CREATIVE SENSEMORE AIR

CREATIVE SENSEMORE AIR

8.5

Chcete headset s LED podsivetením?

Test

Creative predstavilo začiatkom roka nové Creative Zen headsety a pridalo aj Sensemore Air, štuplový headset zo svojej True Wireless série. Tentoraz to bude najmenší a najľahší headset, ktorý zároveň pridáva aj podsvietenie. Samozrejme, podsvietenie nebude preto, aby vám headset svietil v ušiach, ale pôjde o informačné svetlá.

Od Sensemore Air tak čakajte ľahké a relatívne malé slúchadlá s dobrou batériou, a zároveň veľmi peknou cenou. Slúchadlá totiž za 60 eur prinášajú veľmi slušný zvuk a ponuku funkcií.

Špecifikácie:

  • 6 mm biocelulózové drivery
  • LED indikácia stavu
  • Funkcie: Sensemore Mode, Ambient Mode, Active Noise Cancellation,
  • Podpora kodekov: AAC, SBC
  • Prispôsobiteľné dotykové ovládanie prostredníctvom aplikácie Creative
  • Tri typy gumičiek
  • Rozmery krabičky: 67,7 x 47,0 x 31,8 mm - 48,4 g
  • Rozmery slúchadiel: 26,7 x 21,2 x 24,5 mm -  5,2 g 
  • Pripojenie: Bluetooth 5.2
  • Softvér Super X-Fi / Super X-FI READY
  • Certifikované IPX5
  • Batéria - 60 mAh v slúchadlách,  400mah v krabičke
  • Bezdrôtové nabíjanie povolené a kompatibilné s Qi, USB-C (nabíjanie)
  • Výdrž batérie: 10 hodín, s krabičkou 35 hodín

Špecifikácie ukazujú hlavne peknú výdrž batérie, a to 10 hodín na vlastných batériách, čo vám zaistí zvuk na prakticky celý deň.


Slúchadlá sú kruhové, s malým výčnelkom na gumičku a teda sú dizajnované tak, aby sa vám celé zmestili do ucha a zároveň aj jemne zachytili, ak máte ucho priemernej veľkosti. A keď keďže sú ľahké, s vypadávaním tu nie je problém. K tomu máte väčšie alebo menšie gumičky v balení, podľa potreby. Headset dobre sedí a dobre tak bude aj znieť. Zároveň dobre bude snímať aj hlas, keďže slúchadlá majú sériu štyroch mikrofónov.

Zaujímavosťou headsetu je podsvietenie, ktoré síce nie je RGB, ale ani nie je určené na to, aby vám svietili uši. Slúchadlá svietia len na modro a červeno, podľa stavu. Keď sú červené, nabíjajú sa, keď blikajú na modro, nie sú pripojené na Bluetooth a keď blikajú obomi farbami, pripájajú sa. To je všetko. Je to tak pre efekt, ale je to aj na dobré vizualizovanie stavu. Rovnako aj hlas vám bude asistovať a hovoriť, či sa headset pripája a iné štandardné informácie.

Samotná krabička má potom tri diódy, pričom na ukážku stavu nabíjania jednotlivých slúchadiel sú dve, kde blikanie naznačuje nabíjanie. Stredná dióda ukazuje stav batérie krabičky, kde červená, žltá, zelená ukazuje približnú úroveň nabitia. Nabiť krabičku môžete cez USB-C alebo spomínané QI nabíjanie a teda stačí ich položiť na mobil, ak máte niektorý so spätným nabíjaním. Batéria v krabičke je 400mAh a dodá slúchadlám 35 hodín nabitia a 60mAh batérie v slúchadlách ponúknu 10 hodín prehrávania. Samozrejme, pri strednom zvuku a bez ANC, potom ide batéria mierne dole na 8 hodín.

Slúchadlá sa v krabičke automaticky magneticky nastavia a nabíjajú štandardne kontaktmi. Nabíjanie trvá takých 90 minút, za desať minút máte nabitie na dve hodiny.  Nabíjanie krabičky trvá 120 minút.


Čo sa týka kvality zvuku, ten znie veľmi dobre ako vo výškach, tak v basoch a decentné sú aj stredy. Čo umožňuje úpravy zvuku, tak na to máte štandardnú Creative aplikáciu, kde si viete ako dolaďovať zvuk, tak aj upravovať funkcie.

Môžete si nastaviť ekvalizér a upraviť jeho krivku podľa potreby, alebo upraviť Ambient control, pod ktorým je ANC, teda potlačovanie hluku aj Sensemore funkcia, ktorá sa dá prepínať s Ambient módom. Obe funkcie sú na prepúšťanie vonkajšieho zvuku, ale Sensemore ešte zosilňuje hlasy. 

V aplikácii si ešte viete nastaviť funkcie jednotlivých tlačidiel. Dá sa nastaviť dvojité ťuknutie, trojité ťuknutie a podržanie počas prehrávania hudby. Možnosti sú na výber obmedzené, ale je tu ďalšia a predchádzajúca skladba, zvukový asistent, play, pause a prepnutie ambient control.

Creative má aj svoju SXFI aplikáciu, ktorú môžete rovnako použiť a využiť tak Super X-FI s priestorovým zvukom. Aj keď funkcia sa dá použiť len cez lokálne súbory alebo s kombináciou s inými SXFI Ready zariadeniami. Ono aj tak SXFI je lepšie používať pri filmoch alebo hrách, na hudbu to nie je ideálne.

Celkovo sú Sensemore air pôsobivé slúchadlá. Dizajnovo sú pekné, dobre navrhnuté ergonomicky, dobre držia a majú slušnú výdrž batérie a aj QI nabíjanie. Samozrejme, majú aj na svoju kategóriu kvalitný zvuk. Skutočne im je ťažko v tejto cenovej kategórii niečo vytknúť. Možno jedine príliš prepúšťajú šum pri ambient móde.


napísal saver 28.2.2024
Páči sa mi! (+1)
8.5
CREATIVE SENSEMORE AIR
+ dobre ergonomicky navrhnuté
+ kvalitný zvuk a mikrofóny
+ podpora QI nabíjania krabičky
+ rýchle nabíjanie
+ dobrý ambient režim
- ANX a Sensemore režimy tlmenia a zvýšenia hlasitosti by mohli byť odšumené
- kvalita hovorov je nižšia


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19971)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk