DISNEY MAGICAL WORLD 2

DISNEY MAGICAL WORLD 2

7.0

Návrat do sveta rozprávkových postavičiek

Recenzia na 3DS verziu

Ak si myslíte, že iba JRPG majú úžasne pomalý štart, Disney Magical World 2 vás v prvej hodine presvedčí o opaku. Je neskutočné sledovať, aké slimačie tempo volia autori pre postupné ponáranie sa do magického sveta Disneyho postavičiek, Súčasne vás chcú motivovať, aby ste ostali dostatočne dlho pre odhalenie všemožného obsahu. Osobne som zažil rozličné tutoriály, ktoré vás vedú za ruku a niekedy im to faaaaakt trvá, ale toto je trošku priveľa. Azda za tým ležia aj veľmi triviálne úlohy, ktoré nedokáže odstrániť ani prítomnosť Donalda, Daisy, Mickeyho a Minnie. Prvých 45 až 60 minút treba s touto hrou bojovať a po úmornom štarte sa dostanete na križovatku: hrať ďalej alebo to vzdať? Nuž, ako kto.

Isté je, že Disney Magical World 2 je určený pre deti a mladších tínendžerov, zatiaľ čo starší budú škrípať zubami, prečo to ide tak pomaly a satisfakcia za splnené úlohy nie je príliš veľká. No bolo by obrovskou chybou vyhodiť hru z poľa pozornosti, pretože sa nedokáže hneď odviazať.

DMW2 kladie nečakane kľúčové otázky pre hráčov a odpovede nemá jednoznačné. Je tu síce zápletka, kde vás kráľ prosí, aby ste mu poradili s duchmi, ale je to málo. Prenáša sa síce do rozprávkových svetov, ale od epickej narácie Kingdom Hearts má ďaleko. Preto si musíte motiváciu priniesť sami, respektíve sa inšpirujete pri prvej prechádzke kráľovstvom, kde svieti pri dverách počet hviezdičiek. Rýchlo sa dovtípite, že počty sú vysoké, ale zrejme značia, že toľko budete potrebovať na ich otvorenie. Otázka znie, ako dlho bude trvať získanie 38 či ešte viac kusov na postup vpred cez vráta s pekným dizajnom.

Disney Magical World 2

Bežná úloha od vás žiada zopakovať ľahký úkon x ráz. Ako nájsť a osloviť niekoho.
Disney Magical World 2

Fotenie a nacvičovanie správnych póz je jedným z obľúbených momentov s využitím šiat.
Disney Magical World 2

Minihry vo Frozen svete sú veľmi prístupné a dobre spracované. Anna a Elsa, do akcie!

DMW2 má (nečakane) blízko k simulácii života a milej starostlivosti á la Animal Crossing. Ale sú tu aj rozličné minihry na spestrenie. Balans medzi obomi funguje, ak ste ochotní akceptovať jasnú náplň danú svetmi a spoznanými postavami, pričom si hýčkate svojho avatara. Lebo ak na začiatku do postavy investujete, čakáte aj jej rozvoj a kopu predmetov na zveľadenie, najmä šaty či doplnky. Na obchody natrafíte všade, šmelí sa tu ostošesť. O foto nie je núdza, selfie obsesia dorazila aj sem. Ak si potrpíte na hýčkanie postavy, pripravte si hodiny času. Oblečenie zužitkujete na báloch, dekorácie zase pri zveľadení domu či kaviarne a núkajú sa aj sezónne udalosti či narodeniny s kamošmi. Dom je samostatná kapitola – na začiatku nemá takmer nič, všetko si treba splašiť, môžete využiť aj štýly rozprávok. Spomínaná kaviareň je vašou investíciou, treba ju zásobiť cukrovinkami a nápojmi, aby ste mohli obsluhovať návštevníkov a rovnako si ju môžete zdobiť a upravovať podľa chute.

Zaujímavejšie bude objavovanie šiestich svetov a ústredného Castletonu. Čerpá priamo zo známych látok, kde sa núkajú aj príslušné postavy či dobrodružstvá. Ťahákom je Frozen, kde si užijete s Olafom a Elsou – patrí medzi to najlepšie pre hráčov jednotky. Lilo a Stitch, Malá morská víla a Snehulienka sú rovnako čerstvé prídavky, ktoré doručia veľa postáv, odlišných aktivít a možností. Napríklad treba fárať s trpaslíkmi v bani alebo pomôcť Snehulienke. Repete si dáva Alica v krajine zázrakov a Macko Pú, ktorý, pochopiteľne, bude žobroniť o participáciu pri zbieraní medu.

Každý svet má svoje čaro a je lepšie spracovaný ako titulné kráľovstvo so sterilnou grafikou, kde sa dočkáte najmä Mickeyho, Donalda, ich kamošiek, križovatiek a obchodov. No keď sa ponoríte k Alici, či si užívate chvíle na pláži u Lila a Stitcha, je to skutočne Havaj. Mnohé vedľajšie postavičky na vás mrkajú a nechcú vás pustiť preč. Často od vás chcú nosiť predmety vo voľných leveloch či bojovať s duchmi v malých bludiskách. Tie tvoria najlepšie pasáže hry, lebo sa líšia rozsahom i obťažnosťou. A, samozrejme, poteší poriadna korisť v truhliciach. Malinké RPG prvky nájdete v bojovom štýle a taktike.

Svety sa otvárajú postupne, brány s pečiatkami vás jasne púšťajú na vybrané miesta. Oceňujem systém odmien pochopiteľný pre mladších hráčov a hráčky. Do titulu budú investovať čas primárne dievčatá – o módu, doplnky a oblečenie zrejme prejavia väčší záujem a minihry im môžu rovnako imponovať. Sprievodca im poradí, ktorú úlohu plniť najbližšie a číslo nad bránou jasne hovorí: máš 20 hviezd, poď dnu. Nemáš, zbieraj a príď neskôr. Pocit z postupu je tu prevedený takmer dokonale.

Interesantnou súčasťou sú denné questy, ktoré akoby vypadli z World of Warcraft. Vždy sa nájde istý dôvod niečo zohnať, doniesť alebo ísť za pokladom. Náplň je jednoduchá i variabilná (každý deň iná) a najmä občas musíte mať špecifický kostým či prísady. S kostýmami si užijete, je ich cca 20 a aktívne využitie na questy dáva hre hlbší zmysel, ako je iba módna kolekcia pre fanúšičky.

Audiovizuálna produkcia je 3DS štandardom, potešia známe melódie i vizuál postavičiek. Nie je to nič dychberúce, ale displeje sú dobre využité a ovládanie ľahko prejde do krvi.

Disney Magical World 2 je v jadre obrovská služba fanúšikom. Máloktorý titul takto servíruje známe svety a postavy hrdinov s ľahkou a prístupnou hrateľnosťou. Nečakajte žiadne rýchle tempo, hra si dáva stále načas, čo je popri solídnej porcii obsahu jediné výrazné mínus.

Disney Magical World 2

Aaaaa, už pózujeme aj s Aladinom a jednou z najlepších Disney postavičiek, Džinom.
Disney Magical World 2

Viaceré minihry majú výborne spracované minimapky, takže orientácia je zaručená.
Disney Magical World 2

Párty v cukrárni znie nudne, ale vykľuje sa z nej ambiciózna aktivita.

napísal Korec 8.12.2016
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
7.0
Vo svete
7.7
Ohodnotiť
DISNEY MAGICAL WORLD 2
+ výborné spracovanie Disneyho svetov
+ desiatky postavičiek
+ rozličné úlohy
+ solídny systém odkrývania obsahu
+ dekorácia domu i manažment kaviarne
- pomalý štart a celkovo slimačie tempo
- občas príliš triviálne úlohy


RECENZIE HRÁČOV
3DS

Vývoj: Bandai Namco Games
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk