SECTORÁCI 8/2011

SECTORÁCI 8/2011

Augustový oddych

Článok

Druhý prázdninový mesiac bol striedavo upršano preslnený, to sa odrazilo aj na vašej aktivite.

Užívateľské články


V lete bolo recenzií pomenej, ale ponukou pekne zhrnuli aktuálne a aj klasické tituly:

Blogy


Oproti poskromným užívateľským článkom sa premnožilo blogov, ktoré sú tentoraz už zoradené do novej pevnej štruktúry. Pár článkov síce ešte nestihlo novú štruktúru a veľa užívateľov ešte nepochopilo zmysel kategórií, ale niektorí s dobrým zaradením vám lepšie umožnia prejsť celú ponuku:

Osobné

Zábava

Art

Hry

Tech

Literatúra

Hudba

Nezaradené

Hlasovanie

Uplynulý mesiac sme si sa pýtali, ktorá hra bola podľa vás najlepšia z GamesComu, kde výsledok bol jasný, ale Assassins Creed a Uncharted 3 rovnako slušne zabodovali.

Najlepšia hra z GamesComu - [8.2011]

Battlefield 3       (48,8%)
Uncharted 3        (13,6%)
Gears of War 3    (4,7%)
Mass Effect 3      (9,1%)
DOTA 2              (5,4%)
Prey 2                (2,2%)
Witcerh 2 v2.0    (2,5%) 
AC Revelations   (13,7%) 

Druhá otázka bola preferencia hrania, kde PC samozrejme vedie, keďže Slovensko je primárne PC krajina, ale konzoly si pomaly robia svoje miesto. U nás je to momentálne okolo štvrtina užívateľov.

Preferujete hranie na - [8.2011]

PC              (74,6%)
konzoly      (22,7%)
handhelde    (0,4%)
mobile         (0,4%)
tablete         (0,3%)
stole            (0,6%)
nehrám sa  (1%)

Plusy

Plusy boli tento mesiac prevažne výstižné, ale dostalo sa tam aj niekoľko rozsiahlejších eposov:

 

  • PC oslavuje 30 rokov - calebzombie (+40)
    Viete na čo je na počítaci na prvom obrázku ten volant? Na simulátory áut. ::-):
     
  • Ukážka Skyrimu z Quakeconu - Solid (+40)
    Prezentacia super, ale to vypatlané stádo ludí sa nedalo počúvať.
    Spustenie menu a ludia na to ,, uuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaauuuuuuuuaoooooooooooooooo"
    po loadingu: ,, ooooooooooooooooooieiieeeeeeeeeeee"
    vytiahne meč ,, uuuuuuuuuuuuuuiiieeeeeeeeeeee"
    švihne mečom a ešte burácajucejšie ,, jeeeeeooooooooooouuuuaaaaaa"

    tym ludom uplne j...

    Rozplívajú sa tam nad všetkým ako keby to vydeli prvý krát v živote, pritom 95% tých vecí už bolo v predchádzajucich Elder Scrolls. a ostatné novinky už boli prezentovane na E3 a v rôznych gameplayoch a traileroch. Tupe stádo... :ShAke:

    Ale inak na hru sa teším

  • Deus Ex hviezdi v recenziách - r!pper (+38)   (odpoveď na užívateľa eee a jeho komentáre o mŕtvom PC hraní)
    Tvoja najväčšia tragédia spočíva v tom, že sa pasuješ do role naslovzatého odborníka a všetkých protivníkov hádžeš do jedného vreca s nápisom "PC fanatici". Len, aby si vedel, ktorá bije: začínal som na 8-bitoch. Od ZX Spectra a Commodora 64 som sa prepracoval k Amige, prvej 286, postupne k 386, 486 až k prvému Pentium. Potom prišlo očarenie z NGC, PSX a PS2. Momentálne hrajem na PC, pretože skladba HC hier a rozmanitosť žánrov sa mi tu zdá v súčasnosti najbohatšia. Jediný dôvod prečo mi PS3 nehovorí pane je ten, že jej portfólio sa mi od začiatku zdá oproti predchodkyni kvalitatívne podstatne horšie. Celý HC gaming sa s príchodom súčasných next-gen konzol posunul do sféry, kde ho síce osobne nerád vidím, ale rovnako si uvedomujem, že som súčasťou príliš úzkoprofilovej skupiny hráčov na to, aby som to vedel zmeniť. Inými slovami súčasný stav akceptujem. Ak si však myslíš, že tento stav postihol len PC platformu, odporúčam Ti porovnať prvé časti napr. SH, RE, FF, MGS sérií s tými súčasnými. Prečo namiesto kvalitných pokračovaní špičkových hier ako napr. Ico, SotC dostávajú konzoloví hráči len remaky? Stále sa tu ošívaš tvrdením, ako PC hráči svojimi nárokmi ženú vývoj hier neúnosne dopredu. To je ten dôvod prečo na PS3 nevyšla Okami 2 a kvalitné JRPG, aby človek na konzolách hľadal ako ihlu v kope sena? Inak k tomu Mechwarriorovi a Jagged Alliance. Keby si sa o PC ako hernú platformu zaujímal, vedel by si o MW móde pre Crysis rovnako ako o tom, že pokračovanie JA výjde pre PC v tomto roku. To či tieto hry urobia dieru do sveta a oslovia masového hráča nie je dôležité, pretože to ani nie je cieľová skupina. Ďaleko podstatnejší je však fakt, že ešte aj dnes na PC vo všetkých žánroch vznikajú projekty od tých najjednoduchších flashových minihier až po úplne prepracované HC simy so 700 stránkovým manuálom. Neviem ako Ty, ale ja som s PC ako hernou platformou spokojný a o nejakom úpadku nemôže byť ani reči :;-):

  • Battiefield vs Call of Duty - ivovahlava (+37)
    nezalezi na kvantite ale kvalite :;-):

  • Web má 20 rokov - cubix (+36)
    Jeden citat:
    "Az internet ukazal, kolko je na svete debilov"

  • Battiefield vs Call of Duty - isaacclarke (+36)
    a nie je to jedno? kto chce si kúpi cod, iný zase bf...niektorí obidvoje a niektorí zase ani jedno...svet sa nezrúti

  • Konzolový Zaklínač 2 odložený - Rellik (+35)
    ako keby Xbox bol gramofón :RoFL:

  • Battiefield vs Call of Duty - Rellik (+35)
    tak tle DLCéčka , aspoň vidíte ako z vás derú prachy a vy im to s radosťou kupujete a teraz CoD fan boyovia sa tým posledným údajom budú oháňať večné časy ale to že predávajú 4 mapky za 13 euro v jednom DLC , novú verziu hry každý rok za 50-60euro , na engine neinvestujú ani groš, každé MP je to isté nato zabudnete stále :-)

  • Odkaz na Slovensko v Crysis 2 - Solid (+34)
    Tipujem,že grafik čo to texturoval vygooglil dobru fotku hasiaceho pristroja a aj keď bola so slovenskými popismi tak ju použil, lebo je to nepodstatný objekt v hre. Ale možno sa mýlim a je to skrytý odkaz na Crysis 3: Vysoké Tatry :;-):

  • Pozor, PC verzia From Dust vyžaduje neustále online pripojenie - luboc82 (+32)
    som pocul ze skidrow uz tento problem poriesil :-))

Mínusy

Po zabanovaní trollov a presunutí Solida z temnej strany sa nám mínusy už kryštalizujú do zaujímavejšej podoby. Tento mesiac sme tu mali dve návštevy trollov z čiech.

  • Zvláštny Deus Ex kód - Antonio223 (-39)
    Hra svojou kvalitou ? SRandujete ? DDDDD sa počuram .grafika jak z roku 2005 , Postavy v hre otrasne kockate hlavy , ked sa rozpravaju dvaja medzi sebou ani usta neotvoria iba prikivuju hlavamy ako sprostí . Dalsia vec nedoladeny a zle optimalizovany engine .NA jednom pc to ide oka na dalsom laguje a seka .Hodina hry z toko 5 minut som si zastrielal a ostatne len rozhovor. To co je kokos ? A su tam dalsie a dalsie veci a nazvat tuto hrou spičkovou si nesazluzi . Radsej nech vydaju patche a nie kraviny vydavaju a pridavaju do hry.

  • Blíži sa MP beta Assassins Creed Revelations - nolimitboy3 (-37)
    nechcel by som tu hru ani zadarmo

  • PC oslavuje 30 rokov - huzhuzhuz (-37)
    Na 30 rokov starej technologii vam bezi CPU v PC s architekturou x86. Necudo ze Cell ma 10 nasobny vykon.

  • Battlefield 3 - Caspian Border extended - Blackened Halo (-34)
    co som citaval dojmy z GameComu na inych strankach, tak tato hra je priemerna a ani by ste nevedeli kebyze neviete nazov ci hrate BF ci CoD ..cize zazrak sa nekona :)

  • Koľko bude Batmanov v Arkham City? - Asasin0 (-33)
    oka takze tato hra prejdena , mam znameho ktory robi v eidose. A musim povedat ze nic moc. Slubovana sloboda sa nekonala, pribeh stal za prd, herna doba 5 hodin, a combat system vobec oproti minula nevylepsili. No nic idem si ja radsej zahrat Call of Duty Black Ops. Tato hra je milionkrat lepsia ako nejaky Shitman Arkham Shit

  • PC oslavuje 30 rokov - eee (-33)
    Pc je dobry pracovni nastroj, ale jako herni platforma ma svuj vrchol za sebou. Stala se domenou casual hracu paricich farmvile, kteri asi odejdou na mobily a tablety a ta hrstka hardcore hracu je cim dal vic zavisla na tom, co jim zaplati hraci na konzolich. A protoze tuhle potupu pc fanatici nedovedou unest, porad melou o tom, ze konzole brzdi pc hry :-).

  • Zvláštny Deus Ex kód - Antonio223 (-31)
    Oliverko ja neze nestahujem ale ani nekupujem uz ziadne hry lebo uz ma to nebavi . hral som to u kamarata ktory si to predobjednal no mal som dost .tak kvalitne som sa nenudil dlho. a do toho este bugy , sekanie -lagovanie .NA 4 jadre a 560Ti to je ako fakt sila .A ak Vas bavi cumiet na to ako 5 minut si zahrate zastrielate a 8 hodin prejdete len rozhovormi musite byt asi fakt brutal maniaci alebo totoalne zavisly na hrach .LEbo ja toto fakt nechapem .To si rovno sadnem do kina niekde radsej Waaa.A oliverko keby som bol decko tak by som nekadil na tuto hru ale ju vyzdvihoval .LEbo len deticky mozu hrat nieco taketo ... Minuska ma neptrapia ludkovia takze do toho .dDD.... Mne pri tejto hre spadla sanka akurat z toho jak to zastaralo vyzera miestamy som mal pocit ze hrajem stary blood a este ,ako to laguje a ake to je nudne ......moj nazor. nič viac ...

  • Portal 2 na PC sa predával lepšie ako na konzolách - hustyparmen (-31)
    ještě sem zapoměl dodat :- dokud tady bude i ta vrstva chudáků kteří nemají na nex. gen konzole a pořádné LED TV, do té doby budou existovat i hry na PC, ale na jejich NE-prodejnosti to stejně nic nemění. PC hráči mají hry z 99% stáhlé warrez, museli by být tak nějak padlý nahlavu aby si je ,,kupovali" když nemusí :) Vyjímka je snad jedině WOW a podobné ptákoviny pro ty paka bez života.

  • Predaje PS3 v UK vzrástli o 65 percent po zlacnení - uhzuhzuhz (-31)
    Ciste BD-R Verbatim stoji 4 Eura. Dakujem, neprosim si PS3 ani za 100sk.

    Lepšie je priplatiť na WiiU ako kúpiť šrotstanicu.

  • Battlefield 3 & Modern Warfare 3 - Racsi10 (-30)
    Tak mne je jedno,že tu detičky pobehujú s tým že oni si kúpia BF3 lebo má dobrú grafiku...Ale čo je tá logika kúpiť inú sériu po šiestych rokov hrania COD série..Nehovorím dosť dobre vyzerá, ale mňa to osobne nezaujíma ja si vždy dobre zahrám si s kamarátmi cez Steam aleb Xfire...COD 6 je aj bude najlepšou FPS hrou vyšiel BO ja som povedal keď Treyarch tak tá hra nebude mať tú extrémne dobrú hratelnosť keby mi aj platili ani tak by som sa nevzdal COD série a verím že teraz mám 210 priatelov a 190 z nich si myslí to isté keď už dakto prejde na BF 3 je blbec lebo tá hratelnosť nebude tá ístá.


Diskusie

Diskusie boli znovu bohaté a 50 tisíc príspevkov padlo, najviac plusiek za ne tentoraz dostal Rellik - 751 nasledovaný ???? - 610, najviac mínusiek dostal náš nový a už zabanovaný český brat eee -506 a predbehol aj insyder -307.

Z diskusií viedol spam blog Zase ma uniesli (Kira260686) - (1468), pekne išla diskusia 
k videu Battlefield 3 - Caspian border - (601) , vo fórach ako zvyčajne viedol Playstation 3 - (563), MUST SEE - (495) a SECTOR HRAJE ... - (446), ale vysoko sa vyšvihlo aj Mass Effect Universum - (364). Medzi novinkami rezonovala Prestrelka medzi EA a Activision - (362) a Sony press konferencia z GamesComu - (358).


napísal saver 5.9.2011
Páči sa mi!
SECTORÁCI 8/2011


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19444)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk