AMD ukázalo duálnu Fiji kartu s výkonom 17 Tflopov a minipočítač Quantum

AMD včera na PC konferencii na E3 predviedlo svoju duálnu Fiji kartu, ktorá je najrýchlejšia na svete. Ponúka totiž spoločný výkon cez 17 teraflopov. K tomu ju dokázali vopchať do mini PC.

pridal saver 17.6.2015 o 20:57 pod hardware
AMD ukázalo duálnu Fiji kartu s výkonom 17 Tflopov a minipočítač Quantum

HARDWARE > NOVINKY >

AMD včera na PC konferencii na E3 predviedlo svoju duálnu Fiji kartu, ktorá je najrýchlejšia na svete.

DUAL Fiji

Duálna karta ponúka spoločný výkon cez 17 teraflopov a nové čipy s HBM pamäťami, čiže je aj veľa menšia ako podobné dvojčipové karty.  Nedodali mu síce cenu, ale podľa 650 dolárovej Fury X a môžeme čakať cez tisíc dolárov.  Aj ak by to dali 1100-1200 stále to bude na svoj výkon veľmi dobrá cena (1500 by už bola prehnaná). Hlavne v porovnaní s Titan X by na tom bola stále veľmi dobre. Jediné citeľné obmedzenie je 2x4GB pamäte, ktorej by sa na tento výkon žiadalo viac. DX12 hry si síce hry pamäť môžu sharovať a využívať ako chcú, staré DX11 tituly to môže obmedzovať. Karta príde na jeseň.

AMD ukázalo duálnu Fiji kartu s výkonom 17 Tflopov a minipočítač Quantum

Project Quantum

K tomu k tejto karte ukázalo aj Project Quantum, ich malé PC s dvojčipovou Fiji grafikou, ktorú vopchali do malého formátu, prakticky konzolového formátu a parádne by sa toto zariadenie vynímalo v obývačke. Len v porovnaní s konzolami bude tak 10 krát výkonnejšie, ale bude aj zo 4-5 krát drahšie. Cenu ešte nevieme, ale nakoniec nevieme ani to, či sa to dostane do výroby.   Čo sa týka ostatných komponentov vo vnútri je jeden z AMD procesorov, firma však nešpecifikovala ktorý.

Samotné PC je rozdelené na dve časti kde v spodnej je všetko dôležité chladené vodným chladením, zatiaľ čo horná časť chladí vodu klasickým ventilátorom. Viac už video.

Fury X

Viac sme sa dozvedeli aj o aktuálne vychádzajúcej Fury X karte, ktorá bude stáť 650 dolárov, ale vyzerá, že bude stáť za to. Má vodné chladenie, je tichá, beží na 50 stupňoch, a výkonovo bude okolo GTX980ti a Titan X. Konkrétne v nových grafoch je o chlp rýchlejšia ako Titan X. Prakticky nám to potvrdzuje všetky predošlé benchmarky (stále však nemáme vonku oficiálne recenzie) a to ešte pretaktovanie pekne dokáže zvýšiť.

Jediná škoda je znovu to obmedzenie na 4GB pamäte, na úplný hiend kam sa táto karta zaradí by si to žiadalo viac. Pri vyšších rozlíšeniach už niektoré hry zapĺňajú aj viac, nehovoriac o extrémoch ako Shadow of mordor. Môže to už vtedy vytvárať zatrhávania pri presune dát medzi hlavnou pamäťou a grafickou. Nakoniec nové benchmarky tam poklesy pri zmene rozlíšení aj ukazujú, pri benchmarku to síce nastáva až pri prechode z 4K na 5K, ale pri hrách to bude aj skôr.  Ak však nejdete do 4K rozlíšenia, výraznejšie vás to nezasiahne.

AMD ukázalo duálnu Fiji kartu s výkonom 17 Tflopov a minipočítač Quantum

AMD ukázalo duálnu Fiji kartu s výkonom 17 Tflopov a minipočítač Quantum





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19927)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk