F1 CHALLENGE 99-02

F1 CHALLENGE 99-02

Dojmy

Dobrá správa pre všetkých fanúšikov formulí. Po dlhšom čase sucha k nám prišli nové závody F1 a to nie hocijaké, ale od EA Sports, čo by mala byť záruka kvality. Novšie, krajšie, rýchlejšie. Takže je na čase si ich trošku viac priblížiť.

 

Po nainštalovaní hry a po krátkom intre vhupnete do menu. Menu je prehľadné, s kopou možností a podfarbené pohodovou muzikou. Hneď na začiatku si vytvoríte hráča s vaším menom a príde to najhlavnejšie. Vyberiete si sezónu, v ktorej a za koho chcete jazdiť. Už z názvu vyplýva, že pôjde o sezóny rokov 1999, 2000, 2001 a 2002pričom všetky sú licencované a líšia sa počtom a druhmi tímov, aj keď je jasné, že napríklad tím Ferrari je v každej sezóne. Ku každému tímu sú poskytnuté rôzne informácie (kedy a kde vznikol atď.) Keď už máte vybraný tím a jazdca, zvolíte si, či chcete ísť šampionát, test day alebo len race. K dispozícii je aj multiplayer a množstvo nastavení monopostu. Čo sa týka tratí, na výber sú všetky ako v originál F1 podľa vybranej sezóny. Pred závodom sa ešte dozviete stav počasia, teplotu vzduchu a trate, prípadne doladíte svoju formulku a môžete vyraziť. V podstave všetko, čo sme videli v poslednej F1 2002 a presne v tom istom designe.

 

Ovládateľnosť je výborná, i keď na poriadny zážitok z hry, ktorý F1 od EA určite zaručí, je potrebný volant. Ale bez problémov sa to dá v pohodičke zahrať aj na klávesnici. Na pomoc nám budú rôzni asistenti a to na udržanie správneho smeru jazdy, na dobrzďovanie, ďalej protišmykový asistent a množstvo ďalších. Dá sa aj vybrať ich úroveň, či majú pomáhať viac, menej alebo vôbec. Čo sa mňa týka, vždy som mal väčšinu asistentov zapnutých. Predsa len som mal zo seba lepší pocit, keď som vybral každú zákrutu a umiestnil som sa aj v prvej päťke. Nechcem povedať, že som nejaký antitalent jazdec, práve naopak, ale keď som povypínal všetkých mojich pomocníkov, tak som sa ani nepohol. Vždy ma to na šmyku zvrtlo o 180 stupňov, a keď som sa už konečne rozbehol, tak buď som neubrzdil pred zákrutou a všetci ma predbehli, alebo som ubrzdil až príliš a všetci ma predbehli aj tak. Ale je pravda, že časom sa človek učí a väčšinu asistentov mám už na low úrovni a tých zvyšných som vypol. Každopádne, hrateľnosť je skvelá.

 

K tej správnej atmosfére prispieva aj grafika, ktorá síce nie je ničím prevratná, ale je na vysokej úrovni. Formule vyzerajú skoro reálne, prostredie tiež detailne prepracované. Množstvo reklamných bilboardov, stromy, tráva, domy  - keď okolo prefrčíte v takej 300 kilometrovej rýchlosti, naozaj máte pocit, že idete 300km/h a to je základ. Za zmienku stoja  veľkoplošné obrazovky popri trati, v blízkosti fanúšikov, na ktorých beží LIVE obraz vašich protivníkov alebo aj vás. Záležitosti, ako odraz v spätných zrkadlách, odfrkujúce nárazníky a spojlery atď. už ani nie je treba spomínať. Ako som už spomenul, hra je veľmi rýchla, graficky dobre spracovaná, ale pobeží aj na slabších mašinách, keďže mne na Celerone 1.7Ghz, 256 MB a AtiRadeon9000pro  to išlo plynulo na 1024*768 pri plných detailoch. Zvuk je tiež v pohode, pôsobí reálne, no nič extra.

 

Čo povedať na záver? Ak vás už omrzel Colin MCRae 3 alebo MotoGP 2, tak siahnite po novej F1 od EA. Určite sa bude páčiť nielen fanúšikom podobného žánru, ale aj ostatným hráčom, ktorí práve nemajú čo hrať. Na dlhé letné večery je pocit vžiť sa do kože jazdca F1 jeden z dobrých spôsobov odreagovania sa. Ale na druhej strane, hra je len spojením všetkých 4 posledných formuliek od EA a celé je to v kvalite poslednej F1 2002, nečakajte nič viac a ani nič menej. Ak ste skalným fanúšikom F1 a chcete mať doma kompletnú sériu, určite si to zožeňte a rátajte aj s tým, že pravdepodobne niekoľko ďalších rokov už novú formulu od EA neuvidíte.


F1 Challenge 99-02
F1 Challenge 99-02
F1 Challenge 99-02

F1 Challenge 99-02
F1 Challenge 99-02
F1 Challenge 99-02

F1 Challenge 99-02
F1 Challenge 99-02
F1 Challenge 99-02


napísal kuko 11.7.2003
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
F1 CHALLENGE 99-02


F1 Challenge 99-02

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (0)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20347)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk