RALLY CHAMPIONSHIP 2000

RALLY CHAMPIONSHIP 2000

9.0

Recenzia na PC verziu

Automobilové preteky sa na trhu objavujú, čo raz viac a medzi najžiadanejšie určite patria preteky Rally. Určite je to tým, že v poslednej dobe sú všetky Rally napínavé a o víťazovi sa rozhoduje až na poslednú chvíľu a tak si získavajú stále viac a viac divákov. Veľmi úspešná hra tohoto typu bola Colin McRae Rally, ktorá sa na mojom harddisku udržala veľmi dlho. Možno sú medzi nami aj takí, ktorí nevedia, čo Rallye je (ale tí väčšinou nevedia čítať) a tak pár slov o týchto zaujímavých pretekov určite nebude na zmar. Najpopulárnejšia súťaž Rally je určite World Rally Championship, kde sa každoročne stretávajú najlepší jazdci sveta, v majstrovstvách rôznych krajín. Preteky sa nejazdia na asfaltových okruhoch, ale na cestách s rôznymi povrchmi. Trať môže obsahovať jednu, alebo viac rýchlostných skúšok , ako aj časových úsekov.

V poslednom čase medzi najlepších jazdcov patria Carlos Sainz, Colin McRae, Tommi Makinnen a veľa iných.

RC2000 je simuláciou týchto prestížnych pretekov a tak si môžete vybrať z 23 aut, ktoré sú rozdelené v štyroch kategóriách A5,A6, A7 a A8. Keďže väčšina z týchto aut je voľne viditeľná aj na našich vozovkách môžem ich v kľude porovnať. Detailnosť týchto aut je skoro neuveriteľná, pretože v interiéry auta som našiel minimum odlišností. Detailnosť dotvára aj štátna poznávacia značka auta takže na Škode Felícii a Octávii sa SPŽ začína MBS. Pri malom teste jazdných vlastností, keď som priateľom, ktorí vlastnia auto, ktoré je na výber aj v RC2000 spustil Rally s ich autom, zistil som, že jazdné vlastnosti nie sú úplne dokonalé, ale určitá podoba tam je. Rozdiely medzi jazdnými vlastnosťami jednotlivých aut sú viditeľné.

Na výber máte dva módy hry a to Arcade a Simuation. V móde simulation si môžete vybrať niekoľko druhov pretekov, ktoré vás pripravia na hlavné preteky a to medzinárodné majstrovstvá Veľkej Británie British Rally Championship. Všetky preteky sú rozdelené na šesť častí, ktoré sa jazdia jednotlivo. V móde Arcade máte na výber 6 tratí, ktoré sú o niečo jednoduchšie ako pri Simulation. Preteky sú veľmi dlhé a jedna časť môže trvať aj niekoľko desiatok minút, čo však nerobí veľký problém.

Po grafickej stránke je hra na najvyššej úrovni a lepšie spracovanie hry takéhoto druhu som ešte nevidel. Hlavným dôvodom sú kvalitne textúry, ktoré vyzerajú veľmi reálne. Keďže Rally sa jazdí za rôznych podmienok, tak sa môžete tešiť na jazdu v noci, ktorá je veľmi zábavná. Pri pohľade z vrchu je krásne vidieť, že okolitá krajinka vyzerá veľmi prepracovane a aj okolití diváci(ktorých sa však nedá zraniť :-( vyzerajú reálne. Na výber máte šesť základných pohľadov, z ktorých je jeden celkom zaujímavý a to pohľad zo sedadla spolujazdca. RC2000 na slabších mašínach veľmi seká a hra sa stáva nehrateľná.

Hrateľnosť hry doprevádza veľmi realistické správanie sa auta, čo v konečnom dôsledku spôsobuje, že hra je veľmi náročná a ani jedna trať sa nedá prejsť len na plyne a pri väčšine zákrut je potrebné primerane dobrzďovať. Zo začiatku sa mi dosť často stávalo, že som nedobrzdil a tak som po pár minútach mal auto ľahšie o pár kíl a dosť často sa mi stávalo, že som cieľ nevidel ani ďalekohľadom. Autá sú ušité pre každého a každí si nájde auto, ktoré mu sedí. Obtiažnosť nie je voliteľná, čo je v tomto prípade výhoda, pretože kým sa nenaučíte všetky potrebné triky nehrozí, že by ste zaznamenali nejaký slušný výsledok. Na svoje si prídu aj fanúšikovia leteckých simulátorov, pretože pri menšej nepozornosti sa váš automobil prevracia vo vzduchu nevýhodou je, že automobil je vtedy neovládateľný a občas sa stane, že aj po dopade je už automobil neovládateľný. Veľmi zaujímavé sú niektoré nástrahy, ktoré na vás čakajú a tak sa môžete tešiť na odstavený traktor rovno na strede cesty, poprípade nejaké drevá, ktoré tiež treba brať vážne, pretože ak ich ťuknete pri vyššej rýchlosti pravdepodobne prídete o nejakú časť auta. Dosť často sa stane, že sa dostanete do šmyku a tak si môžete byť istý, že sa auto bude správať veľmi reálne. Pred začiatkom každého preteku si môžete svojho miláčika (ľudia na čo to len vy myslíte:-) nastaviť tak ako chcete (vážne tým myslím auto :-), čo však laikom neodporúčam, pretože ak si auto nastavíte hociako môže sa stať, že popri vás prefrčí beznohý Pedro ako víchor. Nevýhodou Rally je, že po trati jazdí vždy len jedno auto a tak žiadne predbiehacie manévre nehrozia. Ovládanie je úplne jednoduché, ale naučiť sa ovládať auta tak ako sa má, dá pekne zabrať.

Ako určite viete k Rally je potrebný nie len jazdec, ale aj na navigátor. Navigátor nechýba ani tu a informuje vás o rôznych situáciách hlavne o ostrejších zákrutách, pri ktorých treba pribrzdiť. Automobil vydáva veľmi realistické zvuky, ktoré pridávajú na celkovej reálnosti hry.

Na záver to zhrniem v pár vetách. Ako som už veľakrát v tejto recenzii zdôraznil ide o veľmi realistickú hru, ktorá vie zabaviť veľmi dlho a aj pre jej celkom náročnú obtiažnosť, ktorá sa však časom dá zvládnuť v pohode. Po grafickej stránke je skoro dokonalá aj keď nejaké „muchy“ sa nájdu. Na výber máte dostatok aut a aj tratí a tak sa Rally Championship 2000 dostáva na vrchol. Keďže sa chystá Colin McRae Rally2 bude mať RC2000 veľkého konkurenta





napísal keith 15.2.2000
Páči sa mi!
9.0
Používatelia
7.0
RALLY CHAMPIONSHIP 2000


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20333)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk