STAR WOLVES 3: CIVIL WAR

STAR WOLVES 3: CIVIL WAR

8.0

Pátranie po vašej flotile začína

Recenzia na PC verziu

Biznis sa v poslednej dobe robí ťažšie a ťažšie. Piráti, konflikty, neznámi dotieraví votrelci, neustály boj o ceny. Neviete, kedy sa nabalíte a kedy práve vás niekto odpraví pre trochu zisku. Vesmír, už tak nebezpečný sa stáva ešte bezútešnejším ako kedykoľvek predtým a navyše mám pocit, že sa schyľuje k niečom zlému, k niečomu pričom budú tieto bezvýznamné problémy iba spomienkou na staré dobré časy.

Kedysi ste mali celú flotilu lodí, mali ste z nich zisky, profit, bojovali ste o svoje miesto v týchto nehostinných končinách. Správne, mali. Jedného dňa, počas jednej rutinnej obchodnej cesty sa spojenie prerušilo a už nikto o vašich zamestnancoch a kamarátoch nič nepočul. Nikto ich viac nestretol. Nie len, že neviete čo ďalej, neviete ani kde začať, či to má vôbec zmysel sa do niečoho znova púšťať. Ste sami, bez peňazí, veritelia za pätami, pohľadávky na krku. Jediné, čo vám ostáva, je pokúsiť sa zistiť, čo sa vlastne prihodilo, či vaši kamaráti náhodou ešte nežijú a či váš náklad náhodou nenájdete opustený niekde v prázdnote vesmíru, alebo v pazúroch niekoho nebezpečného, od koho to budete musieť vytĺcť silou.

Našťastie hneď na začiatku vás kontaktuje starý známy a podá pomocnú ruku, vlastne vám daruje starý hrdzavý kontajner a v ňom sa začína vaša nebezpečná cesta. Postupne, ako sa plavíte, získavate z rôznych zdrojov zaujímavé informácie o osude vášho strateného majetku, ale aj o neprebádaných pokladoch, od niektorých zase získate hodnotné zaujímavé vybavenie a niektorí sa ku vám dokonca pridajú. Časom získate aj veľkú materskú loď, síce nič extra, ale neskôr získate lepšie a lepšie, až sa stanete uznávanou silou vo hviezdnych systémoch. Cítite, že ste sa pustili do zaujímavého dobrodružstva plného zvratov a prekvapení. 

Star Wolves 3: Civil War
Star Wolves 3: Civil War Niekto má v kabíne horúco.
Niekto má v kabíne horúco.


Star Wolves 3: Civil War Rozľahlá hviezdna mapa.
Rozľahlá hviezdna mapa.


Star Wolves 3: Civil War S týmto kusom šrotu začínate.
S týmto kusom šrotu začínate.





Prekvapí vás už len fakt, ako sa za dobu pátrania po svojich kamarátoch zlepšujete snáď vo všetkom čo vás napadne. Je z vás stále lepší pilot, naučíte ste sa používať rôzne druhy zbraní, efektné zručnosti, jednotlivé systémy od pasívnych obranných po aktívne útočné tak, že ktorékoľvek vybavenie sa vo vašich rukách stáva vysoko nebezpečné. A nie len vy, ale aj spolubojovníci, síce každý expert trochu v inej oblasti, každý sa zlepšuje a dokopy tvoríte stále smrtonosnejší tím. Bodaj by aj nie, v tomto nemilosrdnom vesmíre sa treba vedieť rýchlo obracať.

Taktika, schopnosti a skúsenosti sú to jediné, čo vás dokáže udržať na žive proti vo väčšine prípadov drvivej presile. Nepriateľov je kopec a rozhodne nehrajú fér. Piráti sú snáď na každom kroku, polícia dáva pozor na kontraband i poriadok, ale neraz sa môže z rôznych dôvodov obrátiť aj proti vám, jednoducho nedá sa veriť nikomu. Plus rôzne záujmové skupiny, armáda, lode neznámeho pôvodu, no jednoducho štíty sa stihnú schladiť naozaj len málokedy.

Chladná neostáva ani vaša hlava, stále rozmýšľate, či ste naposledy spravili to správne rozhodnutie. V rozhovoroch s NPC postavami ste neustále stavaní pred závažné voľby ako ďalej, komu pomôcť, komu nie, koho nechať za sebou, komu dôverovať a koho si držať od tela. Našťastie nie vždy to má také ďalekosiahle následky, ale väčšinou tým zmeníte aspoň na nejakú dobu smer vašich krokov, niekedy vás dokonca zavedú na úplné iné miesta ako ste pôvodne plánovali.

Star Wolves 3: Civil War
Star Wolves 3: Civil War Toto nebude konvenčná hlavica.
Toto nebude konvenčná hlavica.


Star Wolves 3: Civil War Bombastická hviezdna párty.
Bombastická hviezdna párty.


Star Wolves 3: Civil War Klasické cestovanie pomocou brán.
Klasické cestovanie pomocou brán.





Tých sú desiatky, ba stovky. Vyznať sa tu nie je jednoduché ani po dlhšej dobe. Síce vám pomáha mapa, pomocou ktorej sa dobre orientujete, ale vesmír je väčší a krajší ako ste si kedysi od svojho obchodníckeho stola predstavovali. Každé miesto je tak trochu iné, má svoju dušu, farby, monumentálnosť. Planéty, hmloviny, hviezdne systémy sa stali vaším novým domovom. Vždy, keď sa pozriete von oknom, cítite sa voľní, atmosféra prostredia chytí za srdce. Voľne nezávisle žijúci svet plynie okolo vás svojím vlastným životom. Rozhodne sa je na čo pozerať, aj keď už napríklad také stanice a celkovo systémy moc rôznorodosti či umeleckého dizajnu nepobrali. Hviezdne koráby, to je už iná káva. Stíhačky, veľké materské lode, transportéry a mnoho iného má svoj osobitý štýl tak ako aj napríklad hudba, ktorá vám počas dobrodružstva spríjemňuje tieto nevšedné chvíle.

Svoj štýl majú aj štvorrozmerné súboje vo hviezdnom priestore. Vďaka dobrému trojrozmernému ovládaniu vašej i ostatných lodí a prehľadnému rozkazovaniu celej letke vás ani väčšia bitka nezastihne zmäteného, nehovoriac o tom, že všetko sa dá kedykoľvek zastaviť, takže času na premyslenie krokov je vždy dostatok. Nepriatelia rozhodne svoje lode nešetria, aby narobili čo možno najväčšie problémy a nielen lode, ale všetky svoje schopnosti i arzenál rôznych laserov, kanónov, rakiet a iných smrtonosných zbraní. Schopnosti získavate ale aj vy a neraz sú to práve tie špeciálne perky, ktoré hýbu miskou váh raz na vašu stranu, raz na stranu nebezpečných pašerákov.

Star Wolves 3: Civil War
Star Wolves 3: Civil War Tento konvoj nedorazí na miesto určenia.
Tento konvoj nedorazí na miesto určenia.


Star Wolves 3: Civil War Delá materskej lode si hravo poradia s väčšinou stíhačiek.
Delá materskej lode si hravo poradia s väčšinou stíhačiek.


Star Wolves 3: Civil War Taktická mapa systému.
Taktická mapa systému.





Najdôležitejšie ale bude sledovať váš hlavný cieľ a hlavný dôvod celého dobrodružstva, pátranie po osude svojho majetku. Cestou natrafíte na rôzne situácie, niekedy sa stanete prenasledovanými, inokedy zase prenasledovateľmi. Raz budete chrániť niekoho, kto sa vám neskôr bohate odvďačí, inokedy budú chrániť vás, aby si získali priazeň stále známejšej letky. Natrafíte na rôzne poklady, raz okradnete zlodejov, inokedy okradnú vás, naháňačky s políciou a mnoho iných zaujímavých i nápaditých úloh. Samozrejme, nemusíte sa držať iba vopred stanovenej cesty, kľudne môžete nechať všetko tak a starať sa len sami o seba. Vydáte sa na cestu zla a stanete sa pirátmi? Nie je problém. Máte obchodného ducha a chcete len tak nerušene obchodovaním zarábať astronomické peniaze? Stodesať systémov čaká iba na vás. Len keby tej rozmanitosti v tejto oblasti bolo viac, tak by sa nejeden dobrodruh určite potešil.

A nie len tomu, ale celému novému, lepšiemu a krajšiemu dobrodružstvu, ktoré Star Wolves 3 prináša. Žiadne zásadné zmeny ani nič čo by doterajších pútnikov nejako nepríjemne prekvapilo či odradilo. Práve naopak, tí, čo sa už medzi miestnymi hviezdami premávali dávnejšie, sa rozhodne nestratia a tí, čo prišli len teraz, si svoje miesto určite nájdu. Pútavý príbeh, chytľavá old-schoolová hrateľnost, rozvoj postáv cez RPG systém a získavanie rôzneho vybavenia, k tomu bezproblémový chod i ovládanie spolu s príjemným technickým spracovaním udržia nejedného pilota v stopách starých známych Hviezdnych vlkov.

Star Wolves 3: Civil War
Star Wolves 3: Civil War Niektoré systémy sú doslova nádherné.
Niektoré systémy sú doslova nádherné.


Star Wolves 3: Civil War Ochrana konvoja alebo pasca?
Ochrana konvoja alebo pasca?


Star Wolves 3: Civil War Niekedy sa spustí naozaj slušná bitka.
Niekedy sa spustí naozaj slušná bitka.





napísal Andrei 20.4.2010
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.0
Ohodnotiť
STAR WOLVES 3: CIVIL WAR
+ príbeh, ozvučenie
+ využívanie taktiky
+ rozľahlý žijúci svet
+ príjemné technické spracovanie, optimalizácia a nezabugovanosť
+ chytľavosť – oldschool hrateľnosť
- absencia multiplayeru
- jednotvárne stanice
- málo iných možností ako zarobiť
- niekedy zdĺhavé cestovanie naprieč mapou
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 2 GHz, 512 MB RAM, VGA 128 MB
Doporučená konfigurácia: CPU 2,8 GHz, 1 GB RAM, VGA 512 MB


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: 1C Company / Elite Games Team
Štýl: Stratégia / RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 2. marec 2010
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk