GENESIS THOR 303 TKL SILENT

GENESIS THOR 303 TKL SILENT

8.0

Malá super tichá klávesnica za dobrú cenu

Genesis je v doplnkoch k PC doma a neustále rozširuje svoje myši, headsety, reproduktory, ovládače, ale aj klávesnice. Práve tu teraz máme jednu z nich a konkrétne je to nová inkarnácia ich obľúbenej Thor 303 klávesnice. Teraz v TKL vyhotovení s novými switchmi. 

Je to ich minimalistická klávesnica, ktorú sme už videli v čiernej a bielej farbe s Otemu Brown a Otemu Red Switchmi, ale teraz prichádza v super tichom prevedení s oranžovými Peach Silent switchmi. Táto verzia je len v čiernom vyhotovení.

Špecifikácia Genesis Thor 303 TKL Silent:

  • Typ - mechanická
  • Farba - čierna
  • Switche - Peach Silent switche 50 miliónov stlačení
  • Pripojenie - USB, 180cm
  • Verzia - TKL (bez numpadu), 87 kláves, z toho má 11 aj multimediálne funkcie
  • Podsvietenie - plne RPG s 25 režimami
  • Profil - vysoké klávesy
  • Odozva - 1ms
  • Veľkosť - 355 mm x136 mm x 36mm , 865 gramov
  • Doplnky: dva náhradné Peach Silent switche, plus náradie na vyberanie klávesov a switchov
  • Lokalizácia - CZ/SK klávesy

Dôležité je pri tejto informácii to, že má hot swat na switche, a teda ak sa vám pokazí niektorý z nich, môžete si ho vymeniť, alebo ak sa vám nebudú páčiť tieto switche, môžete si ich vymeniť všetky. Plus Genesis má aj balenia farebných key capov, ak sa vám nebudú páčiť čierne klávesy. Sú v v ponuke Navy, Gray, Orange, Pink a Mint.


Klávesnica je konštruovaná v kombinácii hliníkového vrchu a pevného plastu naspodku. Masívnosť materiálov cítite aj na váhe, ktorá má takmer kilo, čo je na TKL veľkosť klávesnice dosť. Znamená to, že bude aj dobre sedieť na stole. Naspodku má gumičky ako pre plochú polohu, tak aj vysúvateľné pogumované nožičky. Ku klávesnici nie je pridaná podložka pod zápästia a ak by ste ju preferovali, musíte si dokúpiť. 

Thor 303 TKL má na šírku len cez 35 centimetrov a teda je minimalistická TKL, kde chýba numpad, ale zároveň Genesis nenechával široké okraje okolo klávesov. Ak máte radi minimalizmus, tu budete doma.  Ja osobne mám radšej plné klávesnice aj s numpadom - ak ste na tom rovnako, Thor 303 má aj plnú verziu s Numpadom, aj keď s peach switchmi teraz len v bielej farbe a iba s červenými a hnedými switchmi je v čiernej. 

TKL verzia ponúkne 87 klávesov, kde máte základné klávesy, šípky a page up, down a okolité klávesy. Nečakajte tu ani samostatný regulátor hlasitosti alebo mediálne klávesy. Všetko je presunuté na sekundárne funkcie na F klávesoch, kde sú aj skratky na browser, kalkulačku, počítač, respektíve napríklad osvetlenie si meníte na šípkach. Plus číselné WSAD a aj číselné klávesy majú herné symboly.


Samotné Peach switche sú konštruované na tichosť. Sú ešte tichšie ako lineárne červené a, samozrejme, tichšie ako ťukajúce modré. Tieto peach sú konštruované tak, by ešte stlmili aj údery keycapov a teda aj po celom zatlačení sa ozve len veľmi tlmený zvuk. Nemusíte si tak ani dokupovať tlmiace gumičky, ak chcete úplnú tichosť.

Zároveň čakajte, že switche majú životnosť 50 miliónov stlačení. Teda mali by vydržať dlho, ale ak by sa náhodou jeden alebo dva pokazili, máte ich pridané v balení a viete si ich jednoducho vymeniť. Máte v balení pridanú aj pinzetu a vyťahovač klávesov. Výmena je jednoduchá a viete ju spraviť aj počas behu klávesnice. Na danú cenu klávesnice je to parádna funkcia. 

Zároveň switche majú 1ms odozvu, zatlačenie je s výškou zatlačenia 3,3mm a silou 40 gramov a zvuk 43dB, namiesto 56dB pri hnedých a 53dB pri červených. Bude sa tak písať a ťukať ľahko a príjemne a s rýchlou odozvou v hrách. Pritom má klávesnica 1000 Hz pooling.

Genesis dodáva ku klávesnici aj aplikáciu na nastavovanie, pričom ku každej má vlastnú verziu a aj pre Thor 303 TKL si musíte stiahnuť špecifickú. Nebude fungovať ani s aplikáciou pre plnú Thor 303. Oficiálna stránka má odklik priamo zo stránky klávesnice.  Aplikácia vám umožní nadefinovať tri profily, typy nasvietenia alebo aj nastaviť podsvietenie pod jednotlivé klávesy samostatne.


Ak preferujete TKL klávesnice a zároveň máte radi aj ticho, tak Genesis Thor 303 TKL Silent verzia je presne pre vás. Za tých niekoľko desiatok eur je to veľmi dobrá ponuka, keďže má ako mechanické switche, tak aj možnosť ich výmeny, plus, samozrejme, plné RGB podsvietenie. Aj keď podsvietenie mohlo byť intenzívnejšie. 

Ak sa vám nepáčia TKL klávesnice ,Thor 303 Silent je dostupná s numpadom aj v plnej bielej verzii za 99,99 eur 

Na heureke kúpite od eur


napísal saver 3.1.2024
Páči sa mi!
8.0
GENESIS THOR 303 TKL SILENT
+ pevná konštrukcia
+ vymieňateľné switche
+ dobrá ponuka za priaznivú cenu
- podsvietenie mohlo byť intenzívnejšie


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20133)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk