Prečo nie je Red Dead Redemption spätne kompatibilné spolu s ďalšími hrami od Rockstaru?

Dôvod, prečo sa staršie hry od Rockstaru (ešte) nedostali na zoznam spätne kompatibilných hier objasnil Richard Irving z Microsoftu

pridal play3man 13.11.2015 o 15:22 pod hry
Prečo nie je Red Dead Redemption spätne kompatibilné spolu s ďalšími hrami od Rockstaru?

HRY > NOVINKY >

Microsoft nám v pondelok predstavil prvú stovku Xbox 360 titulov, ktoré sú už v tejto chvíli spätne kompatibilné s Xbox One. Po oznámení spätnej kompatibility v júni na E3 sa Microsoft rozhodol spýtať hráčov, ktoré hry by chceli, aby boli spätne kompatibilné s Xbox One. Avšak nie všetky hry sa do aktuálneho zoznamu dostali, pričom výrazne v ňom chýbajú tituly od štúdia Rockstar Games. Na zozname tak nenájdete žiadne GTA alebo Red Dead Redemption - no ak sa pýtate, prečo je tomu tak, práve túto otázku zodpovedal Richard Irving z Microsoftu, v rozhovore so serverom Eurogamer.

Bez zbytočného prekrúcania je teda najväčším problémom licencovanie hier. Ako totiž hovorí Irving, vydavatelia majú pre hry veľmi špecifické podmienky pri licencovaní, čo znamená, že pri neskoršom vydaní na iné platformy prichádzajú problémy: "Po zdolaní technologickej bariéry a rozbehnutí spätnej kompatibility sme museli prísť na to, ako licencovať všetok obsah pre Xbox One, ktorý bol pôvodne vydaný na Xbox 360. Ako si možno viete predstaviť, vydavatelia mali veľmi špecifické dohody na nejaký obsah. Napríklad pre Madden ide licencovanie až ku hráčom, cez sponzorov NFL a tak ďalej. No a v súčasnosti je pre Xbox 360 cez 1000 hier".

"Nezdalo sa nám fér pýtať sa našich partnerov, aby išli a hľadali licencie pre všetky Xbox 360 hry, no a tak sme sa rozhodli, že namiesto toho dáme fanúšikom možnosť uprednostniť tie tituly, ktoré chcú oni. Následne sme sa mohli spojiť s vydavateľmi a opýtať sa ich na niektoré špecifické hry, či s nimi vedia niečo spraviť. Čiže skutočne to záleží iba od vydavateľa, či to schváli"

Irving nakoniec dodáva, že sú v kontakte s každým vydavateľom, vrátane Rockstaru, takže ich nemáme predčasne odpisovať - iba to môže nejaký čas potrvať.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19945)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk