Ambiciózna mobilná hra od českých a slovenských vývojárov vyšla na Androide. Splnila očakávania?

No a ak sa poponáhľate, v novinke si môžete uchmatnúť kód na plnú verziu tejto hry

pridal play3man 23.10.2015 o 17:12 pod hry
Ambiciózna mobilná hra od českých a slovenských vývojárov vyšla na Androide. Splnila očakávania?

HRY > NOVINKY >

Ešte začiatkom apríla tohto roka sme vás informovali o novej hre The Great Wobo Escape od českého štúdia Gamifi.cc. Autori sľubovali až konzolový zážitok, pričom zaujať chceli aj zaujímavým, no tak trochu tradičným príbehom. Zlé pracovné podmienky robotov - paradox v reálnom svete, pokiaľ však nie sú dostatočne inteligentné na to, aby si to uvedomovali. Jeden z týchto robotov sa však dopočuje pravdu a rozhodne sa vydať na útek. Práve v tomto momente prevezmete kontrolu nad hrou vy. Ako však už možno tušíte, cesta von nebude vôbec jednoduchá - prostredie továrne je prepletené rôznymi nástrahami, ktoré musíte prekonať iba vašim rozumom. Ste totiž bez zbraní a teda prakticky bez ochrany.

Autori sa snažili pre dokončenie a následné vydanie hry získať peniaze cez Štartovač, kde požadovali sumu 75,000Kč. Nakoniec sa im podarilo vybrať viac ako 100,000Kč a prvú epizódu hry si už môžete zadarmo stiahnuť z Google Play. Autori pozorne sledujú reakcie hráčov a na ich základe neustále pracujú na vylepšeniach i ďalšom obsahu. 

Hru sme si, samozrejme, hneď vyskúšali aj my. Pri prvom spustení na vás čaká krátke video, ktoré vás oboznámi s príbehom. Dá sa síce aj preskočiť, no my sme si ho pozreli až dokonca, a to aj kvôli tomu, že je spracované veľmi dobre. Hneď po ňom sa ocitáte priamo v hre - na obrazovke máte malého robota a dostávate prvé inštrukcie o základoch ovládania. Pohyb postavy určujete jednoduchým ťukaním na displej, respektíve na miesto, na ktoré chcete, aby robot išiel. Okrem chôdze vie tiež preskakovať spadnuté predmety či podliezať tie nízke. Ovládanie je teda jednoduché, no hlavne bezproblémové.

Prvé puzzle nie sú vôbec náročné a tak nejak ich vyriešite samotným hraním, bez väčšie rozmýšľania. Musíte si však dávať pozor na nástrahy, ktoré prostredie továrne skrýva. Silný prúd pary, ktorý vás odfúkne preč či sklápajúce sa plošiny vedia byť poriadne zradné. Najmä preto, že nie vždy sa správajú rovnako a nemusíte s istotou odhadnúť, čo sa práve stane. Nechýba však ani väčšia interakcia s prostredím, kedy si vy sami musíte poskladať cestu, aby ste mohli pokračovať ďalej. Grafické spracovanie v rámci mobilných hier je na dobrej úrovni a po stránke výkonu dá zabrať aj lepším telefónom.

Aj keď je hra na stiahnutie zadarmo, dostupné sú v nej len prvé štyri úrovne. Zvyšné si teda musíte odomknúť za 5€, čím sa vám zároveň vypnú aj reklamy. Ak sa totiž rozhodnete hrať aj prvé štyri úrovne bez platenia, vždy keď zomriete si musíte pozrieť reklamu, čo nie je práve príjemné. My tu však pre vás máme dva kódy, pre prístup k plnej verzii:

9330?1333757
528846194?50

Nešťastnou náhodou sa nám však v každom kóde stratilo jedno číslo, ktoré sa skrýva za otáznikom. Ak ho dokážete uhádnuť, kód je váš. Zadať ich musíte priamo v hre, a to pod Extras v hlavnom menu.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19941)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk