PS3 HRY V ROKU 2008

PS3 HRY V ROKU 2008

Predstavujeme dvanásť statočných, ktorí sa v dave najočakávanejších hier zaručene nestratia.

Článok

Ako zostaviť rebríček najočakávanejších hier tohto roka? Podľa osobných preferencií alebo dátumu vydania? Zaradiť sem aj hry, o ktorých sa len šepká, ich existencia je živená iba šťavnatými špekuláciami alebo zbožnými prianiami fanatických fanúšikov? Vsadili sme tentoraz na istotu, vykopli čierneho koňa a zostavili tucet najočakávanejších podľa abecedy. Nikto nemôže namietať, že tamtá dostala prednosť pred tou atď.

O všetkých tu uvedených sa hovorí, že si odbijú premiéru tento rok, ak sa tak nestane a dôjde k odkladu, nás nebite, ale výhražné maily posielajte výrobcovi.

 Final Fantasy XIII
dátum vydania: 2008 [viac o hre]

PS3 hry v roku 2008
Pôjde opäť o RPG ako remeň.
V prípade 13-ky by sme sa pre istotu poistili listom adresovaným Square-Enix obsahujúcim korenisté prirovnania... veď vy viete čomu. Posledných pár týždňov sa diskutuje o skutočnom dátume vydania a či hra, o ktorej sa poriadne nič nevie, ale všetci ju túžobne chcú a sú ochotní pre ňu aj zabíjať, predvedie svoje kvality v deme, alebo nie. Názov Final Fantasy XIII je sám o sebe zárukou kvality. Zo sveta a mýtov, kam bude zasadená nielen táto JRPG, ale aj akčný spin-off Versus, plánuje v budúcnosti Square-Enix čerpať inšpiráciu aj pre niekoľko ďalších príbuzných hier.

 Gran Turismo 5: Prologue
dátum vydania: jar 2008 [viac o hre]

PS3 hry v roku 2008
Ako sa sem dostala tá fotka?
Tak ako sa na šlachtica patrí, niekoľkokrát korunovaný kráľ racingov, vysiela do sveta posla, aby o jeho príchode informoval vopred prostredníctvom mohutnej ochutnávky. Mnohí jej nadávajú demo, väčšina netuší, že na vás čaká 10 okruhov, 70-ka áut, plná podpora multiplayeru pre 16 hráčov, virtuálny televízny kanál o motošporte a najluxusnejšia fotorealistická grafika široko ďaleko.

 Home
dátum vydania: jar 2008 [viac o hre]

PS3 hry v roku 2008
Kto by nechcel mať takýto výhľad v byte?
V pravom slova zmysle nejde o klasického predstaviteľa hry, ale o poriadny kus softvéru, navyše distribuovaného zdarma pre všetkých majiteľov PS3. Ak sa na to pozriete v globále, tak život vo virtuálnom svete, kde sa stretáte pred kinom alebo na námestí, aby ste si pokecali s kamarátmi predtým, než ich rozstrieľate v Resistance, možno brať ako jednu veľkú hru. Virtuálny svet má šancu pohltiť každého, váš byt vytapetovaný fotkami z vašej poslednej reálnej dovolenky pri mori a hudbou z najnovšieho albumu 12. Superstar bude odrážať vašu osobnosť, rovnako ako trofeje reflektujúc dosiahnuté výkony v hrách.

 Killzone 2
dátum vydania: 2008 [viac o hre]

PS3 hry v roku 2008
Sľúbili sme si... vojnu.
Pri vlajke ISA sme salutovali už pred 12 mesiacmi, že sa do boja s Helghanmi vrhneme s vervou a odhodlaním oranžovookých vytlačiť z ich domovskej planéty. Nepodarilo sa. Najočakávanejšia FPS akcia už stihla šokovať dvakrát, najskôr špičkovým trailerom a potom gameplayom s kvalitou ukrutne blízko kontrovernému renderovanému videu. Teraz celý svet tŕpne, či Sony nájde vhodný termín, kedy ťažkotonážna akcia vystrelí prvú dávku olova. Intenzívna, atmosférická, s ambíciami prekonať svojho predchodcu. My tejto ťažkej úlohe veríme. A salutujeme. Znovu.

 LittleBigPlanet
dátum vydania: september 2008 [viac o hre]

PS3 hry v roku 2008
Editor, ako základný kameň gameplayu.
Malá veľká hra s najväčším kreatívnym potenciálom nenechá spávať každého rojka a všetkých tých, ktorí sa radi hrajú s editorom a vytvárajú levely ako na bežiacom páse. Koncept omotaný okolo idei Create Play Share dovolí nielen hrať dodané levely priamo od autorov, ale vytvárať úplne nové, publikovať svoje výtvory, sťahovať si najlepšie hodnotené úrovne, sharovať medzi užívateľmi materiály, objekty, predmety atď. Ide o najoriginálnejšiu, najkreatívnejšiu hru s najväčším sociálnym aspektom.

 Metal Gear Solid 4: Guns of Patriots
dátum vydania: Q2 2008 [viac o hre]

PS3 hry v roku 2008
Posledná, rozkaz!
Snake ide do dôchodku. Hovorí sa o tom všade, od kedy sa s hlavňou v ústach dušoval, že toto je jeho posledná misia a samovražedným pohľadom nás nechal s otvorenými sánkami žasnúť a uvažovať, čo sa stalo po prestihu. Zastrelil sa? Hrablo mu? Ako dokonale namazaný stroj sa celá sága Metal Gear Solid chýli ku koncu, ktorý pre nás pripravil majster mystifikátor Hideo Kojima. Uzatvára sa to, čo začalo v Shadow Mosses. V druhom kvartáli nás čaká najväčšia hra pre PS3 s najkomplikovanejšou story spomedzi všetkých.

 MotorStorm 2
dátum vydania: 2008 [viac o hre]

PS3 hry v roku 2008
Hlučnejší a špinavší ako predchodca.
Milión predaných kópií na konte najšpinavšieho racingu je výsledok, ktorý vedie iba k jedinému – k pokračovaniu. Festival MotorStorm je do dnešných dní rozširovaný balíčkami s novými autami, traťami, hernými režimami, či komplet novou sadou turnajov, no o dvojke sa vôbec nehovorí a prakticky nič nevie. My si skromne prajeme, aby bol druhý festival ešte hlučnejší, špinavší s bohatou ponukou herných režimov hneď v základnej výbave a možno aj o trochu ľahší. Ak sa Evolution Studios nevrhnú na next-gen verziu WRC, tak MotorStorm 2 dorazí tento rok.

 Resident Evil 5
dátum vydania: 2008 [viac o hre]

PS3 hry v roku 2008
Denného svetla sa doposiaľ zombíci báli.
Pravdu povediac, tejto hre viac neveríme ako to, že stihne vyjsť tento rok. Ako sa hovorí, nádej umiera posledná. Pôvodne sme na tomto mieste mali hovoriť o piatom tichom kopčeku, na ktorom pracuje úplne nový tím, ale dali sme prednosť exotike a novému druhu nepriateľov vo vyprahnutej krajine, kde Chrisa Redfielda nečakajú práve s otvorenou náručou. Autori majú v zálohe mnoho noviniek, ale jedna z nich nás teší najviac, bojovať sa bude aj za bieleho dňa a na silné svetlo alebo prítmie si bude musieť váš zrak zvykať.

 Resistance 2
dátum vydania: november 2008 [viac o hre]

PS3 hry v roku 2008
Rozsiahle bojiská = mrte hráčov.
Boj s nebezpečným vírusom Chimera sa presúva v druhom pokračovaní FPS akcie Resistance z európskeho kontinentu na ten americký a hra presúva svoje ťažisko na multiplayerové bojiská, kde sa tentoraz bude môcť stretnúť až 60 hráčov naraz! Orientácia Resistance 2 je jasná, no nezabúda sa ani na mohutnú kampaň jedného hráča, ktorej bude sekundovať druhá kooperatívna až pre štyroch hráčov. Ostatné prvky pokračovaní (zlepšená AI, grafika, zvuky, stabilita serverov) sú takisto na palube, tak do zbrane!

 Rock Band
dátum vydania: Q2 2008 [viac o hre]

PS3 hry v roku 2008
Už aj my chceme koncertovať!
Slová chvály o hudobnej revolúcii zo zámoria k nám prúdia v celkom pravidelných intervaloch spolu s kritikou chybných ovládačov a iných problémov s pripájaním nástrojov. My sme už voči takýmto rečiam (aj tým pozitívnym) imúnni, chceme totiž viac než čokoľvek iné, založiť rockovú kapelu, vydať sa na turné, zarobiť cash a zvrtnúť čo najviac gruppies. Život bohémskych rockerov vonia každému, no ak nenájdeme poriadneho speváka, nebude môcť každý hrať na bicích! Rock Band volia výhradne zohrané skupiny hráčov, ktorí si na Guitar Hero už ani nespomenú, zvyšok sa venuje hre na gitaru a čaká, kedy ich nejaká kapela osloví.

 Tekken 6
dátum vydania: 2008 [viac o hre]

PS3 hry v roku 2008
Známe univerzum, noví bojovníci.
Veľké bojové série do jednej podnikli inváziu na next-gen systémy. Tekken 6, aj napriek multiplatformovej tvorbe Namco Bandai, doteraz zostáva exkluzívnou bojovkou pre PS3. Séria Tekken rozhodne patrí medzi tie s najzvučnejším menom a šestka sa posnaží túto reputáciu udržať minimálne novým grafickým kabátom a trojicou nových bojovníkov. Môžete vsadiť svoje topánky, že hra bude ponúkať sériu single a multiplayerových režimov vrátane podpory online.

 White Knight
dátum vydania: 2008 [viac o hre]

PS3 hry v roku 2008
Všetci za jedného, zlato pre všetkých?
Do RPG od Level-5 (Dark Cloud, Rogue Galaxy) vkladáme veľké nádeje a to nielen preto, že nás debutové video posadilo na zadok. Výborne zrežírované putovanie po rozsiahlej krajine popretkávané s bojmi, spájaním schopností členov vašej partie do účinných komb a v neposlednom rade aj využívanie unikátnej Bielej zbroje proti ozrutným protivníkom, v nás prebudili detské sny - skoliť desaťhlavé beštie a vyspať sa s princeznou hneď potom, ako zdedíme pol kráľovstva - ktoré splní jedine táto hra.

Aké ďalšie pecky môžeme očakávať v roku 2008? Pri mnohých máme prsty prekrížené a máme takto malé dušičky, aby sa dodržal termín a dozvedeli o nich čo možno najviac. Už od minulého augusta vieme, že Heavenly Sword určite nebude posledná hra, kde sa objaví ohnivovlasá Nariko. Naughty Dog sa takisto vyjadrili na adresu Uncharted, že ide o sériu, to isté platí aj o Ratchet & Clank (ako si inak vysvetliť otvorený koniec?), no a tvorcovia série Sly po tichu pracujú na superhrdinskej akcii Infamous.

Ak si odmyslíme typické pokračovania športových sérií, Nýd for Spýdy, Kól of Djúty, Gytar Híro a inváziu rodinnej zábavy Buzz, Singstar a niečo nové pre kameru EYE, tak tento rok to isto nestihne God of War 3. Zato si však zabojujeme v SOCOM: Confrontation, prevezieme sa vo WipEout HD a možno nám Namco Bandai umožní zasadnúť do kokpitu Ace Combat 6. Veľmi by sme chceli vedieť, ako pokračuje príbeh Assassin's Creed, túžobne očakávame tretí projekt Team ICO a chceme vedieť, či Sony mieni pokračovať v hororovej sérii Forbidden Siren. Teraz by nás mohla plašiť filmovanými zábermi v HD rozlišku!

Nadchádzajúce mesiace, počas ktorých sa budú konať mnohé výstavy, treba mať oči na stopkách a nabrúsený sluch, veľké firmy práve na týchto akciách predstavia mnohé esá v rukáve na tento rok. Nasledujúci výpis je čisto orientačný, rozhodne nejde o všetky pripravované hry na rok 2008:

 Air Combat
 Alone in the Dark
 Army of Two
 Batttlefield: Bad Company
 Bionic Commando
 Civilization Revolution
 Condemned 2: Bloodshot
 Dark Sector
 Dead Space
 Devil May Cry 4
 EndWar
 Fallout 3
 Final Fantaxy Versus XIII
 Fracture
 GTA IV
 Haze
 Mafia 2
 L.A. Noire
 Lost
 Mercenaries 2: World in Flames
 Midnight Club: Los Angeles
 Mirror's Edge
 Prototype
 Race Driver GRID
 Rainbow Six: Vegas 2
 Silent Hill V
 Soul Calibur IV
 Star Wars: Force Unleashed
 Tomb Raider: Underworld
 Turok


napísal spacejunker 4.2.2008
Páči sa mi!
PS3 HRY V ROKU 2008


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20328)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk