Palmer Luckey vie, že zlyhal v pripravovaní ľudí na finálnu cenu Oculus Rift

Po včerajšom prekvapení sa autor Oculusu rozhovoril na Reddite. Priznáva, že v niektorých oblastiach komunikácie zlyhali. Špeciálne ohľadom finálnej ceny zariadenia.

pridal saver 7.1.2016 o 14:04 pod hardware
Palmer Luckey vie, že zlyhal v pripravovaní ľudí na finálnu cenu Oculus Rift

HARDWARE > NOVINKY >

Po včerajšom prekvapení sa autor Oculusu rozhovoril na Reddite. Priznáva, že v niektorých oblastiach komunikácie zlyhali. Špeciálne ohľadom finálnej ceny zariadenia.

Hovorí, že minulý rok oficiálne povedali, že Rift plus PC bude stáť 1500 dolárov, to bolo vtedy, keď už začali priorizovať kvalitu nad cenou. Snažili sa totiž s aktuálnou technológiou spraviť najlepší VR headset. Vtedy už niektoré magazíny písali, že bude Rift stáť 1500 dolárov a Palmer si myslí, že to koniec koncov bola dobrá vec. Veľa z nich si myslelo aj to, že Rift je samostatné zariadenie. 

Vie aj o tom, že v septembrovom interview spomenul, že cena bude skôr okolo 350 dolárov, ale to sa snažil zmierniť komunikáciu okolo 1500 dolárov a naznačiť skôr nižšiu cenu. Ich interné odhady boli už vtedy blízko pri 599 dolárov. Neskôr sa snažil naznačovať, že Rift bude stáť viac ako všetci odhadujú. Špeciálne v posledných dvoch týždňoch. Ale boli tam rôzne právne, konkurenčné a aj iné dôvody, prečo to nerobil výraznejšie. Ich najväčším problémom bolo, že si mysleli, že boli dosť jasní v naznačovaní očakávanej ceny. Iný problém bol, že ľudia čakali cenu podobnú DK2 teda 350 dolárov a mysleli si, že technologicky vyspelejší Rift bude stáť podobne.

Dodáva, že na Rifte nezarábajú žiadne peniaze. Ako aj to, že pridanie Xbox One ovládača ich v balení nestojí nič a ľudia ho môžu kľudne predať. Veľa ľudí si želá aj aby predávali aj budle bez všetkých nepotrebných extra vecí ako high-end zvuk, taška, bundlované hry. Ale to všetko by nemalo veľký dopad na cenu. Hlavne tam cenu robí samotný Rift, ten má dva OLED displeje vytvorené pre VR s vysokým refreshom a hustotou pixelov, zároveň to dopĺňa veľmi jemný sledovací systém, mechanický systém, ktorý musí byť ľahký a trvácny a nakoniec aj precízna optika, ktorá je oveľa náročnejšia na výrobu ako veľa DSLR šošoviek. Ale za to, že investujete 599 dolárov, dostanete viac ako pri podobne drahých iných elektronických zariadeniach. Napríklad mobily síce stoja 599 dolárov, ale ich výroba stojí len nepatrný zlomok z ceny. Podobne to je aj pri strednej triede TV, ktorá stojí 599 dolárov.

Palmer k tomu dodáva, že na Oculus bude minimálne 100 titulov, keď zariadenie vyjde, kde cez 20 prinesú Oculus štúdia.

Čo sa týka doporučenej GTX970 alebo AMD R9 290 konfiguráce, s touto si nevyhnutne nezahráte všetky tituly na maxime, ale budete môcť hrať všetko, čo bude v Oculus Store vo vysokej kvalite (90fps).

Nakoniec ešte doplnil, že káble budú mať 4 metre, ak vám to bude málo, budete môcť použiť predlžovacie káble.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19914)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk