Dojmy z Gamescomu: Stretnutie s modrým tímom Master Chiefa v Halo 5: Guardians

Halo 5: Guardians je bez pochýb jedna z najväčších hier tohto roka pre konzolu Xbox One. Do jej vydania zostávajú približne dva mesiace, pričom my sme mali tú možnosť z nej vidieť nové zábery, ktoré nám boli pustené pod dohľadom Bonnie Ross

pridal play3man 16.8.2015 o 16:17 pod hry
Dojmy z Gamescomu: Stretnutie s modrým tímom Master Chiefa v Halo 5: Guardians

HRY > NOVINKY >

Pred stánkom Microsoftu už netrpezlivo prešľapujeme na mieste, ťukáme do hodiniek, spoločne s ďalšou skupinou novinárov. Po krátkom čakaní sa pred nami objaví slečna, či pani, s pingpongovou raketou s logom Halo 5: Guardians. Zdvíha ju nad hlavu a vedie nás až ku dverám, za ktorými sa skrýva dvojica vývojárov, pripravená predstaviť nám novú ukážku z hry. Ešte pred vstupom nás však víta samotná Bonnie Ross, ktorá si sadá dozadu, odkiaľ bude celú prezentáciu pozorne sledovať.

Halo séria začala takmer pred štrnástimi rokmi, ako titul exkluzívny pre Xbox. Síce sa hra neskôr dostala aj na PC, no ak sa povie Halo, drvivej väčšine z nás sa automaticky vybaví práve herná konzola od Microsoftu. Séria začala veľkolepo a v tomto tempe pokračovala po zvyšné roky. Posledný, plnohodnotný, diel vyšiel v novembri roku 2012 ešte na Xbox 360, pričom len nedávno si mohli hráči na Xbox One pripomenúť staršie diely vďaka kolekcii Halo: The Master Chief Collection. Prvým veľkým dielom pre nový Xbox One však bude práve Halo 5: Guardians, ktorý sa sériu snaží posunúť vpred vo všetkých smeroch.

Dojmy z Gamescomu: Stretnutie s modrým tímom Master Chiefa v Halo 5: Guardians

Po usadení do kresiel nám autori najskôr v krátkosti zhrnuli všetky novinky, ktoré do nového dielu Halo pripravili. Z ich úst viackrát vyšli slová ako "sociálny zážitok" a "kooperácia". Halo 5: Guardians bolo od základov vytvárané s myšlienkou kooperácie, čo je aj dôvod, prečo kampaňou hry neprechádzate sami, ale spoločne s troma tímovými spoločníkmi. S týmto spojením sa však autori neuspokojili a príbehovú kampaň chceli posunúť ešte vyššie - pridaním ďalšieho tímu, bez Master Chiefa. Kampaň v Halo 5: Guardians tak bude obsahovať príbeh, na ktorý sa budeme môcť pozrieť z dvoch strán - a na to sú vývojári skutočne hrdí.

Prvým tímom je Modrý tím, na čele s Master Chiefom, ktorému bude kryť chrbát trojica starých známych - Linda, Fred a Kelly. S Master Chiefom sa poznajú odmalička a rovnako dlho aj spolu trénovali. Druhý tím je sparťanský Fireteam Osiris, ktorému velí Jameson Locke. Príbeh hry tak bude ľubovoľne preskakovať medzi oboma skupinami, aby sme mali čo najlepší pohľad na dianie a videli udalosti aj z druhej strany.

Dojmy z Gamescomu: Stretnutie s modrým tímom Master Chiefa v Halo 5: Guardians

Ukážka, ktorá nám bola po krátkom úvode pustená, pochádzala prakticky z úvodu hry. Išlo totiž o druhú misiu, kde sa Modrý tím pustil do získania cenných informácií ešte predtým, ako padnú do zlých rúk. Ukážka tak pochopiteľne začína pohľadom na členov tímu, ktorí sa vesmírom presúvajú do druhej lode, v ktorej sa misia odohráva. Z pohľadu Master Chiefa sme tak videli akčné prestrelky, pri ktorých sa trojica pomocníkov držala väčšinou vzadu, odkiaľ sa snažila pomáhať. Umelá inteligencia protivníkov nezmyselne nevychádzala spoza stien a nenechala sa ostreľovať. V prípade, že bol Modrý tím v prevahe, snažila sa o krytie.

Kooperácia medzi postavami nemusí byť príliš okatá, no ako Master Chief máte k dispozícii celú sadu príkazov, s ktorými môžete vašich tímových kolegov poslať tu či tam. Konkrétne v tejto ukážke sme mohli vidieť, ako Master Chief pred vstupom do ďalšej miestnosti prikázal kolegovi jedným stlačením tlačidla vymeniť si zbraň za inú. Ak ste hrali na prelome tohto a minulého roka betu Halo 5: Guardians, tak pohyby postáv sa oproti nej mierne zrýchlili, čo potvrdili aj vývojári. Po grafickej stránke vyzerá nové Halo veľmi dobre, a to či už ide o postavy, textúry či efekty. Plus, plynulosť v podobe 60FPS pôsobí na oko výborne.

Na to, aby sme si mohli Halo 5: Guardians zahrať v pokoji domova, si budeme musieť počkať už len do 27. októbra, kedy hra vychádza exkluzívne pre Xbox One. Hneď z úvodu bude pritom obsahovať až 20 multiplayerových máp, no do júna budúceho roka sa rozšíri o ďalších 15.





Páči sa mi!






Xbox One

Vývoj: Microsoft / 343 Industries
Štýl: Akcia / Multiplayer
Dátum vydania: 27. október 2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20209)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk