SAMSUNG THE FRAME QE50LS03A

SAMSUNG THE FRAME QE50LS03A

7.5

Chcete TV, ktorý vyzerá ako obraz?

Test

Samsung už nerieši len štandardnú ponuku TV, ale ide s nimi do rôznych oblastí. Predstavil záhradný TV - Terrace, dizajnový TV ako plátno The Serif, otočný TV Sero, ale aj The Frame televízor, ktorý vyzerá ako obraz. Ten tu teraz máme v 50 - palcovej veľkosti. 

Presnejšie The Frame je séria televízorov, ku ktorým rovno Samsung dodáva aj rámy, s ktorými TV môže vyzerať ako obraz, respektíve s nimi môže lepšie zapadnúť do prostredia a doladiť sa k nábytku. Viete si k nemu totiž zobrať lišty rôznych farieb a aj ich vymieňať.

Špecifikácie:

  • Uhlopriečka 50" so 4K rozlíšením
  • Obrazovka QLED 50Hz
  • Kvalita obrazu: PQI 3100
  • Podsvietenie: Edge
  • Art mód a Art Store, Ambient Mod
  • One connect Box
  • Tizen systém
  • Zvuk 40W  2.2Ch  - 2x10w + 2x10w woofer
  • Magnetický rám
  • Držiak na stenu - bezmedzerový

Od samotných špecifikácii veľa nečakajte, nie je to hi-end, skôr základná trieda QLED, ale stále ponúkne kvalitné farby a plnú ponuku funkcii, aj keď len Edge podsvietenie. PQI 3100 má napríklad Q60TA verzia, takže čakajte niečo v tomto pásme.

Samsung The Frame QE50LS03A
Samsung The Frame QE50LS03A The Frame ponúkne QLED obrazovku s veľmi dobrými farbami.
The Frame ponúkne QLED obrazovku s veľmi dobrými farbami.


Samsung The Frame QE50LS03A Ak si budete chcieť položiť TV na stolík, sú pribalené aj nožičky, ale tento TV je priam určený na stenu.
Ak si budete chcieť položiť TV na stolík, sú pribalené aj nožičky, ale tento TV je priam určený na stenu.


Samsung The Frame QE50LS03A TV je úplne plochý pre jednoduché primontovanie na stenu. Pridaný je aj držiak, ktorým ho prichytíte bez medzery.
TV je úplne plochý pre jednoduché primontovanie na stenu. Pridaný je aj držiak, ktorým ho prichytíte bez medzery.





V čom je TV iný od ostatných modelov, je jeho tvar. Je vzadu úplne rovný, a teda spolu s bezmedzerovým držiakom môže skutočne na stene vyzerať ako obraz. Stačí zavesiť, pridať niektorý z rámov a máte na stene nový obraz, ale teraz aj s obrazovkou. Ak by ste nechceli TV zavesiť na stenu, viete ho dať aj na malé priložené nožičky, alebo sa dá kúpiť aj podstavec v tvare trojnožky, aby ste to mali ako v priestore umiestnený obraz.

S čím však treba rátať, je tenký takmer priesvitný káblik, ktorý budete pripájať z TV na One Connect Box. Ideálne je s ním ísť cez stenu, ale ak sa nedá, viete ho potiahnuť aj po stene a nebude výrazne viditeľný. Cez neho ide do TV všetko potrebné, od signálu až po napájanie. Samotný One Connect Box vám následne umožní jednoducho k vášmu novému obrazu na stene pripájať ďalšie zariadenia, či už set top box, satelit, harddisky, alebo aj konzoly. Nemusíte tak do TV dovádzať ďalšie káble.

Ovládač je tu klasický samsungovský so základnými možnosťami, ako zvuk, programy, d-pad a iné základné tlačidlá. Novinkou je tlačidlo na multiview, novú funkciu v Samsung TV, ktorá vám rozdelí obrazovku na viac častí a umožní pridávať ďalšie zdroje. 

Samsung The Frame QE50LS03A
Samsung The Frame QE50LS03A Rámy si môžete vybrať z rôznych farieb, Samsung ich má v ponuke niekoľko.
Rámy si môžete vybrať z rôznych farieb, Samsung ich má v ponuke niekoľko.


Samsung The Frame QE50LS03A Rám sa pripína jednoducho magneticky
Rám sa pripína jednoducho magneticky


Samsung The Frame QE50LS03A TV má štandardnú ponuku Tizen systému, ale pridáva aj Art gallery na obrazy
TV má štandardnú ponuku Tizen systému, ale pridáva aj Art gallery na obrazy





Nový Art Gallery mód bude rozšírením štandardnej ponuky samsungovských TV postavených na Tizen systéme. Gallery mód bude špeciálny zameraný na obrazy, kde niekoľko máte v systéme, ale ak chcete známych maliarov, fotografov, tak na to má Samsung predplatenú službu. Budete môcť mať na stene svetoznáme diela. Len predplatné je tam 50 dolárov na rok.  

Je to zaujímavé a pekné, aj keď škoda, že TV je z nižšej série. Na čo najvernejšie zachytenie obrazov by bol ideálny hi-endový Neo QLED, ale ideálne OLED, s ktorým príde Samsung príde až budúci rok (aj keď na OLEDe by statické obrazy mohli spôsobiť vypaľovanie). Takto nie je obraz ideálny hlavne pri pohľade z väčšieho uhla a ani podsvietenie nie je najlepšie keďže je Edge, a teda displej sa podsvedcuje z bokov obrazovky.

Konkrétne ja som tu mal 50 - palcovú verziu, ktorá je takým kompromisom pre menšie miestnosti, alebo pre tých, čo si to zavesia na stenu, môže potešiť, že TV použitý ako obraz nebude až nadrozmerný. Viete však kúpiť aj menšiu 43 - palcovú verziu,  alebo väčšie 55, 65 alebo 75 - palcové verzie.  Tu vždy nezabudnite, že ak budete kupovať lišty, musíte si kupovať k vášmu rozmeru TV.

Samsung The Frame QE50LS03A
Samsung The Frame QE50LS03A TV viete použiť aj bez rámu.
TV viete použiť aj bez rámu.


Samsung The Frame QE50LS03A Ak máte biely nábytok viete si doladiť bielym rámom
Ak máte biely nábytok viete si doladiť bielym rámom


Samsung The Frame QE50LS03A Ale sú v ponuke aj rôzne rámy s témou dreva.
Ale sú v ponuke aj rôzne rámy s témou dreva.





Na druhej strane, samotné sledovanie TV je decentné, kvalita na úrovni Q60 verzii nie je zlá, má kvalitné farby a celkovo slušný obraz. Je to síce základný QLED, ale stále slušný. Rátajte tu však len s podporou 60Hz a nižším HDR. Viete tak aj slušne zahrať, aj keď s obmedzením na 60fps, na nových konzolách tu dostanete 120fps. Ale ak budete tento TV kupovať, máte zrejme iné priority a chcete hlavne, aby vám zapadol na stenu.

Systém tu ponúka všetky štandardné funkcie 2021 ročníka, a teda okrem spomínanej multiview funkcie, čo je veľmi dobré doplnenie TV o reálny multitasking a na jednu obrazovku, viete dať TV, hru, Youtube, a napríklad aj videohovor. Ak by ste chceli prepojenie s PC aj to tu máte cez remote desktop, viete sa pripojiť aj k Office 365 a, samozrejme, sú tu rôzne aplikácie. Síce hlavne filmové, kde sú zrejme všetky dôležité filmové služby, ale aj napríklad Steam Link aplikácia na streamovanie hry z PC rovno na TV.

Čo sa týka zvuku, čakajte tu nižší štandard, ale 40W ponuka s 2x10 wattmi štandardných reproduktorov a 2x10 wattovými subwoofermi je decentná  na tento štýl TV. Hlavne keď zrejme k obrazu nebudete dávať aj soundbar.

Samsung The Frame QE50LS03A
Samsung The Frame QE50LS03A TV má vzadu len jeden vstup na One Connect Box
TV má vzadu len jeden vstup na One Connect Box


Samsung The Frame QE50LS03A One Connect je ešte z pôvodného obdĺžnikového dizajnu
One Connect je ešte z pôvodného obdĺžnikového dizajnu


Samsung The Frame QE50LS03A Škoda slabšieho podsvietenia.
Škoda slabšieho podsvietenia.




Celkovo je The Frame solídny kúsok, ktorý vďaka rámom dokáže pekne zapadnúť na stenu a celkovo do prostredia. Ak dbáte na dizajn a chcete TV zladiť s nábytkom, alebo chcete sledovať obrazy maliarov, môže to byť dobrá voľba. Potom si kedykoľvek môžete prepnúť TV, spustiť aplikácie alebo si zahrať.

50 - palcová verzia The Frame stojí 1099 eur.


napísal saver 2.9.2021
Páči sa mi!
7.5
SAMSUNG THE FRAME QE50LS03A
+ držiak na stenu rovno v balení
+ dokúpiteľné vymeniteľné lišty
+ Art sekcia v TV
- nižšia verzia QLED
- platená art gallery služba


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20261)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk