ASUS ROG ZEPHYRUS G16 (GU605)

ASUS ROG ZEPHYRUS G16 (GU605)

9.0

Brutálny výkon v kompaktnom tele?

Test

Séria herných notebookov ROG Zephyrus prináša už niekoľko rokov kombináciu technologických inovácií, prenosnosti a maximálneho výkonu s prepracovaným dizajnom. Nie je to inak ani v aktuálnej generácii, ktorá sa ale na prvý pohľad javí trochu konzervatívnejšie než predchodcovia. To či Zephyrus obstojí v silnej konkurencii a obháji svoje postavenie v segmente, si overíme priamo v praxi.

Balenie a prvé dojmy

ASUS to s dizajnom a balením produktov jednoducho vie, čo nám dokazuje už niekoľko rokov. Nečakajte preto v tomto smere nejakú radikálnu zmenu. Elegantná sivá krabica s veľkým čiernym logom ROG v sebe ukrýva dve krabice, z ktorých jedna obsahuje samotný notebook s potrebnou dokumentáciou a druhá so zvlášť zabaleným napájacím káblom a adaptérom. Hoci disponujeme najvyššou špecifikáciou zariadenia, generačný skok badať hneď po chytení adaptéra, ktorý je takmer o polovicu ľahší. Konkrétne váži cca 725g a zariadeniu dokáže poskytnúť až 240W energie. Neočakávajte ale USB-C koncovku, hoci zariadenie je možné nabíjať 100W aj pomocou USB-C, no v tom prípade nedosiahnete plný výkon. Na dobitie zariadenia na cestách to ale postačí.

Konštrukčne notebooku na prvý dotyk ťažko niečo vytknúť. Spracovanie je perfektné, pevné a kvalitne zhotovené. Veľmi treba pochváliť pánt displeja, ktorý vo vás pri otváraní zanechá takmer rovnaký pocit ako pri Macbookoch, teda ľahké a plynulé otváranie jednou rukou. Rozloženie portov a aj ich počet je dostatočný a nájdete takmer všetko, čo by ste mohli bežne potrebovať. Zamrzí len absencia ethernet portu, ale pre relatívnu tenkosť zariadenia je to pochopiteľné. Celkovo zariadenie na prvý pohľad pôsobí ako Macbook Pro v prevedení od ROG. Obrovský touchpad, vycentrovaná klávesnica na stred, pričom po krajoch ju lemujú reproduktory, tenký displej a celohliníkové telo v sivej farbe. Porovnaniu s Macbookom sa ale nebránil ani samotný ASUS, pričom Zephyrus je oproti Macbooku Pro 16 o 200g ľahší a o 1,9 mm tenší. Snaží sa teda osloviť nielen hráčov, ale aj profesionálov ktorí potrebujú maximálny výkon.

ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605)
ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605) Tradičné ROG balenie v sebe ukrýva dve menšie krabice
Tradičné ROG balenie v sebe ukrýva dve menšie krabice


ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605) V balení nájdete všetko potrebné
V balení nájdete všetko potrebné


ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605) G16 v sivom prevedení, s relatívne kompktným adaptérom
G16 v sivom prevedení, s relatívne kompktným adaptérom





Špecifikácie

  • Displej: 16“ Oled QHD 2560x1600 240Hz
  • Procesor: Intel Core Ultra 9 185H (2,3 – 5,1 GHz)
  • Pamäť: 32GB LPDDR5X 7467 MT/s
  • Grafika: NVIDIA GeForce RTX 4090 16GB
  • SSD: 2TB NVMe
  • Podsvietená RGB klávesnica
  • Porty: Type-C (USB3.2 Gen 2, 100W PD 3.0, DP1.4, G-SYNC), Thunderbolt 4 (100W PD 3.0, DP2.1), 2x USB 3.2 Gen1, HDMI 2.1, Combo jack, SD Card slot
  • Web kamera: 1080p
  • Reproduktory: 2x2W Tweeters, 4x2W Woofers
  • Batéria: 90 Whr
  • Hmotnosť: 1,95 kg
  • Rozmery: 354 x 246 x 14,9 ~ 17,4 mm
  • Ostatné: Wifi 6E, Bluetooth v5.3

Zo špecifikácií môžete jasne vidieť, že disponujeme tým najlepším, čo Zephyrus G16 ponúka. Nová generácia Intel procesorov s označením Ultra 9 185H poskytuje síce dostatočný výkon, no ak si porovnáte syntetické testy PassMark s minulou generáciou i9 13900HX, výkon a aj počet jadier šiel rapídne dole. Ultra 9 disponuje 16 jadrami a 22 threadmi (6/12 P, 10/10 E) a dosahuje výkon 26 838 bodov, pričom výkon na jedno jadro sa pohybuje na úrovni 3693 bodov a typické TDP 28-45W s maximálnym TDP na 115W. Staršia i9 13900HX disponovala 24 jadrami a 32 threadmi (8/16 P, 16/16 E) a dosahuje výkon 44 642 bodov s výkonom na jadro 4172 bodov a typickým TDP 55W s maximálnym TDP na 157W. Intel síce prešiel na novú 7nm technológiu, procesor je mierne úspornejší, no strata hrubého výkonu nie je zanedbateľná. Poteší ale implementácia výkonnejšej ARC grafickej karty.

Nič sa ale nezmenilo v oblasti maximálnych teplôt, kde Ultra 9 vie atakovať až 110 °C, čo sa prejavuje aj na potrebách chladenia zariadenia. Procesoru sekunduje 32GB rýchlej LPDDR5X pamäte, ktorá je ale nerozšíriteľná no pre potreby väčšiny ľudí je daná kapacita viac než dostatočná. Čo ale je rozšíriteľné, je kapacita disku. Testovaná verzia bola osadená NVMe PCI gen 4 SSD diskom s kapacitou 2TB a maximálnymi rýchlosťami na úrovni 7000 MB/s, pričom používateľ má k dispozícii ešte jeden voľný M.2 slot.

ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605)
ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605) Ledková plocha sa zmenšila na elegantný diagonálny pásik
Ledková plocha sa zmenšila na elegantný diagonálny pásik


ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605) Dostupnosti a rozmiestneniu portov nieje čo vytknúť
Dostupnosti a rozmiestneniu portov nieje čo vytknúť


ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605) Poteší prítomnosť čítačky SD kariet
Poteší prítomnosť čítačky SD kariet





Špeciálnu pozornosť si ale pýta grafická karta. NVIDIA RTX4090 je aktuálne to najlepšie, čo viete do mobilného zariadenia dať. 16GB GDDR6 VRAM, 9728 Cuda jadier, 76 RayTracing jadier a 304 Tensor jadier je už slušná porcia výkonu, ktorý na papieri dosahuje výkon takmer 33 TFLOPS, čo je porovnateľné s desktopovou RTX 3080 alebo AMD RX 7800 XT. Treba ale brať do úvahy aj energetické obmedzenia, nakoľko tieto hodnoty dosiahnete pri plnom využití 150W a frekvencii 2040MHz. Zephyrus ale pracuje s konfiguráciou 95W+20W TGP, ktorá dosahuje max frekvenciu 1695 MHz. Na prvý pohľad sa teda zdá, že ide o prenosné herné monštrum, no skutočnosť je trochu iná. Nízke energetické nastavenia oproti veľkým herným notebookom je poznať na úrovni dosiahnutých fps, rovnako aj potreba udržať teploty v norme. Počas testovania sme nadobudli pocit, že táto konfigurácia je orientovaná primárne na profesionálny segment, teda videotvorbu, špeciálne efekty, modelovanie a programovanie. Konkrétne strojové učenie, umelá inteligencia a špeciálne efekty budú z výkonnej NVIDIA grafickej karty s 16GB VRAM benefitovať asi najviac. Ak zvažujete konfiguráciu primárne na hranie a občasnú prácu, resp. zariadenie vám nezarába peniaze, oplatí sa skôr zvoliť lacnejšiu konfiguráciu s RTX 4080 alebo RTX 4070.

Dominantou zariadenia je ale samotný displej. Či už svojou tenkosťou, úzkymi rámčekmi, ledkovou diagonálou zo zadnej (čelnej) strany alebo technológiou panela. Ide o OLED panel s rozlíšením 2560x1600 s obnovovacou frekvenciou na úrovni 240 Hz a odozvou 0,2 ms. Farebné pokrytie 100% DCI-P3 a maximálny jas 500 nits poteší nielen každého hráča, ale aj nejedného profesionála. VESA DisplayHDR True Black 500 a Dolby Vision sú už len príjemný bonus. Displeju ťažko niečo vytknúť. Farby sú nádherne sýte, kontrast je vďaka perfektnej čiernej vynikajúci a spolu s HDR si užijete väčšinu hier a filmov. Z pracovného pohľadu poteší ideálny pomer strán 16:10, kde oproti tradičnému 16:9 získate extra vertikálny priestor.

Kvalitný obraz si ale pýta aj kvalitný zvuk. Zephyrus G16 je po rokoch asi jeden z mála notebookov ktorý svojou kvalitou konkuruje kvalite zvuku Macbookov a zároveň deklasuje väčšinu konkurenciu. Minimálne svojou hĺbkou, na čo trpí väčšina ozvučenia notebookov. Touchpad zaberá značnú časť priestoru zariadenia, je presný a dostatočne veľký aj na pohodlnú prácu bez myšky. Gestá zaznamenáva taktiež bez chýb a zaváhaní. Pri klávesnici pravdepodobne niekoho zamrzí absencia numerického bloku, no jeho obetovanie pre lepší zvuk rozhodne stojí za to. Zároveň klávesnica a touchpad sú vďaka tomu vycentrované na stred zariadenia, teda aj práca na kolenách je o trochu príjemnejšia, nakoľko rukami tlačíte na zariadenie rovnomerne z pohľadu oboch strán. Pri plnohodnotnej klávesnici tlačíte viac na ľavú nohu a zariadenie môže pôsobiť menej stabilne. Klávesy majú dostatočný zdvih a nízku hlučnosť pri stlačení. Písanie je teda veľmi príjemné.

ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605)
ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605) Maximálny sklon displeja mohol byť väčší
Maximálny sklon displeja mohol byť väčší


ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605) OLED displej podáva nádherné farby
OLED displej podáva nádherné farby


ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605) Touchpad svojou veľkosťou postačí na pohodlnú prácu
Touchpad svojou veľkosťou postačí na pohodlnú prácu





ASUS síce ponúka obrovský výkon, no komponenty treba aj vychladiť, obzvlášť v takom kompaktnom tele. Zephyrus vždy disponoval kreatívnymi riešeniami v oblasti chladenia, a výnimkou nie je ani aktuálny model. O prenos tepla medzi čipom a chladičom sa stará tekutý kov, ktorý je oproti bežnej paste 14,6-krát efektívnejší vodič tepla a pomáha znížiť teploty až o 13°C. Okrem Tri-Fan technológie chladenia G16 disponuje aj masívnym Vapor Chamber chladičom s celkovou chladiacou plochou 54 893,6 mm2. Prachové filtre zabezpečia, aby chladenie zostalo po čo najdlhšiu dobu maximálne efektívne bez nežiadúcich nečistôt v chladiacom systéme. Zariadenie vie pracovať aj v 0db móde, no len nastavenom Silent móde. Reálne sa ale občasnému zapínaniu chladičov ale nevyhnete, budú ale značne tichšie.

Poslednou časťou pred hernými testami, ktorej sme sa nevenovali, je konektivita zariadenia. Tá je už podľa špecifikácii relatívne štedrá, ak vezme do úvahy, že nejde o veľký herný notebook s plnou konektivitou. Na ľavej strane sa nachádza okrem napájacieho portu aj Thunderbolt 4 port, ktorý podporuje štandard DP2.1 (ale len pre iGPU) a 100W PD 3.0, klasický USB 3.2 port, HDMI 2.1 port a combo jack na pripojenie slúchadiel. Na pravej strane sa nachádza USB 3.2 Type-C port s podporou DP1.4 (dGPU), podporou G-SYNCU a 100W PD 3.0, klasický USB 3.2 Gen 2 port a čítačka SD kariet.

HRY

Testovaniu sme podrobili niekoľko hier, ktoré mali preveriť rôzne aspekty notebooku. Cieľ bol ale vždy dosiahnuť čo najvyššiu plynulosť pri čo najväčšej kvalite v natívnom 2,5K rozlíšení. E-sport titulom sme preto stanovili cieľ dosiahnuť FPS čo najbližšie k 240Hz, pri AAA hrách zase stabilných 60 FPS. Zvolili sme preto nasledovné hry:

  • Counter Strike 2
  • F1 23
  • CyberPunk 2077
  • Spider-man: Miles Morales
  • Returnal
  • A Plague Tale: Requiem

Treba ale podotknúť, že zariadenie sme testovali pred oficiálnym vydaním, takže výkon sa po updatoch môže mierne líšiť.

CS 2

Hra, s ktorou má asi každý z nás svoju skúsenosť. Dohady o optimálnom nastavení sú rôzne, no pre účely testovania sme sa rozhodli využiť max preset a natívne rozlíšenie, prípadne Ultra Quality FSR. Rovnaké nastavenia sme následne otestovali aj pri napájaní z batérie. Vďaka výkonnej RTX 4090 sme sa pohybovali na úrovni 150-220 fps (priemerne okolo 170 fps) s odozvou okolo 14ms s vypnutým FSR a teploty GPU sa pohybovali na úrovni 76 stupňov pričom spotreba GPU dosahovala maximálne len 94W. Po zapnutí FSR na UQ sa FPS pohybovali priemerne okolo úrovne 200 fps, pričom skoky boli k 250 fps.

Pri napájaní z batérie so zapnutým FSR na UQ sme sa pohybovali na úrovni okolo 120-130 fps s odozvou okolo 25ms s občasným stutteringom a spotrebou na úrovni 50W.

F1 23

Ďalšou relatívne náročnou e-sport hrou je F1. Hra disponuje aj Ray-tracingom, takže môžeme preveriť, či sa nám podarí dosiahnuť potrebná plynulosť. Za cieľ sme si stanovili dosiahnuť čo najstabilnejšie hodnoty a priblížiť sa čo najviac k 240 fps pri čo možno najvyšších detailoch v 2,5K rozlíšení. Priblížiť sa k nášmu cieľu pomáha implementácia DLSS. Tu prišlo ale prvé nemilé prekvapenie, kedy sme sa v najlepšom prípade dostali na hranicu 130 fps. Očakávania boli omnoho vyššie, nakoľko plnohodnotné mobilné RTX 4080 s podobným nastavením atakujú, prípadne prekračujú hranicu 200 fps. So zapnutým Ray-tracingom, teda pri maximálnych nastaveniach, sa dostávame na priemerných 83 fps, čo je stále dobre hrateľné. Pri napájaní z batérie sa pohybujeme na úrovni 83 fps bez Ray-tracingu a 54 fps s Ray-tracingom.

 

ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605)ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605)ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605)ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605)ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605)

 

CyberPunk 2077

S vydaním kvalitného príbehového rozšírenia a ukážkovou podporou nových technológií vývojármi ide o jednu z top hier, ktorá je aktuálne v ponuke a vzbudí záujem v nejednom hráčovi. Stále ide o jednu z graficky najnáročnejších hier, no získané výsledky nám dokážu naznačiť trend, kam notebook zapadne v najbližších rokoch pri nových hrách, ktoré ešte len prídu. RTX 4090 bojuje statočne a hru si aj vďaka implementácii všetkých noviniek od NVIDIE zahráte bez problémov na maximálnych grafických nastaveniach s Ultra pressetom pre Ray-tracing na 50 fps, prípadne so zapnutím generovania frameov a Ray reconstruction technológiou na 85 fps. Ak si chcete ale vychutnať 240Hz panel, najlepšie hrateľným boli High nastavenia s vypnutým Ray-tracingomn a DLSS na Balanced, kedy G16 dosiahla priemerných 145 fps, pričom teplota GPU sa pohybovala na úrovni 75 stupňov a spotreba dosiahla 110W. Totožné nastavenie pri napájaní z batérie dosiahlo 66 fps, pričom teplota GPU sa pohybovala na úrovni 65 stupňov a spotreba dosiahla 45W.

Spider-man: Miles Morales

Ďalším Ray-tracing titulom nabitým technológiami je posledný diel Spider-man série. Prekvapením počas testov bolo, že dosiahnuť hranicu stabilných aspoň 100 fps nebol vôbec problém ani v 2,5K rozlíšení na Very High presete. Dokonca aj pri napájaní z batérie bola hra hrateľná vo QHD so zapnutým Ray-tracingom a fps na úrovni 30-60 fps, no oveľa plynulejšie hra pri hraní z batérie bežala s vypnutým Ray-tracingom. Hre veľmi výrazne vypomáha implementácia DLSS 3 technológie, ktorá disponuje funkciou Frame Generation a technológiou Reflex pre potláčanie vysokej latencie. Vďaka tomu si viete zahrať v natívnom rozlíšení na maximálnych nastaveniach s Ultra Ray-tracingom a DLSS na Quality nastavenie s FPS na úrovni cca 110 fps. S vypnutým Ray-tracingom Zephyrus atakuje hodnoty na úrovni 160 fps. Pri hraní z batérie sa pri 2,5K rozlíšení fps pohybujú pri max nastaveniach na úrovni od 35 do 110 fps, v závislosti od nastavenia RTX, DLSS a FrameGeneration.

Returnal

Novinkou v našich testoch je hra Returnal, ktorá svojím vizuálom nechala dokonale vyniknúť kvalitný OLED displej a zároveň disponuje modernými technológiami ako Ray-tracing a DLSS. Ide o výkonovo náročnejšiu hru a Zephyrus ju zvládal spustiť na úrovni nad 100 fps a pri napájaní z batérie na úrovni nad 80 fps. Žiaľ, v čase testov mala hra pravdepodobne bug, ktorý nám neumožnil nastaviť vyššie rozlíšenie ako 1200p.

A Plague Tale: Requiem

Vizuálne nádherná hra bežiaca na najnovšom Unreal Engine 5 dá zabrať nejednému hernému stroju. Síce obsahuje zapracovanie technológií ako DLSS a Frame generation, no Ray-tracing zoberie značnú časť výkonu. Ako si ale poradil tenký notebook s výkonnou RTX 4090 s takto náročnou hrou? Maximálne nastavenia s vypnutým RTX, DLSS a FG dovolili Zephyrusu dosiahnuť priemerne 60 fps, so zapnutým DLSS sa pohybujeme už na úrovni 75 fps, čo je rozhodne veľmi dobre hrateľné na pomalú príbehovú hru. Pri praní z batérie bolo pre pohodlné hranie potrebné znížiť nastavenia z Ultra na Medium, kde sme sa pohybovali so zapnutým DLLS na úrovni 55 fps.

 

ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605)
ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605) Tradičný Time Spy benchmark v 3DMark
Tradičný Time Spy benchmark v 3DMark


ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605) Port Royal test v 3DMark skončil výborným výsledkom 10 789 bodov
Port Royal test v 3DMark skončil výborným výsledkom 10 789 bodov


ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605) Ukážka Class room CPU renderu v Blenderi
Ukážka Class room CPU renderu v Blenderi




3DMark

ROG Zephyrus G16 sme podrobili aj záťažovým testom pomocou programu 3DMark, kde sme vykonali štandardnú komplexnú sériu testov. Notebook dosiahol úctyhodných 16 041 bodov a počas testov sa teploty pohybovali priemerne na úrovni okolo 81 stupňov na CPU a 69 stupňov na GPU. Samotné grafické skóre dosiahlo 16 921 bodov a CPU skóre 12 393 (i9 13900HX dosiahla 15 604) bodov, čo sú veľmi solídne hodnoty na mobilné zariadenie. Pri napájaní z batérie sme dosiahli skóre 5 134 bodov.

Rendering

Ako sme písali vyššie, RTX 4090 nemusí byť nutne určená len pre hráčov. Ak sa venujete strihu videa, veľmi dobre viete, ako dokáže dať RAW záber vo vysokom rozlíšení vášmu notebooku zabrať. Na test sme sa teda rozhodli využiť 1min a 30s 4K ProRes RAW záberov z Red kamier. Ako prvé sme testovali live playback, pričom G16 nemal problém zvládať prehrávanie bez trhania aj v plnej kvalite. Zároveň overíte dostatok VRAM. Využívali sme rovnako ako v teste minulej generácie Zephyrusu s RTX 3080Ti program DaVinci Resolve. Práca v ňom bola plynulá a samotný render do FHD rozlíšenia zabral len 22s. (Pri RTX 3080Ti sa podobne dlhé video renderovalo cca 50 sekúnd) Pri renderi z batérie sme sa pohybovali na úrovni 26s, takže sa nebudete musieť báť exportovať videá aj na cestách.

Blender

Zephyrus sme podrobili aj klasickému ClassRoom renderu, kde sme otestovali rendering nielen na CPU, ale aj s využitím GPU. Vyrenderovanie jedného snímku z animácie na CPU trvalo 5min 34 sekúnd. S využitím RTX 4090 sme sa dostali na výbornú hodnotu 22,7 sekundy, čo je značné zrýchlenie a ukazuje silné stránky NVIDIA grafických kariet v grafických nástrojoch. Render s pomocou GPU pri napájaní z batérie trval len o trochu viac, teda 30,38 sekundy.

Zhodnotenie

ASUS ROG ZEPHYRUS G16 je rozhodne veľmi zaujímavé zariadenie, ktoré sa snaží osloviť nielen hráčov a herný segment, ale aj profesionálov, ktorí na hranie často ani nepomyslia. Spracovaním ide o nádherný kus hardvéru a oceňujeme, že po dlhej dobe sa odvážila niektorá z veľkých firiem vyzvať do boja Macbook Pro. Táto snaha je ale aj miestami kontraproduktívna, nakoľko herných nadšencov asi zamrzí nižší výkon, ako by mohli podľa hardvéru očakávať. Ak ale hľadáte výkonný, reprezentatívny pracovný nástroj, na ktorom si viete zahrať a vychutnať nové hry na vysokých nastaveniach, ide o jedno z najlepších zariadení na trhu. Klasickou výčitkou je už tradične výdrž batérie, kde pri hraní môžete očakávať 1-2 hodiny výdrže. Lepšie je to ale už pri práci, kde pri náročnom zaťažení ako rendering a pod. dosiahnete úroveň okolo 4 hodín. Viete sa ale pohrať s nastaveniami rôznych výkonnostných módov, kde ASUS propaguje takmer dvojnásobnú výdrž. Prezeranie webu a videa by vám malo zabezpečiť pri správnych nastaveniach cca 10 hodín výdrže.

Každopádne, nový ZEPHYRUS rozhodne nesklamal a skôr príjemne prekvapil. Ide o príjemné osvieženie ponuky herných notebookov, kde sa G16 už z diaľky nesnaží množstvom RGB prvkov prezentovať, že ide o herné zariadenie.


napísal tomass 14.3.2024
Páči sa mi! (+1)
9.0
ASUS ROG ZEPHYRUS G16 (GU605)
+ dizajn
+ kvalitný 240Hz OLED displej a pomer strán 16:10
+ obrovský touchpad
+ porty
+ kvalita zvuku
+ výkon
- vyššia hlučnosť chladenia pri plnom zaťažení
- chýbajúci ethernet port
- nižší výkon ako 170W RTX 4080 v herných notebookoch
- cena


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19972)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk