Sony pracuje na PS2 kompatibilite pre PS4

Sony nakoniec taktiež skúša priniesť spätnú kompatibilitu na PS4, aj keď len so staršou PS2.

pridal matus_ace 20.11.2015 o 8:31 pod hry
Sony pracuje na PS2 kompatibilite pre PS4

HRY > NOVINKY >

Microsoft si s predstavením spätnej kompatibility pre Xbox One u hráčov pekne šplhol a prakticky sa s ňou len rozbiehajú. Ponuku podporovaných Xbox 360 titulov budú postupne rozširovať a možno sa neskôr dočkáme aj podpory hier z prvého Xboxu. Sony sa taktiež rozhodli priniesť hry z PS3 na PS4, ale v podobe platenej služby PS Now a PS4 tak bola prvou ich konzolou, ktorá prišla na trh bez spätnej kompatibilty s hrami predchádzajúcej generácie. Teraz však potvrdili niečo, o čom sa špekulovalo už dlhšiu dobu. Aj PS4 sa nakoniec dočká softvérovej emulácie, ktorá umožní hrať staršie hry.

Zástupca Sony v noci pre Wired potvrdil, že spoločnosť pracuje na emulácii PS2 hier na PS4, no zároveň aj doplnil, že už viac nemajú čo dodať. Konkrétne detaily ako bude emulácia fungovať, či bude úplná, kedy sa jej dočkáme a iné, tak zatiaľ zostávajú záhadou. Keďže si ale s emuláciou PS2 dokážu už nejakú dobu poradiť aj PC, nie je až také prekvapivé, že sa do tejto sféry Sony pustilo. Snáď by emuláciu neskôr mohli rozšíriť aj aspoň o PS1 hry, čo by mohlo Sony presvedčiť k tomu, aby do konzoly pridali podporu CD.

Emulátor by mal, ako asi čakáte, emulovať prostredie PS2. Naviac sa zdá, že Sony už túto kompatibilitu testuje niekoľkými hrami. Napríklad bundle s Battlefrontom pridal aj niekoľko starších bonusov ako Super Star Wars, Star Wars: Racer Revenge, Star Wars: Jedi Starfighter a Star Wars: Bounty Hunter. Prvá z nich je portom, no ďalšie 3 sa zdajú byť podľa Eurogameru emulované na konzole. Okrem toho aj bežia lepšie ako pôvodne. Všetky 4 hry získate vďaka PSN kódu, takže Sony môže PS2 klasiky predávať digitálne, uvidíme teda, či bude konzola podporovať aj diskové hry, ktoré sa vám ešte doma môžu niekde povaľovať. Ktoré z nich by ste si zahrali ako prvé?





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20308)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk