na naháňačky, búračky a prieskum. Teda väčšinou idete do akcie vždy niekde kde sa vyskytne nejaký zločin, napríklad vykradnutie banky, najskôr to tam idete preskúmať zapnete scannery, KITT všetko dekóduje a zistí čo sa približne stalo a kam zlodeji odišli, potom sa vám zapne čas a musíte ich do určitej doby nájsť alebo dobehnúť. A potom sa už len naháňate a buď nepriateľa musíte zdemolovať na nepoznanie. Demolovanie je samozrejme ťažšie ak sa pretláčate napríklad s kamiónom, alebo s KARRom, ale KITT vždy niečo vymyslí a už je potom len na vašej zručnosti, aby ste to dokázali zničiť. S KARRom zažijete aj pekné preteky na dráhe kde sa vám vyhráža že zabije Bonnie ak prehráte, pretože si chce tak veľmi dokázať že je lepší ako KITT.

Zo špeciálnych možností KITTa si užijete akurát už spomínané skákanie, Ski Mode na oboch stranách a scanner, ktorý dokáže zoscanovať hocijakú budovu alebo vec a nakoniec neskôr v hre dostanete aj Super pursuit mód, ktorý z vášho auta spraví niečo ako raketu. Ale aj tak sa mi to zdá pomalé v normálnom móde idete maximálne tak 127 mph (200kmh) čo je dosť málo na to aké auto máte, dokonca aj iné autá, ktoré budete naháňať dakedy pôjdu oveľa rýchlejšie ako vy. Akurát v super móde vám to výrazne zrýchli na 190 mph (to je okolo 300kmh)  vtedy sa vám obrazovka sčervenie ako sa vám krv navalí do hlavy a vy sa budete snažiť aspoň ako tak udržať auto na ceste. Teda aspoň sa vám tak bude zdať pretože autori si špeciálne naprogramovali niektoré sekvencie a ak oni chcú nepriateľa nedobehnete nikdy len sa môžete pozerať ako vám uteká, a ak náhodou nabúrate, alebo spomalíte nebojte sa on spomalí tiež a hneď ho zase dobehnete. Podobne slabo sú vyriešené aj skoky s autom, kde vás niekedy autori nechajú s celým autom vyskakovať po krabiciach aby ste sa dostali cez plot. Ale to by sa už dalo prežiť keď si pomyslíte že hra vám prináša množstvo rôznych levelov ktoré vás neunudia stálym jazdením dokolečka a každý level vám prináša niečo nové..

Grafika v hre nie je zlá, máte tu rozsiahle cesty kaňonmi, poobkolesované dedinami, alebo továrňami a na ceste množstvo áut ktorým sa musíte vyhýbať alebo ich preskakovať. Pričom ak napríklad preskakujete vlak, alebo robíte nejaký efektný skok pohľad sa vám automaticky prepne a skok spomalí na štýl najnovšieho Need for Speedu. Prípadne sú tu nascriptované efekty ako padanie kameňov, búranie rôznych veží, vyhadzovanie mosta do vzduchu akurát keď naň idete a podobné efekty na ktoré budete musieť veľmi rýchlo reagovať. Čo sa týka veľkostí levelov a prostredí, je to niekedy dosť rozsiahle, často prechádzate aj 10 km k ďalšiemu objektu ktorý musíte preskúmať alebo nájsť. Len škoda že sa celá hra odohráva v púštnych Nevadských oblastiach, mohli to trochu vyniesť aj mimo tohto prachu. Čo sa týka pohľadu na auto môžete si prepínať niekoľko pohľadov sponad auta a jeden tu máme aj spoza volantu. Škoda však, že je slabo prepracovaný a napodiv vám tam svieti až príliš málo svetielok.  Video sekvencie sú v hre spravené celkom pekne, a na začiatku v úvodnom intre sú postrihané aj zo sekvencí v seriály ktoré vás ešte viac vtiahnú do sveta Knight Ridera. Mimochodom originálna hudba zo seriálu vám hrá skoro počas celej hry, spolu so známymi zvukovými efektmi auta pri scanovaní, alebo skákaní.

Ale ako som už spomínal, hra má šancu osloviť akurát dnešnú arkádovú mládež a už nie nás starých ktorí sme na seriály odrastali. No škoda, nemuselo to byť zlé a určite to v sebe tú jedinečnú atmosféru má Škoda len tú veľkú arkádovosť, keby dopracovali fyzikálny model jazdenia odpustili si arkádové vyskakovanie po krabiciach, mohlo to byť celkom zaujímavé aspoň na to jedno prejdenie.


Knight Rider
Knight Rider
Knight Rider


Knight Rider
Knight Rider
Knight Rider


Knight Rider
Knight Rider
Knight Rider



napísal saver 14.11.2002
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
KNIGHT RIDER


Knight Rider

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| Knight Rider info 10.11.2002
| Knight Rider gold 13.10.2002
| Knight Rider shots 27.9.2002
| Knight Rider shots 18.9.2002
| Knight Rider shots 31.7.2002
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20209)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk