Dojmy z Gamescomu: Armikrog, Afro Samurai 2, Banner Saga 2, Bedlam a ďalšie

Versus Evil na Gamescome opäť bližšie predstavil svoje pripravované hry pre tento rok, pričom niektoré z nich sme si mohli rovno aj vyskúšať.

pridal play3man 17.8.2015 o 9:52 pod hry
Dojmy z Gamescomu: Armikrog, Afro Samurai 2, Banner Saga 2, Bedlam a ďalšie

HRY > NOVINKY >

Vydavateľský dom Versus Evil, pochádzajúci z amerického Texasu, sa vybral na cestu na najväčšiu hernú výstavu sveta, aby prezentoval svoje pripravované tituly na tento rok. Ich portfólio je skutočne pestré, a tak či už vo vás spúšťa pocit nostalgie plastelínový Armikrog, neviete sa dočkať na pokračovanie RPG titulu Banner Saga alebo jednoducho túžite po odplate rovnako ako Kuma z Afro Samurai 2, najbližšie mesiace sa s hrami od Versus Evil určite stretnete.

Ešte predtým, než sme si mohli niektoré pripravované tituly vyskúšať, sme si sadli spolu s generálnym manažérom Versus Evil Steveom Escalanteom. Počas prezentácie, ktorá trvala približne dvanásť minút, nás stručne oboznámil s ich pripravovanými titulmi.

Armikrog | Windows, Mac, Linux - 8. septembra / PS4 a Wii U neskôr

Plastelínová postava, plastelínový svet, vtipné animácie a predsa nejde o Neverhood. Armikrog je však duchovným nástupcom legendy, na ktorej pracuje Pencil Test Studios. Nejde ale o nejakých nadšencov, ktorí by sa pokúšali nadviazať na úspech slávnej značky. Veľké množstvo členov tohto štúdia totiž na Neverhood pracovalo. V hre sa dostaneme do roly vesmírneho cestovateľa, Tommynauta, ktorý havaroval na neznámej planéte a zostal uzavretý v pevnosti s názvom Armikrog. Podľa slov Stevena nás kampaň v hre zabaví na slušných 15 hodín.

Svet Armikrog autori ručne modelovali (aj) vo veľkých krabiciach. Ten následne preniesli do Unity enginu a rozhýbali technikou stop-motion animácie. Na to, ako Armikrog vznikal pod ich talentovanými rukami, sa môžete pozrieť na obrázku nižšie. Pre ešte viac informácií o hre si môžete prečítať naše dojmy.

Dojmy z Gamescomu: Armikrog, Afro Samurai 2, Banner Saga 2, Bedlam a ďalšie

The Banner Saga 2 | Windows, Mac, PS4 a Xbox One

Oceňované RPG, ku ktorému vytvoril hudbu známy skladateľ Austin Wintory, sa už čoskoro dočká pokračovania. Kreslené prostredie Vikingov, zaujímavý príbeh či taktické ťahové súboje. The Banner Saga 2 k nám doputuje už tento rok a oproti jednotke bude obsahovať hneď niekoľko zmien. Počas hrania druhého dielu nám programátor hry, John Watson, stihol opisovať dianie na obrazovke a zároveň vysvetľovať najväčšie zmeny.

The Banner Saga 2 teda bude obsahovať nový príbeh, ktorý priamo nadväzuje na jednotku. Rozhodnutia, ktoré ste spravili v jednotke, sa priamo prenesú do dvojky, takže je takmer nutnosťou, aby ste pôvodnú hru hrali. V dvojke sa hráči môžu tešiť na nové rasy postavy, množstvo taktických súbojov s odlišnými podmienkami, či tiež na bohatší príbeh, ktorý je dopĺňaný viacerými prestrihovými scénami. John nám práve túto zmenu viackrát pripomenul. Hráči totiž práve tie v jednotke zbožňovali, a tak sa na nich rozhodli do druhého dielu ešte viac zapracovať.

Dojmy z Gamescomu: Armikrog, Afro Samurai 2, Banner Saga 2, Bedlam a ďalšie

Afro Samurai 2 | Windows, PS4 a Xbox One

Krv, hnev, pomsta a nový hrdina. Afro Samurai 2 ide síce v šľapajách jednotky, no tentokrát sa zameria na príbeh novej postavy - mladého Kumu, ktorý túži len po jednom - odplatiť smrť jeho malej sestry. Hra bude vydávaná po častiach, respektíve epizódach: "Nie ako hra od Telltale, skúmame interaktívnu zábavu. Ide o hack and slash adventúru, no áno, stále je z veľkej časti o príbehu, takže preto sme sa rozhodli ísť touto cestou", dodal Steve Escalante. Za zatvorenými dverami nám bol pustený hudobný videoklip ku hre - áno, správne - ktorý vytvorili v spolupráci s americkým raperom Robertom Mccoyom. Zatiaľ sme ho však nikde na internete nenašli, takže si na neho budete musieť ešte chvíľu počkať.

Dojmy z Gamescomu: Armikrog, Afro Samurai 2, Banner Saga 2, Bedlam a ďalšie

Skyshine's Bedlam | Windows, Mac

Zrujnované obyvateľtvo, post-apokalyptické prostredie, obrovská pustatina, nebezpečné príšery, roboti či toxickí mutanti. Strategické RPG, v ktorom sa postavíte pred svoju skupinu bojovníkov ako oddaný veliteľ, ktorý dokáže svoj tím dopraviť cez nebezpečné prostredie až do mesta Aztec City. Ako hráč tak máte pohľad na celé územie a krajiny, medzi ktorými sa môžete pohybovať. Ak prekročíte hranice niektorej z nich, na mape sa vám zobrazia miesta, ku ktorým môžete prísť, a teda v ktorých sa dostanete do stretu s nepriateľmi. Pred každým útokom si môžete poskladať svoj tím z rôznych typov bojovníkov.

Autori Bedlam sa rozhodli pre svoju hru využiť ten istý engine, ktorý poháňa hru The Banner Saga, čo je aj hneď vidieť. Základné princípy priamo na bojisku sú totiž tak-nejak podobné tým, ktoré môžete vidieť v Banner Saga. Pri kliknutí na niektorú z vlastných postáv sa okolo nej zjaví pole, ktoré značí, ako ďaleko je možné s postavou ísť v jednom ťahu, no taktiež je možné vidieť dosah jej útoku - pre každé kolo má hráč k dispozícii dva ťahy. Ak však kliknete na postavu nepriateľa, zobrazí sa dosah jej útoku či miesta, ktoré môžu byť pre vás potenciálne nebezpečné. Ak na vás súper útočí, pričom ste blízko sudov či iných predmetov, postava ich využije pre krytie.

Dojmy z Gamescomu: Armikrog, Afro Samurai 2, Banner Saga 2, Bedlam a ďalšie

Like a Boss | iOS, Android 

Každé poriadne RPG má nejakého toho bossa (a keby len jedného, však?). Aké by to ale bolo, keby existovala hra, v ktorej by ste boli tým bossom práve vy? Like a Boss je RPG, v ktorom sa dostaneme práve do kože bossa a budeme pomáhať menším bossom. Tak ako v klasických RPG hrách, svoju postavu si budeme môcť levelovať, chodiť s ním plniť questy, v ktorých však budeme zabíjať tých, ktorí tieto questy dávajú. Na výber budeme mať hneď z niekoľkých druhov/rás bossov a chýbať nebude tiež možnosť pre craftovanie predmetov. No a kedže hra vychádza na dotykové zariadenia, tak pohyby postavy budeme ovládať spôsobom touch-to-move.

Dojmy z Gamescomu: Armikrog, Afro Samurai 2, Banner Saga 2, Bedlam a ďalšie





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk