CSI : CRIME SCENE INVESTIGATION

CSI : CRIME SCENE INVESTIGATION

6.0

Recenzia na PC verziu

Telefón sa rozozvučal a my sme dostali echo, mŕtva šlapka v hoteli Champagne. Nie zrovna šťastný prvý prípad, ale čo som mohol čakať? Prechádzka sadom sa nekoná a ružové vyhliadky na prácu v kancelárii vystriedala tvrdá práca vyšetrovateľa v teréne. Mám možnosť ukázať, že som schopný pracovať v elitnej skupine CSI.

 

Pátranie podľa pravidiel alebo miesto činu

 

Začiatok je vždy ťažký, ale vy sa obávať nemusíte. Samotný Gil Grissom stojí nad vami a kedykoľvek vám rád pomôže. Dôkladné preskúmanie miesta činu a zbieranie dôkazového materiálu je nevyhnutnosťou. Vyšetrovateľ (teda vy) je vyzbrojený potrebnými nástrojmi na detekciu a následné branie dôkazov. UV lampou preskúmate hrdlo zavraždenej, zoberiete odtlačky, preskúmate zápästia a postupne celú miestnosť. Každá maličkosť môže mať dopad na ďalší vývoj vyšetrovania. Nesmiem na nič zabudnúť!

CSI : Crime Scene Investigation
CSI : Crime Scene Investigation
CSI : Crime Scene Investigation

  

Chodiaca encyklopédia alebo experti v labáku

 

Prinesené dôkazy smerujú automaticky do laboratória na ďalší prieskum. Labák má na starosti Greg, chodiaca encyklopédia. Bez toho aby sa pozrel do počítača a analyzoval vzorky pneumatiky sype zo seba údaje o výrobcovi auta, na ktorom sa takéto gumy určite nachádzajú. To nehovorím o bleskovej analýze DNA, je to neuveriteľné! Vitajte v CSI, všetky otázky sú okamžite zodpovedané a na nič sa nečaká. Tu by som uprednostnil istú čakaciu dobu ako priame servírovanie výsledkov z labáku, podobne ako to bolo v Elk Moon Murder. Tým by sa, ale zmenil celý koncept jednoduchosti a CSI by už nebola určená pre široké masy (o tom, ale až neskôr).

 

Prvý prípad je vlastne tutorial, kde vám hra postupne ukazuje ako sa majú brať odtlačky, načo slúžia jednotlivé nástroje a ako sa používa databáza. CSI ponúka prípadov päť, čiže už len štyri ak nerátame tutorial. Do šetrenia sa vždy púšťate s jedným z piatich detektívov, ktorý drží nad vami ochrannú ruku a kedykoľvek môžete s ním konzultovať nejasnosti. Na konci je každý prípad vyhodnotený a sú vám pridelené body podľa toho, koľko dôkazov ste nechali na pľaci alebo koľko krát ste použili pomoc od kolegu. Čím vyššie hodnotenie, tým je objemnejší bonusový materiál.

 

Vypočúvanie podozrivých alebo násilie na nevinných sa nekoná

 

Keď sú pripravené výsledky z labáku je na čase predvolať podozrivé osoby a overiť si ich alibi. Rozhovor sa koná vo vyšetrovačke za dozoru šéfa CSI. Musíte sa uspokojiť s predpripravenými otázkami a na ďalšie jednoducho zabudnúť. Keď je prípad u konca, podozrivý sa sám prizná pod nátlakom dôkazového materiálu. Môžete si urobiť zárez na predlaktí, ďalší prípad je uzavretý.

 

CSI, hra alebo jeden veľký tutorial?

 

Päť prípadov, päť zločinov, päť vyšetrovateľov a päť hodín, ktoré nad CSI strávite. Že je to málo? Samozrejme ak vás nezláka túžba dotiahnuť každý z prípadov na 100%. Musím sa priznať, po celú dobu hrania som sa bavil a chcel som vedieť kto spáchal zločin, ale už som nemal chuť začínať CSI od začiatku aby som dosiahol najvyššie skóre. Hranie CSI kazí dojem, že je neustále niekto nad vami a neustále vám do toho kibicuje. Vedie vás za ručičku všade a kde spravíte chybu, tam vás jednoducho opraví alebo vám povie ako správne použiť predmet.

 

CSI : Crime Scene Investigation
CSI : Crime Scene Investigation
CSI : Crime Scene Investigation

 

Na záver som si nechal technické spracovanie, ktoré je také aké je. Statické prostredie, na ktoré sa dívate vlastnými očami, žiadne otáčanie alebo pohyb. Jednoduchá grafika postrádajúca akýkoľvek detail alebo náznak reality. Postavy rozhýbané ako bábky, sériou za sebou idúcich obrázkov. Občas sa objaví panoráma, na ktorej je hráčovi dovolené otáčať sa! Holt, za používanie Quicktime sa platí. Pokiaľ nemáte hru komplet nainštalovanú, cdčka sa utočia k smrti. Zvuková stránka je priemer, môžem spomenúť akurát dabing kde hlasy jednotlivým aktérom požičali herci zo seriálu. Hudba prakticky nehrá, iba vo vypätých chvíľach, ale ani to si ju nevšimnete.

 

 

CSI by určite zabodovala filmovými lokáciami namiesto renderovaných kvôli autenticite, nelineárne dialógy pri vedení výsluchu v závislosti od počtu dôkazov a určite by nemohla chýbať časová os s trocha plánovania a   čakanie na výsledky z labáku. Takto z CSI vychádza iba ľahko nadpriemerná detektívka alebo skôr predkrm pred niečím naozaj veľkým.

 

 

Ak chcete splniť každý jeden prípad na 100% je nutné mať nainštalovaný patch 1.01, ktorý tento nedostatok opravuje.

 

CSI : Crime Scene Investigation
CSI : Crime Scene Investigation
CSI : Crime Scene Investigation

  

Recenzent nevidel ani jednu epizódu z populárneho seriálu CSI, na ktorom je hra postavená.

 

Plusy:

+vyšetrovanie vrážd

+animácie pri rekonštrukcii prípadu

+automatický save

 
Mínusy:

-technické spracovanie

-tutorial po celú doby hry

-krátke


napísal Space Junker 20.5.2003
Páči sa mi!
6.0
Používatelia
6.0
CSI : CRIME SCENE INVESTIGATION

Zaradené pod: ati


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19593)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk