Bude Knights of the Fallen Empire reštartom SW: The Old Republic?

MMORPG zo Star Wars univerza nenaplnila očakávania a Bioware sa chystá strhnúť kormidlo.

pridal roberto 17.7.2015 o 15:36 pod hry
Bude Knights of the Fallen Empire reštartom SW: The Old Republic?

HRY > NOVINKY >

Star Wars: The Old Republic mala stáť v čele novej generácie MMORPG, vyťažiť univerzum filmov Georgea Lucasa a nakopať do zadku už príliš dlho panujúce WoWko. Hra začala vo veľkom štýle a na Vianoce 2011 už hralo 1.8 milióna hráčov, ale po dosiahnutí maximálneho levelu a skompletizovaní príbehu záujem hráčov rýchlo opadol. Tí, ktorí prišli s očakávaním WoW 2.0 odchádzali sklamaní a hovorili o "singleplayer MMO", pokým pre priaznivcov BioWare a je hra proste primálo BioWare. Hra teda aspoň čiastočne upustila od vyberania mesačných poplatkov a príbehovú líniu ponúka aj vo free-to-play režime. Naposledy sa snažila zaujať expanziou točiacou sa okolo legendárneho Revana, ale to, čo sa práve chystá, má byť oveľa väčšie.

Expanzia Knights of the Fallen Empire bude v mnohom odlišná, má ponúknuť zaujímavý príbeh rozdelený na epizódy, možnosť vytvoriť úplne novú postavu a bude iba pre predplatiteľov. IGN po rozhovore so zástupcami BioWare zhrnulo 11 dôležitých bodov blížiacej sa expanzie.

1. Knights of the Fallen Empire je iba pre predplatiteľov.
Musíte sa zaregistrovať alebo oživiť starý účet a zaplatiť mesačný poplatok, inak to nejde. Pre tých, ktorí tak urobia v predstihu, bude pripravený predčasný prístup a in-game bonusy vrátane nového spoločníka a vozidla. Expanzia vraj nebude dostupná ako free-to-play obsah ani zakúpiteľná oddelene.

2. Predplatitelia majú prístup k všetkému.
BioWare dáva každému platiteľovi mesačných poplatkov prístup k novej expanzii, ako aj všetkým ostatným. Shadow of Revan, Rise of the Hutt Cartel aj všetky menšie sú ponúkané ako doplnok pre tých, ktorí budú ochotní sa teraz vrátiť, alebo prichádzajú ako úplní nováčikovia.

3. Hrajú majitelia charakteru 60. úrovne.
KotFE je iba pre charaktery 60+. S 12x bonusom k levelovaniu skrz príbehové úlohy by to ale nemal byť až taký problém.

4. 60. úroveň môže byť štartovacou čiarou.
Komu sa vážne ani trochu nechce prejsť všetkým tým, čo sa v SWTOR nahromadilo za posledné roky, môže rovno začať na úrovni 60 s novou postavou. Skočí rovno do topánok charakteru "The Outlander", ktorý je uprostred nového príbehu a či už ako hrdina alebo darebák, preberie jeho minulosť veterána Veľkej Galaktickej Vojny. Čo však hranie za tohto outlandera znamená a akým spôsobom sa do príbehu zapoja hráči s vlastnými charaktermi lvl. 60 ešte bude musieť BioWare vysvetliť.

Bude Knights of the Fallen Empire reštartom SW: The Old Republic?

5. Nový charakter lvl 60 sa nedostane do starých misií.
Nový outlander sa nebude môcť vybrať do miest pôvodnej hry a plniť príbehové úlohy. Nesedelo by to do príbehu. Zaujímavý je popis z webstránky hry, kde sa píše o možnosti vybrať si vlastnú cestu, pripojiť sa alebo zradiť starých spojencov a rozhodnúť o osude galaxie i seba samého.

6. Skok na úroveň 60 bude prirodzený.
BioWare si uvedomuje, aký ťažký by mohol byť skok do MMORPG rovno na úroveň 60 so všetkými MMORPG mechanikami a všetým okolo a na nového hráča pôjde pomaly.

7. Nová maximálna úroveň je 65.
Ďalší čriepok informácie o outlanderovi - hráč dostane priestor na zvýšenie levelu svojho charakteru popri sledovaní pokračovania jeho príbehu (class story), ako prídavku k novému Outlanderovi.

8. Knights of the Fallen Empire je predovšetkým o príbehu.
Môže to znieť zvláštne, ale je to tak, MMORPG sa bude hrať kvôli pútavému príbehu. Bude vyrozprávaný inak ako príbehy predchádzajúcich datadiskov a hoci sa na multiplayer nezabudne, BioWare sa vraj chce čo najviac priblížiť k zážitku ala Knights of the Old Republic. Vaše rozhodnutia všetko zmenia... sľubuje webstránka.

Bude Knights of the Fallen Empire reštartom SW: The Old Republic?

9. Príbeh bude rozdelený na epizódy.
Nie je to až taká novinka, ani Revan nepadol na prvý pokus a rozloženie príbehu na dlhšie obdobie je spôsob, ako si udržať stálu základňu. 27. októbra teda predplatitelia dostanú prvých 9 epizód. Ďalšie prídu neskôr, opäť iba aktuálnym predplatiteľom (momentálne je mesačné predplatné $15 na mesiac)

10. Čakanie bude krátke.
Po vydaní prvej epizódy bude prestávka kvôli sviatkom, ale od nového roka majú epizódy vychádzať mesačne.

11. Multiplayer sa zmení...
... lenže BioWare ešte nechce prezradiť ako. Dve postavy deliace sa o dialóg s NPC postavou sú ale primálo.

Myšlienka príbehového MMORPG je možno zvláštna, ale nakoniec, ak ju má niekto skúsiť realizovať, tak prečo nie BioWare? Mimochodom, hra je prvým dieťaťom štúdia BioWare Austin, ktoré začiatkom roka hodilo do koša Shadow Realms s tým, že sa znova sústredí na Star Wars: The Old Republic.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20326)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk