PIKOŠKY Z HERNEJ SCÉNY

PIKOŠKY Z HERNEJ SCÉNY

Mapovanie tých najutajovanejších správ a prešľapy herných vývojárov začínajú práve teraz a Vy musíte byť pri tom.

Článok

To, čo vám všetkým chýbalo na Sectore, sa konečne stalo skutočnosťou. Nová posila Sector tímu vás bude sprevádzať svetom showbizu, pikošiek z hernej scény a všetkými súvisiacimi vecami. Ponúkne vám šokujúce informácie zo zákulisia, intrigy herných zasvätencov a celebrít. Nebudú chýbať emócie, ľudské príbehy, heroické výkony a slzy. Mapovanie tých najutajovanejších správ a prešľapy herných vývojárov začínajú práve teraz a vy musíte byť pri tom!

 Pokračovanie 300 na obzore

Po veľmi úspešnom filme 300 sa scenáristi rozhodli, že by bolo dobre dojiť kravu, pokiaľ tečie kakao a finišujú práce na jeho pokračovaní. Film ponesie názov 300 - 2: Kratos Wrath: Without Remorse: Part One. Hneď v názve vás musí zaraziť prinajmenšom fakt, že je neskutočne dlhý, ale čo je podstatnejšie, Sony uvoľnili licenciu na hru God of War a tak hlavnou postavou nebude nikto iný, než sám Kratos! Informácie o deji sú stále utajované, no očakávame veľa podobnosti s prvým dielom.

Včera dokonca prenikol na net prvý neoficiálny trailer, ktorý sa podaril uploadnúť upratovačke priamo zo strižne. Štúdio už ju zažalovalo a čaká ju nepodmienečný trest na niekoľko mesiacov. Z jej vyhlásenia máme len kusé informácie. Frigida Nelson-Piquet-Stakczinska vyhlásila: "Radšej budem sedieť ako po tých prasatách umývať tie ich ho…" Tu jej vyhlásenie prerušila policajná siréna, takže si ďalej môžeme len domýšľať. Najnovší trailer si môžete exkluzívne pozrieť len u nás.

Pozitívom je, že film už je takmer hotový a o postavu Kratosa prejavil eminentný záujem Morgan Freeman. Producent Jerry Bruckheimer ho odmietol so slovami, že nie je dostatočne biely, aby mohol Kratosa hrať. Na oplátku mu ponúkol úlohu dvojhrbej stareckej veštkyne, no Freeman túto úlohu z neznámych dôvodov odmietol.

 Š’Pong’ya

Pikošky z hernej scény
Pong 08 od EA podľa filmu.
Je známe, že v Číne sa falzifikuje takmer všetko, no tentokrát je všetko pod záštitou 100 % legality a Hong Kongský mág John Woo sa na filmovú adaptáciu najlegendárnejšej hry zo všetkých - Pong. V Ázii sa film bude distribuovať pod názvom Š’Pong’ya, pretože práve pod týmto menom sa tam hra preslávila a meno Pong by nikoho neoslovilo.

Hlavné úlohy pravej a ľavej paličky ešte neboli predstavené, ale Woo sa vyjadril, že by si v nich vedel živo predstaviť starnúceho, ale stále dobrého Jackieho Chana a hviezdu Chow Yun Fata. Z kuloárov sa nám dostalo, že na kastingu bol videný aj Morgan Freeman, no vraj po piatich minútach odchádzal s dlhým nosom.

Na Slovensku by sa mal film distribuovať pod názvom Neuveriteľné dobrodružstvá medvedíka Pua a jeho kamaráta paličky. Distribútor túto menšiu úpravu názvu odôvodňuje zámerom zaujať mladšie vekové skupiny a všeobecne rozšíreným pirátstvom vo svete. Film bude mládeži prístupný od 18 rokov.

Herné práva na Š’Pong’ya boli poskytnuté softvérovému gigantovi Electronic Arts, ktorý chystá DOS a XP verziu a vypustiť by ju mal týždeň pred premiérou filmu v Ho-či-minovom meste. PR z EA sa vyjadril, že už teraz pracujú na novej verzii Pongu na rok 2009, kde by nemal chýbať tuning a najnovšie súpisky hráčov na nadchádzajúcu sezónu. V anglicky hovoriacich krajinách hra ponesie názov Pong 09.

 Alien vs Predator???

Pikošky z hernej scény
Leaknutý art z novej hry Alien vs Predator.
Je tomu skutočne tak, že známy režisér katastrofických filmov Roland Emmerich sa nechal ukecať od Joela Silvera na režírovanie stagnujúcej série? Niektoré informácie tomu reálne nasvedčujú, pretože producent Silver pred niekoľkými dňami odkúpil doménu deepthroat.com, čo by mohlo signalizovať názov ďalšieho dielu a režisérske kreslo vraj ponúkol Emmerichovi. Sigourney Weaver sa tiež pre americký časopis pre seniorov Old and Dead prekecla, že jej bola táto úloha doporučená práve Silverom.

Pre nás je na tom samozrejme pozitívne, že by sa mali začať práce na ďalšom hernom pokračovaní tejto klasiky. Na starosť by ho malo dostať štúdio Maxis, preslávené hlavne sériami Sim City a Sims. Podľa hovorcu Maxis, ak by aj takúto ponuku dostali, hra by dodržiavala štýl Sims, kde by ste sa starali o svojho votrelca v bruchu, dávali mu jesť, aby pekne rástol, vylepšovali by ste si svoju raketu kvetinkami v kochlíkoch alebo lepili tapety v štýle slizového brlohu.

Štúdio Maxis vraj vedie diskusiu o nahovorenie alienov v cut scénach aj s niekoľkými hollywoodskymi hercami, medzi ktorými nechýbali napr. Keanu Reeves alebo Morgan Freeman, no tí zatiaľ svoju účasť nechceli veľmi komentovať. Freeman to okomentoval slovami: „Nechcel by som to zakríknuť “. A zaťukal si na hlavu. Vraj ak by to nevyšlo, má dohodnutú ešte jednu úlohu u producenta Bruckheimera.

 Thompson žaluje Ready at Down

Pikošky z hernej scény
Je GoW protipatriotický?
A znovu God of War. Starý známy odporca hier Jack Thompson bije na poplach a zažaloval štúdio Ready at Down, konkrétne ide o najnovšiu hru God of War: Chains of Olympus, pretože vraj obsahuje malý počet amerických vlajúcich zástav a hra je protipatriotistická. Vyčíta jej, že zosmiešňuje americký národ a upiera zásluhy Spojeným štátom v zobrazovanom konflikte.

Podľa Thompsona by sa hry bez amerických zástav vlajúcich vo vetre nemali v USA vôbec predávať. Na svoju obhajobu si priviedol k hlavnému pojednávaniu niekoľko bezdomovcov-veteránov, ktorí tvrdia, že boli v tejto vojne proti Olympu aktívne nasadení a dokonca sa stretli v zákopoch so samotným Kratom. Plody jeho ovocia by mali byť známe koncom apríla, kedy najvyšší súd potvrdí, či zamietne jeho žalobu.

 Ďalšia filmová katastrofa?

Pikošky z hernej scény
V novom filme Uweho by si mal zahrať Morgan Freeman.
Je to tak, Uwe Boll si nedá pokoj a chystá sa sprzniť ďalšiu počítačovú klasiku. Tentokrát si za svoju obeť nevybral nič menšie ako GTA. Pri rozhovore pre svetový portál Kinema sa vyjadril, že v hlavnej úlohe by rád videl Dustina Hoffmana alebo Morgana Freemana. Scenár si vraj už napísal sám a jeho zápletka je podľa jeho slov zhruba takáto: "No a príde tam Morgan Freeman a ten druhý neger, toho ešte neviem, kto ho bude hrať a zachránia tú štetku z ulice. Tá v polke filmu ukáže cecky, no a nakoniec tam celé mesto vyje*ú, šecko sa tam rozje*e do luftu a oni pôjdu do pi*e za zapadajúcim slnkom."

Uweho asi najlepší scenár, čo kedy napísal a režíroval. Všetky exteriéry aj interiéry budú natáčané poblíž čínskej slamenej deninky Švejžužu. Kulisy budú vyrábať na mieste z recyklovateľných materiálov ako bambus alebo palma. Rozpočet filmu bol stanovený na 12 milión triliónov miliárd čínskych juanov, čo je v prepočte asi 1500 EUR. Hrozí ďalší prepadák, alebo natočí konečne Uwe dobrý film?

 Telegraf

 50 Cent sa dohodol so slovenským vývojárskym štúdiom 3D Pupil na jeho novej hre Pol Dolár: Naval svoje tenisky, lebo ťa zabijem. Má ísť o klon hry Karel známej z PMD85.

 Štúdio Origin známe predovšetkým náročnými a nákladnými hrami ako Strike Commander, Wing Commander alebo Privateer sa dalo opäť dokopy a vytvorilo hru tak realistickú, až sa boja, či to dnešné počítače výkonovo zvládnu. Hru vraj zatiaľ uložia do šuflíka a vypustia ju až vtedy, keď na ňu budú počítače pripravené, čo by malo byť okolo roku 2018.

 Chystá sa nový Princ podľa pripravovaného filmu. Má ísť údajne o doslovný prepis filmu, pretože sa autori hry chystajú naskenovať film políčko po políčku a hráč by sa mal rozhodovať len v kľúčových momentoch, ktorou cestou sa vyberie. Žeby nová multimediálna revolúcia?

 Hlavnú úlohu v hre by si mal zahrať aj známy vedec Stephen Hawking. Pôjde o závodnú hru a okrem turba a nových gúm na vozík majú byť upgradovateľné aj zbrane, ako čierna diera alebo vesmírna struna.

Tak to by bolo pre dnes všetko. Dúfam, že sa čoskoro stretneme u ďalších pikošiek z herného šoubizu. Pre Sector váš investigatívny žurnalista Július Kotný (pre koktavých Julo).


napísal julo 1.4.2008
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
PIKOŠKY Z HERNEJ SCÉNY


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (3)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20408)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk