RESTAURANT EMPIRE

RESTAURANT EMPIRE

Dojmy

Prichádza k nám ďalšia tycoonovka tentoraz si zoberieme pod kontrolu reštauráciu a budete v nej mať na starosti všetko od výberu jedál, cez ceny, zariadenie až po najímanie ľudí.

Ste čerstvý šéfkuchár  Armand a chcete si otvoriť vlastnú reštauráciu. No to nie je taká sranda, treba na to vedieť veľa vecí a mať peniaze...Našťastie máte bohatého strýka, ktorý celý život podnikal v tejto oblasti a teraz sa chystá tieto vedomosti previesť na vás. Takže zo začiatku dostávate malú reštauráciu v Paríži a budete musieť ukázať čo vo vás je.

Dostávate len malú príšerne zariadenú reštiku, ktorá vyzerá ako bufet tretej cenovej skupiny a vy z toho musíte spraviť čo najviac. Začnete si najskôr vytvárať jedálny lístok kde pridáte niekoľko polievok, hlavné jedlá, predjedlá, zákusky a zoberiete aj niečo na pitie. Pozor však, ak chcete predávať aj alkohol ako víno a pivo budete potrebovať drahú licenciu, takže to si môžete odložiť aj na neskôr. Pri všetkých jedlách a pitive môžete znižovať a zvyšovať ceny ako len chcete. Plus pri jedlách môžete kupovať menej, alebo viac kvalitné suroviny, ktoré tiež cenu ovplyvnia, ale tak isto aj kvalitu jedla. Jedlá nakoniec môžete dochutiť ešte niekoľkými špecialitami. Tu už bude záležať akí budú vaši zákazníci prieberčiví. Potom sa musíte vrhnúť na zariaďovanie, vymeníte stoly za kvalitnejšie, pridáte na ne kvetinky, steny vymaľujete, obvešiate obrazmi, pridáte niekoľko doplnkov ako fontánku, alebo malé stolíky, pridáte hodiny a aj recepčný pult.  Nakoniec ešte ostáva váš personál kde musíte najať všetkých okrem šéfkuchára, pretože šéfkuchár ste zatiaľ vy a jednu kuchyňu predsa zvládate. Zoberiete si recepčnú, čašníka, vedúceho a pomocníka v kuchyni. Vždy sú samozrejme na výber niekoľkí s rôznymi skúsenosťami a požiadavkami na plat.  Tu si ale dávajte pozor, nie každý zamestnanec bude to čo sa zdá, aj keď má vysoký rating môže byť drzý na zákazníkov, nadávať im a hneď ako sa to dozviete je dobré vyhodiť ho a zobrať niekoho iného.

Potom už len ostáva otvoriť. A zákazníci prichádzajú, začínajú si vyberať jedlá, nechávajú poznámky, čo sa im páčilo a čo nie, a vy si zase môžete zisťovať koľko sú ochotný za jedlo zaplatiť, ako im chutilo, ako dlho u vás ostali, koľko krát tu už boli atď. Ak začínate mať zákazníkov veľa, musíte si pridať personálu, pridať nové stoly, alebo otvoriť ďalšie poschodie reštaurácie.  Neskôr si už môžete kupovať nové budovy v mestách Paríž, Rím a Los Angeles, v ktorých si potom zakladáte nové reštaurácie so zameraním na taliansku, americkú alebo francúzsku kuchyňu. Do nich si samozrejme musíte aj precízne vyberať šéfkuchárov, pretože nie každý vie variť všetko alebo aspoň nie tak kvalitne. Síce postupne získava skúsenosti, ale rozbehnutie reštaurácie je vždy dôležité.

Hra má dva módy a to príbehový kde máte určité misie, váš strýko vám zadáva čo máte spraviť a radí vám ako na to. Postupne sa úlohy sťažujú, pridávajú sa vám reštaurácie a stúpajú nároky zákazníkov. Druhý je Sandbox mód kde si len vyberiete s akým kapitálom chcete začať, vyberiete si jedného šéfkuchára, reštauráciu a idete na to. Tu môžete podľa vašich financií vaše reštauračné impérium ľubovoľne rozširovať a kupovať si ďalšie budovy v hociktorom z troch ponúkaných miest.

Celá hra je postavená na peknom a rýchlom 3D engine. V hlavnom pohľade vidíte pekne vymodelované celé mesto a môžete sa po ňom voľne pohybovať. Vstúpiť však môžete len do vašich reštaurácií prípadne ak ste v príbehovom móde tak aj do rezidencie vášho strýka, ktorý vám vždy poradí a rozšíri vaše možnosti.  Poteší aj to, že všetky objekty v reštauráciách sú detailné, či už sa jedná o jedlá, ozdoby, ľudí alebo zariadenie. Čo sa týka ovládania kamery, môžete si ju v určitých medziach približovať, vzďaľovať, a samozrejme ľubovolne otáčať. Celkovo engine nie je náročný a hra bude bez trhania fungovať aj na starších kartách.

Celkovo pekná hra, taká kvalitná a ľahko pochopiteľná stratégia. Hra ku nám čoskoro príde aj v češtine od CD Projektu takže si ju budú môcť zahrať aj tí ktorí nevedia dobre anglicky. A verte mi nie je nič lepšie ako mať vlastnú reštauráciu :) človek sa naje, nemusí platiť a ani si sám variť :)  Možno mi trochu vadilo pomalé ubiehanie času, ono potom ako sa rozbehnete a chcete už len zarábať to dosť zdržiava.


Restaurant Empire
Restaurant Empire
Restaurant Empire


Restaurant Empire
Restaurant Empire
Restaurant Empire


Restaurant Empire
Restaurant Empire
Restaurant Empire



napísal saver 29.4.2003
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
RESTAURANT EMPIRE


Restaurant Empire

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20143)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk