Štvrtina veľkých Let's Playerov dostáva peniaze od vydavateľov

Aspoň teda podľa prieskumu herného webu Gamesutra

pridal play3man 15.7.2014 o 7:58 pod hry
Štvrtina veľkých Let's Playerov dostáva peniaze od vydavateľov

HRY > NOVINKY >

Svetových YouTuberov, teda pre nás hlavne "Let's Playerov" vám tu asi vymenovávať nemusíme. Okrem toho je ich pomerne dosť a každý z vás, ak ich samozrejme sledujete, má toho svojho obľúbeného. Tento trend sa pochopiteľne dostal aj do našich končín a teda aj na Slovenku máme pomerne veľké zastúpenie let's playerov. Jednoznačne najväčšou témou, o ktorej sa v spojení s YouTubermi rozpráva je to, koľko dostávajú v skutočnosti zaplatené za svoje videá.

V porovnaní so zahraničnými tvárami internetu sú však tí naši v tomto smere omnoho menej atraktívni pre cielené reklamy a teda aj dostávajú omnoho menšiu čiastku za daný počet zhliadnutí. Okrem toho sa však dlhodobo diskutuje o tom, že sami vydavatelia platia známym let's playerom za vytvorenie videí o ich hre, no a práve na toto sa pozrel herný web Gamesutra, ktorý vytvoril najnovší prieskum. Zúčastnilo sa ho 141 YouTuberov, kde jedna časť mala menej odberateľov ako 5000, no a tá druhá aj viac ako jeden milión. Každému z nich položili jednoduchú otázku, či niekedy dostali peniaze od vývojára/vydavateľa za vytvorenie videa o ich hrách. Na výber dostali zo štyroch možností: 1. Áno, 2. Len ak ich vydavateľ ponúkol, 3. Nie, 4. Radšej sa nevyjadrujem.

Štvrtina veľkých Let's Playerov dostáva peniaze od vydavateľov

Ako môžete vidieť z grafu, v skupine let's playerov s menším počtom odberateľov ako 5000 uviedli len 2% z nich, že si peniaze od vydavateľov/vývojárov zobrali alebo to radšej nekomentovali. Ako sa dalo očakávať, v skupine s väčším množstvom odberateľov ako 5000 je to celkom inak. Tu až štvrtina (26%) let's playerov priznala, že si niekedy peniaze od tvorcov hry alebo jej vydavateľa zobrali a ďalších 5% sa k tomu odmietlo vyjadriť. Či ide o správnu vec alebo nie, na to si každý môže spraviť svoj vlastný názor, no z pohľadu tvorcov hry ide len o ďalší druh investície, čiže spôsob, ktorým svoj produkt propagujú medzi hráčmi.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20039)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk