WALACE & GROMIT: MUZZLED!

WALACE & GROMIT: MUZZLED!

8.0

Dynamické duo a falošné kolotoče

Recenzia na PC verziu

Ak ste aj boli posledných pár rokov na Mesiaci alebo vás niekto odstrihol od prísunu slnečných lúčov, neexistuje dôvod, prečo by ste do kontaktu s produkciou Telltale neprišli. Či už vo forme hrateľného dema, tonami článkov alebo informácií o prudkom rozvoji malej firmičky, ktorá si cementovala meno ako pionier digitálnej distribúcie. S videohernými seriálmi Sam & Max, Strong Bad, Wallace & Gromit a teraz už aj Tales of Monkey Island patrí Tellta medzi najproduktívnejšie tímy sveta.

S nie tak železnou pravidelnosťou sa stretáme s treťou časťou pôvodnej štvordielnej série Wallace & Gromit inšpirovanou anglickým animovaným seriálom od Aardman Animations, ktorá za toto dielko získala aj nejaké tie ceny. Tretia epizóda s názvom Muzzled! sleduje dvojicu – roztržitého vynálezcu a jeho štvornohého záchrancu – pri prípravách nového gadgetu, ktorý dokáže vyrobiť vyrobiť zmrzlinu akejkoľvek chuti z čohokoľvek. Tento diabolský prístroj má mať premiéru na pripravovanej púti zorganizovaná na prvý pohľad nesympatickým a vypočítavým Monty Muzzlom.

Jeho zámer je od úvodu jasný, nabaliť sa na nič netušiacich obyvateľoch mestečka falošným výťažkom z atrakcií púte určeného pre vybudovanie útulku pre psov, ktorých všetci tak milujú. Nikto plán neprekukne, až Gromit zavetrí, odkiaľ vietor fúka. No to je už neskoro. Muzzled! si od prvých momentov až do toho posledného zachováva charakteristickú čitateľnosť a prehľadnosť celej série, až vám je niekedy ľúto hanblivého Duncana či ostýchavej Felicity prejaviť city k svojmu susedovi.

Walace & Gromit: Muzzled!

Púť je plná chytrých atrakcií.
Walace & Gromit: Muzzled!

K výhre najlepší koláč prispeje svojou troškou aj revolučný stroj na zmrzlinu.
Walace & Gromit: Muzzled!

Kto to necháva po sebe takého stopy?

Kolotoče!!!

Vzťahy medzi postavami nie sú vyostrené, no dochádza ku komickým situáciám, pričom najväčšiu pozornosť si zaslúžia hlavne strážnik a major, ktorý si myslí, že kolotoč je trenažérom RAF. Zábavný park sa stáva po kratučkom prológu centrom celého príbehu. Mestečko a dom na West Wallaby Street sú prístupné, no pohyb je tu obmedzený. Aby nedochádzalo k zbytočnému blúdeniu, sú lokality šikovne zabarikádované alebo z logických dôvodov neprístupné (obyvatelia sú na púti).

Telltale opäť dokazujú, že nemajú problém aplikovať svoje pravidlo troch (mali by si ho dať patentovať), ktoré sa v Muzzled! mení na pravidlo štyroch. Toľko totiž potrebujete útržkov plagátu s núdzovou správou. V parku budete hrať piškvorky s premúdrelou sliepkou, zostavovať správne slová horoskopu pre zúfalého básnika, zúčastníte sa súťaže o najlepší koláč, alebo budete hádať, koľko môže byť žuvačiek v sklenenej dóze.

Prakticky po celú dobu máte pod kontrolou Gromita, Wallace sa dostane k slovu tesne pred záverom, a jeho part je suchý. Muzzled! kombinuje všetky zásadné prvky, na ktorých stojí celý animovaný seriál; od uvedenia do prevádzky vynálezu, cez ovládanie autíčka, problémy so ženami, až po odhalenie diabolského plánu a záchrany obyvateľov od vydriducha. Muzzled! ako jediná zo série končí poriadnym cliffhangerom ako sa na poriadny seriál sluší a patrí.

Bude dôvod na ruku hore?

Bez zbytočného prezrádzania len dodám, že Wallace komickým spôsobom uvedie Felicity do rozpakov, tak je celá bez seba. Nie je to nič príjemné a už je aj jasné, o čom bude záverečná časť videoherných dobrodružstiev Wallacea a Gromita. Osobne sa už neviem dočkať.

Walace & Gromit: Muzzled!

Muzzled!, tak ako aj predchodcovia, beží na technológii, ktorú rozhýbe aj notebook s integrovanou grafickou kartou. Nováčikov v žánri poteší pomocník a skvele spracovaný tutoriál. Telltale Games si adaptovali kombinovanie kláves na pohyb a klikanie na predmety myškou, čoby novú ovládaciu schému, ktorá vzhľadom na cieľovú skupinu môže byť predsa len trochu zložitá.

Veľké dobrodružstvá dynamického dua sa chýlia ku koncu, štvrtá epizóda dorazí ešte tento mesiac a ukončí trápenie vynálezcu a jeho verného spoločníka. Aj keď Muzzled! nie je najlepšou časťou, je úvodom do (dúfajme) veľkolepého záveru.

Fanúšikovia Telltale Games rozhodne nemusia smútiť, tento mesiac odštartovala nová videoherná séria Tales of Monkey Island, ktorej sa pozrieme na zúbok už čoskoro.


napísal spacejunker 15.7.2009
Páči sa mi!
8.0
Ohodnotiť
WALACE & GROMIT: MUZZLED!
+ situačný humor
+ dvojica hrdinov
+ cliffhanger na konci
+ hudba a dabing
- do očí bijúca rovnaká stavba každej epizódy
- pravidlo troch (štyroch)
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 1,5 GHz, 512 MB RAM, 64 MB VGA


RECENZIE HRÁČOV
PC
Xbox 360

Vývoj: Telltale Games / Telltale Games
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2009
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19772)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk